رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت گسترش روابط دوجانبه ایران و پاکستان، تصریح کرد: روابط صمیمانه و علاقمندی دو ملت مسلمان ایران و پاکستان به یکدیگر سرمایه ارزشمندی است که میتوان از آن برای تحکیم هر چه بیشتر روابط و مناسبات دو کشور در عرصههای مختلف استفاده کرد.
به گزارش ایسنا ،حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در دیدار ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان، اهمیت تقویت روزافزون روابط اقتصادی دو کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: روابط تهران – اسلام آباد، در زمینه اقتصادی باید به بالاتر از سطح فعلی برسد و نباید دو طرف به این میزان از روابط اقتصادی و تجاری رضایت بدهند و باید با تلاش مضاعف، ساز و کارهای بهتری را برای توسعه تجارت و روابط اقتصادی و رسیدن به جایگاه مطلوب در این عرصه با رفع موانع موجود، فراهم کنند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران خط لوله صلح را تا مرز پاکستان رسانده است و کاملاً آمادگی داریم در این زمینه همکاریهای خود را به نتیجه برسانیم. همچنین آمادگی داریم تمهیداتی فراهم کنیم که شرکتها و تجار دو کشور بتوانند روابط گستردهتری با یکدیگر داشته باشند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت توجه به امنیت مرزهای دو کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: خوشبختانه شاهد تحولات مثبتی در این زمینه هستیم و اطمینان داریم با ارادهای که در دو طرف وجود دارد به راحتی میتوانیم با معضل قاچاق و قاچاقچیان و ناامن کنندگان مرزهای دو کشور مقابله کنیم.
وی با اشاره به تحولات و مسایل مهم منطقه، تصریح کرد: معتقدیم در زمینه مسایل و روابط منطقهای همه باید در راستای برقراری صلح، آرامش و ثبات با یکدیگر همکاری کنند.
روحانی همچنین با اشاره به وضعیت کشور افغانستان، گفت: در خصوص افغانستان همه میدانیم آنچه راهگشا خواهند بود مشارکت همه گروهها و اقوام در سرنوشت افغانستان است و این مردم افغانستان هستند که میتوانند در کشور خود بدون دخالت قدرتهای خارجی تصمیم بگیرند.
رئیس جمهور اضافه کرد: بدون تردید وجود پایگاههای نظامی و حضور نظامی آمریکا بر مشکلات افغانستان را افزوده است.
روحانی گفت: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان از ظرفیتها و فرصتهای بزرگی برای تحکیم و تعمیق روابط و همکاریهای مشترک دارند و میتوانند فعالیتهای مشترکی در راستای منافع بلند مدت دو کشور و منطقه داشته باشند.
رئیس جمهور همچنین حضور فرمانده ارتش پاکستان در تهران و ملاقات با سردار باقری و مقامات نظامی ایران را به معنای استحکام فوقالعاده روابط دو کشور دانست و گفت: اینگونه دیدارها و رفت و آمدها میتواند در استحکام و نزدیکی روابط دو کشور بسیار مفید باشد.
ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان نیز در این دیدار با بیان اینکه ایران و پاکستان دو کشور همسایه و دو ملت برادر و دوست هستند و باید اتحاد و برادری خود را به دنیا نشان دهد، اظهار داشت: هیچ کشوری نمیتواند روابط پاکستان و ایران را تحت شعاع قرار دهد و امروزه شاهد جنگ میان برخی برادران مسلمان هستیم، لذا باید در جهت نزدیک شدن روابط کشورهای دوست و برادر مسلمان به یکدیگر تلاش کنیم.
فرمانده ارتش پاکستان خاطر نشان کرد: پاکستان از همه ظرفیتها و روشهای مختلف برای توسعه سطح همکاریهای روابط تجاری و اقتصادی استفاده خواهد کرد و آمادگی دارد همکاریهای فعلی را به سطح بسیار بالاتری ارتقاء دهد.
