شناسهٔ خبر: 39564053 - سرویس سیاسی
منبع: فارس | لینک خبر

راه‌اندازی پویش «هم‌سفره، همسایه» برای کمک به نیازمندان

مسؤول مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی گفت: ما بعد از موضوع کرونا قصد داریم در بحث کمک به نیازمندان و بحث مواسات و همدلی ورود جدی داشته باشیم و بعد از آن هم رزمایش را درباره جهش تولید خواهیم داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، صادق مفرد مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی و مسئول عملیات جهادی سازمان بسیج دانشجویی در نشستی که از توسط این خبرگزاری به صورت مجازی برگزار شد، درباره فعالیت های دانشجویان جهادی در مبارزه با کرونا گفت: از همان ابتدا که بحث شیوع کرونا مطرح شد، فضا به سمتی رفت که هم تامین برخی اقلام با مشکل مواجه شد و هم بیمارستان ها در برخی مسائل با مشکلاتی روبرو شدند، به همین دلیل ما تمرکز خود را روی گروه های جهادی دانشگاه‌های علوم پزشکی گذاشتیم.

وی ادامه داد: در همین راستا گروه های جهادی ۷۵ دانشگاه پزشکی را به عنوان معین بیمارستان‌های مناطق خودشان قرار دادیم و قرارگاه مبارزه با کرونا شکل گرفت.

مسئول عملیات‌ جهادی سازمان بسیج دانشجویی خاطر نشان کرد: در همین راستا در ابتدا استفاده از ظرفیت دانشجویان پزشکی برای کمک به کادر درمانی را آغاز کردیم و چیزی حدود ۱۰۰۰ نفر از دانشجویان برای کمک به کادر درمانی در نظر گرفته شده و بیش از هزار و ۵۰۰ نفر از دانشجویان در حوزه های خدماتی فعالیت کردند.

وی افزود: یکی از مسائلی که خیلی اهمیت داشت تامین تجهیزات مورد نیاز کادر درمانی بود که در این راستا سعی کردیم اقلامی را تولید کنیم که نیاز بیمارستان ها را تامین کند مانند تولید ماسک n۹۵ شیلد و گان. کارگاه های زیادی هم در سراسر کشور توسط دانشجویان جهادی راه اندازی شد و الحمدالله با تلاش همه نیروهای جهادی هم اکنون شرایط آرامی را در این باره شاهد هستیم.

مسئول عملیات‌ جهادی بسیج دانشجویی خاطرنشان کرد: مقداری از توان نیروهای جهادی معطوف به عملیات‌های ضدعفونی کردن تولید و توزیع اقلام مورد نیاز مردم و کادر درمانی و همچنین خدمت رسانی در بیمارستان ها و حضور در غسالخانه ها شد و از آنجایی که مبارزه با کرونا خطراتی راهم داشت وقتی ما به دوستانمان در شهرهای مختلف سر میزدیم می دیدیم که خانواده های آنها نیز نگران این بودند که خطری متوجه نیروهای جهادی شود ولی الحمدالله این اتفاق یک نسل جدیدی از نیروهای جهادی را تزریق کرد و کرونا هم مانند سیل و زلزله که با خودش طیف‌های مختلف را پای کار آورد، حجم گسترده ای از مردم را وارد میدان خدمات رسانی کرد.

مفرد گفت: ما انتظار داشتیم حجم نیروهای جهادی برای خدمات رسانی به دلیل شرایط و نگرانی هایی که وجود دارد نسبت به سال گذشته کمتر شود، از طرفی دانشگاه ها ۲۰ روز قبل از نوروز تعطیل شده بودند و ساماندهی نیروها به هم ریخته بود و ما احساس می کردیم استقبال برای ورود به عرصه مبارزه با کرونا خیلی جدی نباشد ولی وقتی کار آغاز شد دیدیم که بیش از سال گذشته نیروهای جهادی پای کار آمدند.

مسئول عملیات‌ جهادی سازمان بسیج دانشجویی یادآور شد: یکی از اقداماتی که توسط گروهای جهادی صورت گرفت انجام پژوهش‌های مختلف بود که نتایج آن به مسئولان ارائه شد پژوهشکده های توسط دانشجویان دانشگاه های مختلف راه اندازی شد و نتیجه پژوهش های این دوستان منجر به تولیدات اقلام مختلف و مسائل پژوهشی و علمی مختلف شد.

* حضور گسترده نیروهای جهادی برای مقابله با کرونا

وی یادآور شد: انصافاً نیروهای جهادی حضور گسترده‌ای برای مقابله با کرونا و کمک به مردم داشتند و با جان و دل تلاش کردند تا جایی که ما حتی از شمارش این نیروها عاجز بودیم و جمعیت قابل توجهی از اقشار مختلف مردم در صحنه برای کمک حضور پیدا کردند و پدیده شگفت انگیزی را رقم زدند تا جایی که رهبر معظم انقلاب در سخنان خود در نیمه شعبان به این مسئله اشاره کردند.

* رتبه سوم برای نیروهای جهادی در فروکش کردن کرونا از نظر مردم

مسئول عملیات جهادی بسیج دانشجویی  افزود: در نظرسنجی هایی که در جاهای مختلف انجام شد مردم تقریباً رتبه سوم درباره اینکه چه کسانی کمک کردند تا کرونا فروکش کند را به نیروهای جهادی داده‌اند. یعنی بعد از وزارت بهداشت و نیروهای درمانی که در چنین شرایطی است پایه کار هستند نیروهای جهادی به عنوان نیروهای موثر برای مردم شناخته شدند که بازتاب آن را هم در سخنان رهبر معظم انقلاب دیدیم.

