شناسهٔ خبر: 39024616 - سرویس اجتماعی
منبع: ایرنا | لینک خبر

سهم من در کرونا

سهم طب سنتی در مهار کرونا

تهران- ایرنا- بیش از یک ماه از شیوع ویروس کرونا در ایران می‌گذرد و افزایش چشمگیری داشته است بنابراین بسیاری از اقشار جامعه برای ریشه‌کنی و مقابله با این بحران دست به کار شدند یکی از این گروهها متخصصان طب سنتی هستند که می‌کوشند با بهره‌گیری از قابلیت‌های این طب در کنار طب رایج در بهبود روند درمان بیماران کرونایی سهمی ایفا کنند.

صاحب‌خبر -

در پی برگزاری چند نشست ویدئوکنفرانس توسط دفتر طب ایرانی با پزشکان چینی در خصوص مهار و درمان کرونا و آگاهی از نتایج قابل توجهی که بهره‌گیری از قابلیت‌های طب سنتی کنار طب رایج در بهبود روند درمان بیماران کرونایی کشور چین داشته است، محمدرضا شمس اردکانی، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، در نامه‌ای به وزیر بهداشت، خواستار استفاده از ظرفیت‌های طب ایرانی در حوزه پیشگیری و درمان کرونا شد. در این نامه که با نظر مساعد سعید نمکی وزیر بهداشت برای پیگیری و انجام اقدام لازم، به دبیر ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا و دیگر معاونت‌ها و ادارات مرتبط ارجاع شده، بر توانمندی‌ها و قابلیت‌های طب ایرانی در این زمینه تأکید شده و به تجارب خوبی که انجام اقدامات اولیه در زمینه استفاده از این ظرفیت غنی طبی کشور در بهبود روند درمان بیماران کرونایی به‌همراه داشته، اشاره شده است بنابراین برای مقابله و پیشگیری از انتقال این ویروس و همچنین برای آگاهی و اطلاع رسانی به مردم پویش درمان کرونا در طب سنتی ایجاد شد. در این صفحه اینستاگرام به بازتاب توصیه های متخصصان طب سنتی برای مقابله با ویروس کرونا پرداخته شده است.

تدابیر طب اسلامی ایرانی موثر در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

نترسیدن و استرس نداشتن، مراقبت خاص از فرزندان و سالمندان تا در محیط های آلوده قرار نگیرند، دود کردن اسفند و کندر در محیط کار و زندگی، بوئیدن اسانس طبیعی نعناع، استفاده از قطره روغن حنظل در صبح و هنگام خروج از منزل(بزرگسالان چهار قطره، کودکان ۲ قطره، نوزادان یک قطره.

فاطمه اقبالیان؛ متخصص طب سنتی در خصوص پیشگیری از کرونا می نویسد:راه مقابله با آن تقویت سیستم ایمنی بدن است؛ وی معتقد است که با رعایت اصول شش گانه طب سنتی، بدن در بهترین حالت خود قرار می گیرد و در مقابل امراض مقاوم تر می شود وضعیت روحی، تغذیه، تنظیم خواب، دفع مواد زاید بدن، فعالیت فیزیکی و هوا را به عنوان اصول شش گانه طب سنتی برمی شمارد و می گوید: اضطراب و استرس سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند؛ بنابراین در شرایط فعلی که شاهد شیوع کرونا در کشور هستیم، هر چیزی که باعث خوشحالی شخص می شود، باید مورد توجه قرار گیرد. پیگیری مدام اخبار مربوط به کرونا به ویژه در فضای مجازی موجب افزایش اضطراب می شود، بنابراین دوری از فضاهای پر اضطراب، گوش دادن به موسیقی، مطالعه کتاب، معاشرت با افرادی که دوستشان دارید-البته با رعایت اصول بهداشتی- و مواردی از این قبیل می توانند به حفظ روحیه و آرامش روان افراد کمک کنند.