وی با تأکید بر اینکه باید مرزهای دو کشور، مرزهای صلح و برادری باشد، اظهار داشت: امروز برای برقراری امنیت در مرزهای دو کشور ملاقاتهایی در تمام سطوح بین مقامات تهران و اسلامآباد وجود دارد و بایستی مرزهای دو کشور مرزهای صلح و برادری باشد تا از طریق آن روابط اقتصادی و تجاری گسترش یابد.
در این دیدار دو طرف بر همکاریهای منطقهای و استفاده از ظرفیتهای ارتباطی برای توسعه صلح و امنیت در خلیج فارس و دریای عمان تأکید کردند.
رویکرد ایران تقویت هرچه بیشتر روابط با کشورهای منطقه به ویژه با همسایگان است
علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی پیش از ظهر دیروز (سه شنبه) در دیدار با ارتشبد قمر باجوا فرمانده ارتش پاکستان بر ضرورت همگرایی و همکاری کشورهای منطقه در مبارزه با هرگونه اقدام ناامن ساز و بیثبات کننده تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، دریابان شمخانی با اشاره به راهبرد آمریکا برای ایجاد اختلاف و درگیری میان کشورهای اسلامی که با هدف حفظ امنیت رژیم صهیونیستی و گسترش دامنه نفوذ و تسلط واشنگتن صورت میگیرد؛ تصریح کرد: رویکرد راهبردی جمهوری اسلامی ایران تقویت روابط و همکاری هرچه بیشتر با کشورهای منطقه به ویژه با همسایگان بوده و در این راستا پاکستان از جایگاه ویژه ای برخودار است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به اراده رهبران ایران و پاکستان بر گسترش روابط تهران-اسلام آباد در همه حوزهها، بر ضرورت گسترش همکاریهای دفاعی، امنیتی و اقتصادی در چارچوب ایجاد امنیت پایدار در منطقه تاکید کرد.
وی، همکاریهای اقتصادی ایران و پاکستان بویژه در استانهای مرزی دو کشور را در ایجاد رفاه، آرامش ساکنین این مناطق و افزایش ضریب امنیتی مرزها حائز اهمیت توصیف کرد و آمادگی کشورمان را برای توسعه این همکاریها اعلام کرد.
شمخانی، جنگ تمام عیار عربستان علیه مردم مظلوم یمن را از مصادیق بارز ایجاد و گسترش نا امنی در منطقه و نقض آشکار حقوق بشر ذکر کرد و افزود، کشورهای اسلامی باید با فشار همه جانبه بر رژیم آل سعود هر چه سریعتر جلوی این نسل کشی فجیع را بگیرند.
در این دیدار ارتشبد قمر باجوا فرمانده ارتش پاکستان نیز با ابراز مسرت در خصوص سفربه جمهوری اسلامی ایران خواستار تقویت و گسترش همکاری همه جانبه میان ایران و پاکستان شد.
وی سرحدات مشترک دو کشور را مرزهای صلح و دوستی عنوان کرد و خاطر نشان ساخت: ارتش پاکستان مصمم است با رصد مستمر و همه جانبه مرزهای مشترک با هرگونه شرارت و ناامنی در این مناطق قاطعانه برخورد نماید.
باجوا با اشاره به توطئه کشورهای فرامنطقهای برای ایجاد جنگ و ناامنی در کشورهای اسلامی و دامن زدن به فرقه گرایی در جهان اسلام گفت: مقابله همه جانبه با این راهبرد خطرناک که تنها نتیجه آن نابودی منابع مادی و انسانی کشورهای اسلامی است مهمترین اولویت امروز جهان اسلام است.
فرمانده ارتش پاکستان از سیاست قاطع و غیر قابل تغییر جمهوری اسلامی در حمایت از آرمان مردم فلسطین تقدیر کرد و اظهار داشت: پایداری ایران در دفاع از مسلمانان مظلوم فلسطین بسیار شجاعانه و درس آموز است.
رئیس جمهور در دیدار فرمانده ارتش پاکستان:
به راحتی میتوانیم بر تروریستها پیروز شویم
صاحبخبر -