* تولید 200 هزار ماسک در روز توسط دانشجویان جهادی 

وی ادامه داد: هم اکنون ۱۴۰۰ چرخ خیاطی توسط دانشجویان در کشور در حال فعالیت است و دانشجویان مشغول به تولید اقلام مورد نیاز مردم و نیروهای درمانی هستند و حدوداً روزی ۲۰۰ هزار عدد ماسک توسط دانشجویان جهادی در کارگاه هایی که راه اندازی شده تولید می شود. مقدار قابل توجهی نیز مواد ضدعفونی کننده تولید و در مناطق محروم توزیع می شود.

مفرد اظهار داشت: در هفته‌های اول شیوع کرونا با مافیاهای بزرگی در تولید اقلام مورد نیاز مواجه بودیم ولی با حضور نیروهای جهادی و کارگاه‌هایی که راه اندازی شد، بسیاری از مشکلاتی که در این حوزه وجود داشت از میان برداشته شد و هم اکنون روزانه ۳ میلیون ماسک از سوی اقشار مختلف نیروهای جهادی تولید می شود.

* حضور ۱۲ هزار دانشجوی جهادی در میدان مبارزه با کرونا

مفرد تاکید کرد: حدود ۱۲ هزار دانشجو در میدان مبارزه با کرونا و کمک به مردم در این ایام فعالیت داشتند که ۱۲۰۰ نفر در سامانه ۴۰۳۰ و مابقی در حوزه های مختلف به مردم خدمات رسانی می کردند

مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی گفت: انصافاً باید به نیروهای جهادی خدا قوت گفت که با جان و دل برای خدمت به مردم و مبارزه با کرونا از دست دادیم.

 وی خاطرنشان کرد: احساس ما این است که نه تنها در موضوع کارونا بلکه در حرکت مردم پای کار بیایند مشکلات به سرعت برطرف خواهد شد.

مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی ادامه داد: شاید با توجه به شرایط موجود الان باید ماجرای کرونا به یک بحران جدی تبدیل می شد، مانند آنچه در کشورهای غربی می بینیم ولی حضور مردم باعث شد که هم اکنون شاهد وضعیت خوبی باشیم و صحنه های زیبایی نیز رقم خورد.

* ورود جدی گروه های جهادی در رزمایش کمک به نیازمندان، مواسات و همدلی

وی در ادامه با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره کمک به نیازمندان گفت: با توجه به وضعیتی که اخیراً در کشور داشتیم متاسفانه تعدادی به محرومان کشور اضافه شده و ما باید با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب دست محرومان را بگیریم.

مفرد ادامه داد: شاید در اطراف ما کسانی باشند که در گذشته مشکلی از لحاظ اقتصادی نداشتند ولی هم اکنون با مشکلاتی مواجه شده باشند که این ها باید مورد توجه و حمایت ما قرار گیرند. این که رهبر معظم انقلاب از مواسات نام می‌برند برای این است که مردم به فکر همدیگر باشند و در اطراف خودشان همدیگر را یاری کنند.

وی تاکید کرد: ما در مرحله دوم قصد داریم ورود جدی کنیم به بحث کمک به نیازمندان و بحث مواسات و همدلی و بعد از آن هم رزمایشی را در بحث جهش تولید خواهیم داشت.

* راه اندازی پویش سراسری « هم سفره، همسایه»

وی خاطرنشان کرد: ما می توانیم پویش های مختلفی را راه اندازی کنیم و افراد زیادی را برای کمک به نیازمندان با خود همراه کنیم. ما هم اکنون پویش سراسری « هم سفره، همسایه» را راه اندازی کردیم که در این پویش نیروهای جهادی به صورت محلی نیازمندان را شناسیایی کرده و به روش هایی که برنامه ریزی شده به آنها کمک خواهند کرد.

* اعزام گروه های جهادی به مناطق محروم بعد از حل مسئله کرونا

وی در ادامه  با اشاره به راهکارهای مختلفی که وجود دارد و می توان با آن دست نیازمندان را گرفت، گفت: ما باید ببینیم چگونه می توان با ابزار های مختلف همه را برای کمک به نیازمندان درگیر کنیم.

مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی تصریح کرد: در ایامی که نیروهای جهادی درگیر مبارزه با کرونا بودند و تعدادی از نیروهای جهادی ما در حال خدمات رسانی به مناطق سیل زده بودند از طرفی هم ما تعهداتی در سال گذشته درباره مناطقی که درگیر سیل شدند، داشتیم که انشالله بعد از اینکه وضعیت بهبود پیدا کند به تعهدات خود عمل خواهیم کرد و فعالیت‌های خود را در مناطق محروم و سیل زده ادامه خواهیم داد.

مفرد اضافه کرد: در نوروز قرارگاه‌هایی از سوی گروه های جهادی راه اندازی شد و قرار بود هزاران نفر از جهادگران در مناطق محروم خدمات رسانی کنند که متاسفانه شروع شیوع کرونا موجب شد نیروهای جهادی درگیر مبارزه با این ویروس شوند ولی ما آمادگی داریم با فروکش کردن این ویروس ادامه اعزام ها را داشته باشیم.

انتهای پیام/