یکی از کاربران می نویسد:به شایعات توجه نکنید. با توجه به وجود برخی تبلیغات و شایعات درمورد روش های درمان قطعی بیماری کرونا که هیچ گونه پایه و اساس علمی ندارند، لازم به ذکر است که مطالعات بر روی این بیماری و روش های درمان آن ادامه دارد اما تا به امروز نتیجه قطعی یافت نشده است. همچنین سازمان CDC مصرف خودسرانه داروهای کورتونی (دگزامتازون، پردنیزون، هیدروکورتیزون، متیل پردنیزولون، فلوسینولون، بتامتازون و ...) را به دلیل تضعیف سیستم ایمنی بدن توصیه نمی کند و تجویز این داروها فقط باید تحت نظر پزشک معالج و درموارد خاصی صورت پذیرد.

بیانیه رسمی جمعی از اساتید و معتقدان به طب اسلامی ایرانی در مورد شیوع ویروس کرونا

ترس، نگرانی و اضطراب از اصلی‌ترین عوامل کاهش سیستم ایمنی انسان برای پیشگیری از بیماری‌های گوناگون و درمان آن‌ها است. طبق پژوهش‌های انجام شده و تحقیقات میدانی، بیماری ویروسی با منشأ کرونا، طول مدت درمان و میزان مرگ و میر ناشی از آن نسبت به دیگر بیماری‌ها بسیار کمتر است، اما وضعیت فعلی به هر دلیلی باعث اضطراب و نگرانی بسیاری از افراد و از بین رفتن امنیت روانی جامعه شده است. آن‌چه ما در مواجهه حضوری با مردم و تماس‌های مکرر افراد با آن روبرو هستیم، فقط و فقط نگرانی و اضطراب مردم و احساس ناامنی روانی در جامعه بوده است و این ناشی از عوامل متعددی از جمله جریان رسانه‌ای و فضای مجازی حاکم بر جامعه است. پس با توکل و استعانت از پروردگار متعال باید بر ترس عمومی ایجاد شده غلبه نمود تا این بیماری با عزم عمومی و توسط خود مردم و با خواست ارادی آنان مهار گردد. بر اساس احساس وظیفه، جمعی از اساتید طب اسلامی، موارد سهل و آسانی را جهت پیشگیری اولیه از ابتلاء به کرونا توصیه کرده اند: بدن خود را از سرمای محیط حفظ کنید، بینی خود را با استنشاق آب نمک طبیعی و چکاندن روغن بنفشه در آن پاک و تمیز نگه دارید. از مصرف نوشابه، ‌ دوغ، ماست، غذاهای شب‌مانده، فست‌فودها، کنسروها و غذاهای‌صنعتیِ آماده و حاوی مواد افزودنی و اسانس دار پرهیز کنید. از پُرخوری اجتناب ورزید، صدقه دهید که در دفع این بلا موثر است، دعا، توسل و #ذکر به ویژه «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّهَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ» در هر روز بسیار موثر و کمک کننده است.

دمنوش‌های طب سنتی برای مقابله با ویروس کرونا

از جمله ترکیب گیاهان دارویی ویروس‌کش و ضدویروس قوی که می‌توان برای مقابله با هرگونه بیماری ویروسی حتی ویروس کرونای انسانی به‌صورت دمنوش استفاده کرد، شامل موارد زیر است:  دمنوش گل و برگ گیاه نپتا + گل و برگ گیاه چای کوهی، دمنوش گل و برگ گیاه فراسیون سفید + برگ گیاه خرگوشک، دمنوش برگ مریم‌گلی + ریشه گل قاصدک، دمنوش برگ و گل گیاه مریم نخودی + گل و برگ گیاه پاخری، دمنوش برگ آویشن + ۱۴ عدد عناب

همچنین بسیاری از متخصصان طب سنتی توصیه های خوراکی دارند به ویژه مصرف زنجبیل برای جلوگیری از ابتلا به کرونا را توصیه می کنند همچنین یکی از کاربران می نویسد غذاهای زیر برای از بین بردن ویروس کرونا مفید هستند از جمله: خرما، عسل، شیره انگور، گردو، پسته، فندق، بادام، پودر فلفل سیاه، زنجبیل، دارچین، نارگیل، همچنین اگر با غذا سیر ترشی یا فلفل ترشی بخورید سوخت و ساز سلولی بالا میرود به حدی که ویروس را می کشد. هر چند باید گفت کرونا، ویروسی نوظهور و ناشناخته ای است، بنابراین در مورد مزاج این ویروس اطلاع دقیقی در دست نیست.

