به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا، سید حمید پورمحمدی در ارتباط تلفنی با برنامه گفت و گوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما افزود: پس از افزایش قیمت بنزین، برای رفاه حال مردم سهمیههایی برای تاکسیها از جمله تاکسیهای اینترنتی و سرویسهای مدارس در نظر گرفته شد که روی کرایهها اثری نداشته باشد.
وی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه همه منابع حاصل از تفاوت قیمت ناشی از افزایش قیمت بنزین را در حسابی در نزد خزانه نگهداری میکند و آن را عینا به حدود ۶۰ میلیون نفر در قالب حدود ۱۸ میلیون خانوار تقدیم میکند.
آقای پورمحمدی درباره میزان تورم احتمالی ناشی از افزایش قیمت بنزین با اشاره به اینکه نظرات مختلفی در این باره مطرح شده است، گفت: با توجه به اختلاف قیمت بنزین در کشورمان نسبت به منطقه، یارانهای که برای بنزین داده میشود عادلانه توزیع نمیشود و از این یارانه، دهک اول در مقایسه با دهک دهم، ۲۳ برابر بیشتر برخوردار میشود بنابراین بسیاری معتقد بودند که باید این موضوع، اصلاح و یارانه، عادلانه توزیع شود.
وی ادامه داد: دیدگاه دیگر این بود که زمانی که تفاوت قیمت بنزین در کشورمان با کشور همسایه بیش از ۱۵ هزار تومان است طبیعتا قاچاق آن زیاد میشود و نباید زمینه قاچاق را فراهم کنیم.
آقای پورمحمدی اضافه کرد: نظر دیگر این بود که با اصلاح قیمت بنزین، استفاده از خودروهای گازسوز و برقی، بیشتر و آلودگی هوا کم میشود.
وی گفت: پس از انقلاب, ۱۵ بار افزایش قیمت بنزین داشتیم که از این تعداد ۸ مرتبه هیچ اثر تورمی ملموس و افزایش سطح قیمتی کالاها نداشت و در ۵ مرتبه هم تورم حدود یک تا ۲ درصد و در برخی موارد هم حتی کاهشی بوده است.
معاون اقتصاد و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: از حدود ۲۴ میلیون خانوار ایران فقط ۶ میلیون خانوار به علت درآمد بالایی که دارند از یارانه برخوردار نیستند و ۱۸ میلیون خانوار بقیه که شامل طبقات متوسط و طبقه با درآمد کم هستند از این یارانه برخوردار میشوند به عبارتی تفاوت قیمت بنزین، کاملا بین افشار ضعیف و طبقه متوسط، توزیع میشود.
وی گفت: برای طبقات بالای درآمدی هم ساز و کاری در نظر گرفته شده است که اگر اشتباهی شد به راحتی بتوانند اعتراض کنند و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به این موضوع رسیدگی میکند و یارانه آنها برقرار میشود.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی نیز با حضور در این برنامه با تاکید بر اینکه خیال مردم از بابت آرامش بازار و تامین کالا راحت باشد، گفت: کمبود هیچ کالایی در کشور نخواهیم داشت.
آقای یاسر رایگانی افزود: از روز نخست اجرای طرح مدیریت مصرف، به مدیران تعزیرات حکومتی سراسر کشور ابلاغیههای اعلام شد و با دستور وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی، تمهیدات اولیه اندیشیده شد.
وی با بیان اینکه مقررات لازم اجرایی شد و گشتهای کنترل و نظارت بر بازار را دو برابر کردیم، گفت: این طرح جدید که از روز شنبه آغاز شد تا یک ماه ادامه دارد و پس از آن هم رصد و کنترل و نتیجه گیری میکنیم و این طرح را تا پایان سال ۱۳۹۸ ادامه خواهیم داد.
آقای رایگانی افزود: بازار آرام است و مشکل خاصی در کشور نداریم.
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی کشور هم با حضور در این برنامه گفت: به واسطه افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی و تمهیداتی که اندیشیده شد مجموعه دولت این انتظار را از حوزه تاکسیرانی داشت که افزایش قیمت شکل نگیرد و این موضوع به همه سازمانهای تاکسیرانی در سراسر کشور ابلاغ و همراهی لازم انجام شد.
آقای مرتضی ضامنی افزود: امروز بر اساس گزارش ها، حوزههای تاکسیرانی مانند قبل مشغول ارائه خدمت بودند و فقط در تهران به علت بارندگی و آب و هوا مشکلاتی وجود داشت، اما در بخش تاکسیرانی، خدمات به خوبی ارائه شد.
وی با اشاره به اینکه بازرسان سازمانهای تاکسیرانی در شهرها بر امور تاکسیرانی نظارت میکنند، گفت: شهروندان در صورت وقوع تخلف میتوانند موارد را به شمارههای اعلام شده اطلاع دهند.
تورم واقعی افزایش قیمت بنزین چقدر است؟
تورم واقعی افزایش قیمت بنزین چقدر است؟ این سوال در چند روز گذشته ذهن مردم را درگیر کرده است.
صاحبخبر -
∎