به گزارش فارس، مهدی شرفی سرپرست مرکز برنامهریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در برنامه صبح بخیر ایران شبکه یک سیما، درباره آموزشی دانشآموز (شاد)، اظهار کرد: از زمانی که به دلیل شیوع بیماری کرونا تعطیل شد، عنوان شد مدارس تعطیل است اما آموزش تعطیل نیست و ما نیز به دنبال راهکاری بودیم که این موضوع محقق شود.
وی ادامه داد: در ابتدا با صدا و سیما هماهنگ شد و آموزشهای تلویزیونی ارائه شد اما به دنبال راهکار بودیم که ارتباط معلم و دانشآموز حفظ شود که بهترین راه، استفاده از شبکه مجازی بود.
شرفی در واکنش به این جمله که معلمان پیش از این هم در فضای مجازی برای آموزش دانشآموزان فعال بودند، افزود: معلمان خودشان به صورت خودجوش فعالیت میکردند اما امکان نظارت بر کارها نبود و نیاز به برنامه متمرکز بود.
وی در خصوص مشکلات مردم در استفاده از شبکه شاد گفت: در مراحل اولیه کار، امکان دانلود «شاد» بر روی اندروید بود اما در ادامه نسخه تحت وب آن و ios هم فعال شد بلاخره پیاده سازی آن چند مرحله دارد.
سرپرست مرکز برنامهریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه امنیت سیستم عامل، مهم است و کارشناسان فنی کار در این زمینه مشکلی ندارند، در خصوص استفاده از اینترنت رایگان در شبکه شاد بیان کرد: در ستاد ملی مبارزه با کرونا بحث فراهم کردن آموزش مطرح است و ما برای این کار بستر اختصاصی دیدیم و مقرر شد اینترنت، رایگان باشد و باید زیرساخت را فراهم کنند.
وی با تأکید بر اینکه تا دیروز ۲۳۰ میلیون پیام بین معلمان و دانشآموزان مبادله شده است، اظهار کرد: در شبکه شاد تاکنون ۹.۵ میلیون نفر عضو شدند که ۷ میلیون دانشآموز هستند؛ کار شروع شده هر چند اعلام رسمی نشده است.
وی تلفن ۴۳۰۸۱ برای رسیدگی به مشکلات احتمالی اعلام کرد و گفت: تیمهای پشتیبان حضور دارند و پیگیری میکنند؛ ظرف یک هفته این پیامرسان بهبزرگترین پیامرسان داخلی با این تعداد مخاطب تبدیل شد و در جایی که اینترنت نیست راههای دیگر و جایگزین مانند فعالیت راهبران آموزشی پیشبینی شده است.
شرفی درباره ثبتنام دانشآموزان اتباع گفت: بحث اتباع خارجی شبیه دانشآموزان هستند و با همان کد که کارنامه صادر می شود، میتوانند وارد سیستم شاد شوند؛ شاد یک ابزار آموزشی است ولی در آینده کمک آموزشی خواهد بود و اگر تعطیلی مانند آلودگی و برف داشته باشیم، نگرانی نسبت به آموزش دانشآموزان نخواهیم داشت.