همچنین یکی از کاربران می نویسد:در شرایطی که توصیه می شود جز در موارد ضروری از خانه خارج نشوید، نباید فعالیت جسمانی مان کم شود، چرا که کم تحرکی هم باعث ضعف سیستم ایمنی می شود چون مواد زایدی که باید از طریق تعریق دفع شوند، در بدن باقی می مانند. در خانه هم می توان تحرک داشت؛ یوگا، تند راه رفتن در خانه، حرکت دراز و نشست و هر کاری که باعث شود، عضله ها به حرکت درآیند و تنفس تند تر شود، خیلی کمک می کند. یکی دیگر از کاربران داروی امام کاظم را برای هر نوع ویروس مفید می داند و می نویسد: این دارو موجب تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل انواع ویروس هاست. در هر۲ نوع این دارو شکر سرخ و هلیله سیاه وجود دارد و تنها چیزی که متفاوت است رازیانه (تابستانه) و مصطکلی (زمستانه) میباشد.

یکی از کاربران طرز تهیه دمنوش گیاهی با طبع بسیار گرم مناسب جهت پیشگیری از ویروس کرونا را آموزش می دهد:سیر و زنجبیل تازه را رنده کنید و با دارچین و گلاب و عرق نعنا دم کنید، با عسل شیرین کنید و در روز چند بار بنوشید، درصورت تمایل میتوانید سیر را حذف کنید، ممکن است رایحه آن را دوست نداشته باشید.

همچنین یکی از کاربران به معرفی غذاهای گرم پرداخته و نوشت: غذاهایی که گرم و تر هستند عبارتند از: عسل، نخود، آب آبگوشت، گوشت بوقلمون، شیر میش، گوشت غاز، گوشت گوسفند، گوشت مرغ خانگی، گوشت مرغابی و اردک، میگو، گوشت بلدرچین، گوشت کله، جگر، خورشت بادمجان، خورشت قرمه سبزی، آبگوشت کلم، کره، خامه، روغن، نیمرو، تخم مرغ. همچنین غذاهای گرم و خشک عبارتند از: گوشت آهو، شیر شتر، گوشت شتر، گوشت شترمرغ، گوشت کبوتر، کوهان شتر، گوشت گاومیش، گوشت گنجشک، گوشت لک لک، خورشت فسنجان.

