شناسهٔ خبر: 39179011 - سرویس علمی-فناوری
منبع: انتخاب | لینک خبر

وزارت بهداشت: انجام آزمایش کرونا در آزمایشگاه‌های خصوصی ضرورتی ندارد / وضعیت مدیریت شده کنونی، شکننده است

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: انجام آزمایش کرونا در آزمایشگاه‌های خصوصی ضروری نیست و این اقدام توصیه نمی‌شود و تاثیری در پیشگیری از ابتلا به کرونا ندارد. وی همچنین درباره عدم توجه به فاصله گذاری اجتماعی در روز جاری بیان کرد: اگر هفته‌های نسبتا قابل قبولی را پشت سر گذاشتیم به خاطر فاصله گذاری اجتماعی و اقدامات زودهنگام بود. وضعیت فعلی در زمینه کرونا، مدیریت شده است، اما این وضعیت بسیار شکننده است.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کیانوش جهانپور روز شنبه در نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت ایرنا درباره انجام آزمایش کرونا در برخی آزمایشگاه‌های خصوصی افزود: برخی آزمایشگاه‌های خصوصی به عنوان همکار وزارت بهداشت، شناسایی کرونا را انجام می‌دهند که کیت را از وزارت بهداشت دریافت کرده و هیچ هزینه‌ای از بیمار نمی‌گیرند و بیمار هم مراجعه مستقیم به این آزمایشگاه‌ها ندارد. به جز این موارد اگر آزمایشگاه خصوصی آزمایش انجام می‌دهد، حتما کیت را خودشان خریده‌اند. در ثانی برای مردم هیچ ضرورتی جهت انجام این آزمایش وجود ندارد.

وی ادامه داد: احساس نگرانی بی مورد و وسواس باعث این اقدام می‌شود. اگر فرد الان این آزمایش را بدهد ممکن است منفی باشد و فردا پاسخ تست او مثبت باشد. اگر فرد علامت دار باشد که مسیر آن مشخص است و با آزمایش و سی تی اسکن تشخیص داده می‌شود.

جهانپور گفت: برای فرد با علامت و بدون علامت، انجام تست خارج از نظام تشخیصی و آزمایشگاهی هیچ ضرورتی ندارد و استفاده از آن توصیه نمی‌شود و تاثیری در پیشگیری از ابتلا ندارد و این تقاضای کاذبی است که شکل گرفته و بخشی از آزمایشگاه‌های خصوصی هم ممکن است این کیت‌ها را تهیه کرده باشند.

وضعیت مدیریت شده کنونی، شکننده است

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت درباره عدم توجه به فاصله گذاری اجتماعی در روز جاری بیان کرد: اگر هفته‌های نسبتا قابل قبولی را پشت سر گذاشتیم به خاطر فاصله گذاری اجتماعی و اقدامات زودهنگام بود. وضعیت فعلی در زمینه کرونا، مدیریت شده است، اما این وضعیت بسیار شکننده است. هرگونه بازگشت از فاصله گذاری اجتماعی یا کاهش محدودیت در این زمینه باید بسیار دقیق و مطالعه شده و گام به گام و بر اساس پروتکل‌های مشخص و ارزیابی خطر اتفاق بیفتد، در غیر این صورت هرچه رشته کرده‌ایم پنبه می‌شود.

اقدامات پیشگیرانه وزارت بهداشت برای کرونا

جهانپور گفت: راه اصلی برای کاهش هزینه‌های درمانی این است که باید در سرچشمه به بیماریابی و پیشگیری بپردازیم. در راهبرد وزارت بهداشت با موضوع بسیج ملی مقابله با کرونا این اتفاق افتاد و با توجه به اجرای فاصله گذاری اجتماعی و تشدید آن و شناسایی و اقدام زودهنگام این کار انجام شد. بیماریابی فعال همزمان با اقداماتی مانند فاصله گذاری اجتماعی، دو اقدام پیشگیرانه بود که بار مراجعه به بیمارستان‌ها را کاهش داد.

وی ادامه داد: امروز تخت خالی در بیمارستان‌ها داریم و کسی صحنه‌ای از بستری افراد در راهروهای بیمارستان‌ها یا عدم پذیرش بیمار را در کشور مشاهده نکرد و این مدیون اقدامات پیشگیرانه در سامانه غربالگری است.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت بیان کرد: باید نمودار ابتلا به بیماری کوتاه شده و فرصتی بخریم تا با خسارت کمتر در حوزه سلامت از این اتفاق عبور کنیم.

ابتلای جوانان به کرونا

جهانپور درباره ابتلای جوانان به ویروس کرونا گفت: هرچه گروه‌های سنی پایین‌تر باشد، میزان ابتلا و علائم شدید در بیماران، تعداد کمتری خواهد داشت. اگر فرد جوان وارد فاز بحرانی شود، پیش آگهی بدتری خواهد داشت. همه افراد به نوعی به ویروس مبتلا می‌شوند و ممکن است در جوانان علائم آن کمتر باشد.

وی ادامه داد: در همه گروه‌های سنی مرگ و میر ناشی از کرونا مشاهده شده، اما در بالای ۶۰ سال بیشتر است. ابتلا محدود به هیچ گروه سنی نیست.

شرایط کارگران در وضعیت شیوع کرونا

وی اظهار کرد: اگر کارگری اخراج شده باشد، آن بنگاه‌ها از حمایت‌های دولت نمی‌توانند بهره مند شوند. اگر اخراج خلاف قانون باشد هم مسیر آن مشخص است و می‌توان از هیات‌های حل اختلاف قابل پیگیری خواهد بود. افرادی که در کارگاه‌های زیرزمینی کار می‌کنند حتی در گذشته هم قانونی نبوده است و کرونا نمی‌تواند به آن رسمیت بدهد.

جهانپور ادامه داد: وزارت بهداشت می‌تواند درباره خسارت‌های حوزه سلامت صحبت کند، اما این دغدغه هم رسمیت دارد و بخش‌های دیگر دولت که برای اشتغال و اقتصاد فعالیت می‌کنند و نگرانی دارند باید به این موضوع بپردازند. نگرانی از قحطی و کمبود کالاهای اساسی حتی در اروپا هم وجود دارد و این دغدغه را در کشور نداریم.

اغلب راینیتیدین‌های تولید ایران مشکلی ندارد

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره ماجرای ریکال راینیتیدین نیز اظهار کرد: چند ماه قبل سازمان غذا و دارو آزمایش‌هایی روی مواد اولیه راینیتیدین شرکت‌های مختلف را شروع کرده بود. موارد مشکل داری مشاهده شده که ریکال آن توسط اداره کل دارو اعلام می‌شود. ولی اغلب موارد تولیدی راینیتیدین تولیدی در ایران مشکلی نداشته است.

باز شدن آموزشگاه کنکور تخلف است

وی اظهار کرد: باز شدن آموزشگاه‌های کنکور در حال حاضر تخلف است. مشاغلی که ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب کرد تا بیستم تعطیل است، باید تعطیل باشد و تغییر این موضوع در ستاد تصویب می‌شود. اگر کسی امروز آموزشگاه کنکور را باز کرده، مرتکب تخلف شده است.

جهانپور ادامه داد: مردم می‌توانند موارد تخلف را به سامانه سجام اطلاع بدهند. افراد به عنوان شهروند مسئول می‌توانند تخلف‌ها را به این سامانه گزارش بدهند تا دستگاه قضایی به این موارد رسیدگی کند.

ادامه دارد...

لینک کوتاه کپی لینک