خیلی وقتها پیش میآید که به دنبال یک دستور غذای ساده و خوشمزه میگردید. ممکن است خسته از سرکار رسیده باشید، وقت کم باشد و یا اصلا بی هیچ دلیل خاصی حوصلهی آشپزی کردن را نداشته باشید و دوست داشته باشید یک غذای ساده و سریع تهیه کنید. در ضمن بیشتر این غذاها کم کالری و سالم هم هستند. پس اگر دنبال تهیه شام سبک هم هستید این مطلب را دنبال کنید.
شاید پس از ساعتها جست و جو در اینترنت با خودتان فکر کنید غذای ساده وجود ندارد و آشپزی کردن کلا سخت است. ما نمیگوییم آشپزی کردن کار آسانی است. ممکن است برخی از این غذاهای ساده را بشناسید یا برخی از آنها برایتان جدید باشد. ما تمام سلیقهها و ذائقهها را در این مطلب در نظر گرفته ایم. با ما تا انتهای این لیست پر از غذاهای خوش طعم، ساده و البته سالم همراه باشید.
شاید پس از ساعتها جست و جو در اینترنت با خودتان فکر کنید غذای ساده وجود ندارد و آشپزی کردن کلا سخت است. ما نمیگوییم آشپزی کردن کار آسانی است. ممکن است برخی از این غذاهای ساده را بشناسید یا برخی از آنها برایتان جدید باشد. ما تمام سلیقهها و ذائقهها را در این مطلب در نظر گرفته ایم. با ما تا انتهای این لیست پر از غذاهای خوش طعم، ساده و البته سالم همراه باشید.
کوکو سیب زمینی
کوکو سیب زمینی غذای محبوب، رایج و خوشمزه ایرانی است که معمولا برای شام یا ناهار استفاده میشود. همچنین این غذا میتواند یک ایده عالی برای پیک نیک شما نیز باشد. کوکو معمولا به غذاهای ایرانی گفته میشود که عنصر اصلی سازنده آنها تخم مرغ است. در این مطلب طرز تهیه کوکو سیب زمینی ( kookoo sibzamini) نرم و خوشمزه را خواهید خواند.
مواد لازم
• ۲ عدد سیب زمینی بزرگ
• ۳ عدد تخم مرغ
• ۱ عدد پیاز زرد کوچک رنده شده
• ۱ قاشق غذاخوری آرد
• ½ قاشق چایخوری زردچوبه
• ½ قاشق چایخوری نمک
• ¼ قاشق چایخوری فلفل
• روغن به مقدار لازم
دستور العمل
۱. سیب زمینیها را درون یک قابلمه بزرگ قرار داده و روی آنها آب بریزید. تا چند سانتیمتر بالاتر از سیب زمینیها را باید آب پوشانده باشد.
۲. شعله گاز را روی حالت معمولی تنظیم کنید و اجازه دهید آب بجوشد و سیب زمینیها داخل آب بپزند. بعد از پخته شدن سیب زمینیها آب آن را خالی کنید و اجازه دهید سیب زمینیها خنک شوند.
۳. سیب زمینیها را پوست بکنید و رنده کنید.
۴. تخم مرغها را در یک کاسه بزرگ به هم بزنید. سیب زمینیهای رنده شده، پیاز، آرد، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید. مواد را خوب بهم بزنید.
۵. کمی روغن درون ماهیتابه بریزید. با قاشق مقداری از مواد را برداشته و داخل روغن داغ شده قرار دهید.
۶. کوکوها را تا جایی که هر دو طرفشان به رنگ طلایی در بیایند سرخ کنید.
کشک بادمجان
شاید برایتان جالب باشد که کشک بادمجان ( kashke bademjan) نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای همسایه مانند آذربایجان و همچنین ترکیه تهیه و خورده میشود. این غذا هم میتواند به عنوان یک وعده اصلی و هم به صورت پیش غذا سرو شود. روشهای متنوعی برای تهیه این غذا وجود دارد.
مواد لازم
• ۵۰۰ گرم گوشت مغز ران
• ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری پیاز سرخ شده
• ۲ فنجان کشک
• ۱۰ عدد بادمجان متوسط
• روغن
• نمک، فلفل و زردچوبه
• ۳ حبه سیر رنده شده و سرخ شده
• ۵ قاشق غذاخوری نعناع خشک
دستور العمل
۱. گوشت را قیمهای خرد میکنیم و میشوییم و داخل پیاز سرخ کرده میریزیم. کمی نمک و زرد چوبه هم اضافه میکنیم.
۲. سپس ۲ تا ۳ لیوان آب داخل گوشت میریزیم تا گوشت کاملا بپزد و کمی آب داشته باشد.
۳. در این مرحله کمی نمک داخل گوشت میریزیم، میتوانید کمی زعفران ساییده به گوشت اضافه کنید.
۴. بعد از اینکه گوشت به خوبی پخت با گوشت کوب برقی به خوبی گوشت را له میکنیم.
۵. سپس بادمجانها را پوست کنده و کمی نمک میزنیم و با حرارت ملایم در روغن فراوان میکنیم تا طلایی شوند.
۶. بادمجانها را هم میتوانید با گوشت کوب برقی کاملا له کنید و به صورت پوره در بیاورید.
۷. کمی نعناع خشک را با روغن برای چند دقیقه تفت میدهیم.
۸. پیاز داغ، سیرداغ، نعناع داغ و گوشت را به بادمجان اضافه کرده و اجازه میدهیم کشک بادمجان کمی به روغن بیفتد.
۹. در این مرحله کشک را به غذا اضافه میکنیم. اگر کشک غلیظ بود میتوانید آن را با کمی آب جوش رقیق کنید و بعد اضافه کنید.
۱۰. اجازه بدهید کشک و بادمجان به خوبی جا بیفتد و بعد از اینکه به خوبی پخت با کشک و گردو و نعناع داغ آن را تزیین کنید.
استانبولی پلو
استانبولی پلو یکی از پرکاربردترین و شاید پرمصرفترین انواع پلو در ایران است. این غذای خوشمزه با برنج، گوشت، گوجه فرنگی و انواع ادویه تهیه میشود. در اینجا قصد داریم طرز تهیه استانبولی پلو ( estamboli polo) را به شما آموزش دهیم با ما همراه باشید.
مواد لازم
• ۳ پیمانه برنج
• ۷۰۰ گرم گوجه فرنگی
• ۳ قاشق سوپخوری پیاز داغ
• ۴ عدد فلفل سبز
• رب گوجه فرنگی
• نمک، فلفل، زردچوبه و روغن
• ۴ عدد سیب زمینی متوسط
دستور العمل
۱. برنج را بشویید و خیس کنید.
۲. گوجه فرنگیها را بشویید و با غذاساز له کرده یا رنده کنید.
۳. سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
۴. در قابلمه روغن بریزید و زردچوبه و پیاز داغ را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
۵. سیب زمینی را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
۶. گوجه فرنگیها را همراه یک لیوان آب اضافه کنید و سیب زمینی و رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را بپزید.
۷. بعد از اطمینان از پخت سیب زمینی برنج را اضافه کنید.
۸. نمک و آب آن را اندازه کنید و برنج را به صورت کته بپزید.
۹. موقع دم کردن، فلفلها را روی برنج قرار دهید و برنج را دم کنید.
۱۰. هنگام سرو، روغن یا کره روی آن بریزید.