پاسخ سازمان بهداشت جهانی به سوالات رایج درباره کرونا

در این صفحه اینستاگرامی به روش های مختلف به بازتاب پاسخ سازمان جهانی بهداشت (WHO) به ۱۶ ابهام رایج درباره کرونا پرداخته و آورده است:۱- آیا ویروس کرونا در محیط گرم و مرطوب نیز منتقل می‌شود؟ مدارک موجود تاکنون نشان می‌دهد که ویروس کرونا می‌تواند در تمامی مناطق شامل هوای گرم و مرطوب منتقل شود. بر این اساس لازم است که بدون توجه به شرایط آب و هوایی حداکثر مراقبت ممکن مدنظر قرار گیرد. با شستن مداوم دست‌ها شما ویروس را از سطح دست‌هایتان حذف می‌کنید و درنتیجه از سرایت ویروس به داخل بدن از طریق لمس صورت، چشم‌ها، دهان و بینی جلوگیری می‌شود. ۲-  آیا هوای سرد ویروس جدید کرونا را می‌کشد؟ هیچ مدرکی که بتوان به آن استناد کرد که هوای سرد می‌تواند ویروس جدید یا سایر بیماری‌ها را از بین ببرد وجود ندارد. دمای معمول بدن انسان بدون در نظر گرفتن دمای محیط حدود ۳۶.۵ تا ۳۷ درجه سانتیگراد است. . با شستن مداوم دست‌ها شما ویروس را از سطح دست‌هایتان حذف می‌کنید و درنتیجه از سرایت ویروس به داخل بدن از طریق لمس صورت، چشم‌ها، دهان و بینی جلوگیری می‌شود. ۳-   آیا دوش آب گرم از بیماری کرونا ویروس جلوگیری می‌کند؟ دوش آب گرم مانع از سرایت بیماری کوید۱۹ نمی‌شود. دمای معمولی بدن شما بدون در نظر گرفتن دمای حمام یا دوش آب در سطح ۳۶.۵ تا ۳۷ درجه سانتی‌گراد باقی می‌ماند. توجه داشته باشید که دوش با آب به شدت گرم می‌تواند به شما آسیب بزند و باعث سوختگی شما شود. با شستن مداوم دست‌ها شما ویروس را از سطح دست‌هایتان حذف می‌کنید و درنتیجه از سرایت ویروس به داخل بدن از طریق لمس صورت، چشم‌ها، دهان و بینی جلوگیری می‌شود. ۴-  آیا از طریق کالاها با منشا چینی ویروس کرونا منتقل می‌شود؟ گرچه ویروس کرونا می‌تواند برای چند ساعت یا حتی تا چند روز (بر اساس نوع سطوح) روی سطح اجسام مختلف بماند اما این موضوع خیلی غیرمحتمل است که این ویروس روی سطح یک جسم بعد از جابجایی و حمل و نقل و قرار گرفتن در دماها و شرایط مختلف دوام بیاورد. با این حال اگر نسبت به یک سطح مشکوک هستید می‌توانید از مایع ضدعفوفی کننده پایه الکل برای شستن و تمیز کردن دست‌ها بعد از لمس کالا یا بسته مورد نظر استفاده کنید یا این‌که آن‌ها را آب و صابون بشورید. ۵-  آیا ویروس کرونا از طریق نیش پشه منتقل می‌شود؟ تا این تاریخ هیچ اطلاعات یا مستنداتی که نشان دهد ویروس جدید کرونا از طریق گزش پشه‌ها ( mosquito bites) منتقل می‌شود مشاهده نشده است. ویروس کرونا یک ویروس تنفسی است که در درجه نخست از طریق قطره‌های ایجادشده از سرفه یا آبریزش بینی یا در نتیجه ترشحات و بزاق یک شخص مبتلا به شخص دیگر منتقل می‌شود. برای محافظت از خود دست‌هایتان را به صورت مداوم با یک مایع پایه الکلی تمیز کنید یا با آب و صابون بشورید. همچنین از تماس نزدیک با هر شخصی که سرفه یا آبریزش دارد خودداری کنید. ۶-  آیا خشک‌کننده‌های دست (با دمیدن هوا دست شما را خشک می‌کنند) در کشتن این ویروس موثر هستند؟ خیر. خشک‌کننده‌های دست بر کشتن ویروس کرونا ۲۰۱۹ موثر نیستند. باید به صورت مداوم دستان خود را با ضدعفونی‌کننده تمیز کنید یا آن را با آب و صابون بشورید. بعد از آن نیز با حوله کاغذی یا خشک‌کن‌های با هوای گرم (سشوار) خشک کنید۷- آیا اسپری الکل و کلر روی تمام بدن می‌تواند ویروس جدید را بکشد (احتمالا منظور برای شخص مبتلا است)؟ خیر. اسپری الکل روی تمام بدن نمیی‌تواند ویروس که در شرایط فعلی نیز به بدن نفوذ کرده است را از بین ببرد. اسپری چنین موادی می‌تواند برای لباس‌ها و همچنین غشاهای مخاطی بدن شما (یا چشم و دهان) مضر باشد. توجه داشته باشید که کلر و الکل می‌توانند برای ضدعفونی کردن سطوح مفید باشند اما لازم است که از این مواد با توصیه‌های مناسب به کار برده شوند. ۸-  آیا حیواناتی که در خانه نگه می‌داریم می‌تواند عامل شیوع ویروس کرونا باشد؟ تاکنون هیچ مدرکی که نشان دهد حیوانات خانگی مانند سگ یا گربه می‌تواند عامل سرایت ویروس کرونا جدید باشد پیدا نشده است. با این حال همیشه شستن دست‌ها بعد از تماس با حیوانات خانگی توصیه خوبی بوده است. این موضوع می‌تواند از شما در برابر باکتری‌های رایج مانند E.coli و سالمونلا که می‌تواند میان انسان و حیوانات خانگی رد و بدل شوند محافظت کند. ۹- آیا شستشو بینی با سِرُم نمکی از ابتلا به ویروس جدید کرونا جلوگیری می‌کند؟ خیر. هیچ مدرکی مبنی بر این‌که شستشو مرتب بینی با محلول نمکی می‌تواند از افراد در برابر ویروس کرونای جدید محافظت کند، مشاهده نمی‌شود. مدارک محدود مشاهده شده  که شستشو مرتب بینی با سرم‌های نمکی می‌تواند در بهبود سرمایه‌خوردگی‌های رایج موثر باشد اما برای جلوگیری از بیماری‌های تنفسی، شستشو مرتب بینی تاکنون موثر نبوده است. ۱۰- آیا ویروس کرونا تنها افراد مسن را درگیر می‌کند، یا جوان‌تر ها نیز مستعد این بیماری هستند؟ افراد در هر سنی ممکن است به ویروس «کرونا» یا همان «کووید-۱۹» مبتلا شوند. اما افراد مسن و افراد با پیش‌زمینه بیماری (مثل آسم، دیابت‌ و بیماری‌های قلبی) در حالت ابتلای حاد به این ویروس، آسیب‌پذیرتر هستند. ۱۱- آیا آنتی‌بیوتیک‌ها در پیشگیری و درمان ویروس کرونای جدید موثراند؟ خیر! آنتی‌بیوتیک‌ها تنها در مقابل باکتری‌ها مفیداند، نه در مقابل‌ ویروس‌ها. «کووید-۱۹» یا همان بیماری «کرونا» ی مورد بحث، یک ویروس است و آنتی‌بیوتیک‌ها نباید برای پیشگیری و درمان آن استفاده شود. با این وجود اگر به خاطر «کرونا» در بیمارستان بستری شدید، ممکن است برای مقابله با عفونت همزمان باکتریایی برای شما آنتی‌بیوتیک تجویز شود.

علائم کرونا و حساسیت بهاری چه شباهت هایی با هم دارند؟

در این صفحه اینستاگرام در مورد تفاوت علائم کرونا و حساسیت بهاری می نویسند:همزمان با فرا رسیدن فصل بهار برخی افراد با مشکل حساسیت فصلی رو به رو می شوند، این بیماری گاه با علائمی شبیه با آن چه که مبتلایان به ویروس کرونا به آن دچار هستند، بروز می‌کند. اما چگونه می‌شود علائم این دو عارضه را از هم تفکیک کرد؟ هر چند حساسیت بهاری اغلب با علائمی همچون خارش چشم، دهان، بینی و گلو، آبریزش بینی، چشم‌های اشکی و عطسه همراه است اما برخی بیماران نیز به احتقان (گرفتگی) بینی دچار می‌شوند و برخی افراد مبتلای به آسم مدام سرفه می‌کنند. این در حالی است که احتقان بینی و سرفه از علائم ابتلا به بیماری کووید-۱۹ نیز به شمار می‌رود و در برخی موارد نادر حتی آبریزش بینی نیز گزارش شده است. اما به گفته پزشکان حساسیت‌های فصلی به طور معمول با تب همراه نیستند و با وجود این که گاهی اوقات در مبتلایان احساس خستگی یا گاهی سردرد شایع می‌شود ولی این موارد توام با گلودرد نیست. متخصصان تاکید دارند که مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ اغلب با از دست دادن ناگهانی اشتها، تضعیف حس بویایی و چشایی، سردرد، تب، سرفه خشک، حالت تهوع، گلودرد و درد بدن مواجه می‌شوند.