هر چه به روز اربعین نزدیک تر می شویم ، خروش دریای عاشقان بیشتر و بر حجم قطره قطره وجود محبان این رود نور افزوده می شود و به راستی این همه مشتاق حقیقت را از اقصی نقاط جهان چه چیزی جز امام حسین (ع) گردهم آورده است.
تاکنون بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر ایرانی برای شرکت در آیین اربعین در سامانه سماح ثبت نام کرده اند که البته این جمعیت کثیر تنها بخشی از اقیانوس حاضران در این آیین است و این رود عظیم جدا از ایران و عراق ، سرچشمه هایی جوشان در پاکستان ، افغانستان، عربستان ، یمن ، لبنان ، سوریه ، جمهوری آذربایجان و حتی نیجریه در غربی ترین کرانه قاره آفریقا دارد.
مرزهای هوایی و زمینی شاهد ترافیک تردد زائران اربعین است و مرزهای خسروی در قصرشیرین در استان کرمانشاه ، مهران در استان ایلام و دو مرز چذابه و شلمچه در استان خوزستان ، معبر تردد این جمعیت است.
به گفته حسین ذوالفقاری رئیس ستاد اربعین تاکنون بیش از ۶۰ درصد از مجموع زائران اربعین از مرز بین المللی مهران تردد کرده اند و تا امروز دوشنبه سه میلیون زائر از مرزهای چهارگانه زمینی وارد کشور عراق شده اند.
به گفته او رفت و آمد زوار ادامه دارد و وضعیت مرزها آرام و تردد با سهولت انجام می شود و از هم اکنون برای بازگشت دومیلیون زائر حاضر در عراق برنامه ریزی انجام شده است .
هر ناظر منصفی تصدیق خواهد کرد که ساماندهی این حجم گسترده از فعالیت های اجرایی و تامین ملزومات که به معجره شبهات دارد، تنها با مشارکت گسترده مردمی و بسیج امکانات و مدیریت جهادی مسئولان میسر شده است .
امروز رئیس ستاد اربعین کشور ایران برای بازدید از پایانه مرزی مهران و دیدار با مسئولان کشور عراق و شرکت در نشست ستاد اربعین به استان ایلام سفر کرده و حجت الاسلام و المسلمین سید محمود علوی وزیر اطلاعات نیز با منظوری مشابه به استان خوزستان رفته و از پایانه مرزی شلمچه بازدید کرده است.
روزانه استان ها خوزستان ، ایلام و کرمانشاه به واسطه درگیری مستقیم با موضوع تردد زائران اربعین ، شاهد سفر مقامات لشگری و کشوری هستند که برای رسیدگی و نظارت بر روند ساماندهی امور جاری در ابعاد انتظامی ، امنیتی ، پشتیبانی و تدارکات و حمل و نقل به مرزها سرکشی می کنند.
جدا از فعالیت ها در استان های مرزی یاد شده ، دیگر استان های ایران نیز به اشکال مختلف در پشتیبانی واقعه اربعین مشارکت دارند و این همراهی در قالب اعزام تیم های درمانی ، نیروهای خدماتی ، اقلام مصرفی ، اغذیه و ناوگان حمل و نقل انجام می شود.
زائران برای بازگشت برنامه ریزی کنند
هم زمان با جریان رفت زائران به کربلا ، زائرانی که زودتر رفته اند و زیات اربعین خوانده اند ، اکنون در حال بازگشت هستند و با نزدیک شدن اربعین بر تعداد بازگشتی ها فزوده می شود و این حرکت خود مدیریت و برنامه ریزی می خواهد .
در همین ارتباط سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استان بصره از زائران ایرانی خواسته که زمان بازگشت خود را مدیریت کنند تا در پایان مراسم اربعین حسینی با ازدحام در مرزها مواجه نشوند.
«احمد سیاهپوش» از زائران ایرانی خواسته با برنامه ریزی برای بازگشت خود به شکلی عمل کنند تا با هجوم جمعی به مرزها مواجه نشوند.
وی در خصوص مرز شلمچه گفت که جمعیت ورودی زائران ایرانی به خاک عراق در این مرز در مقایسه با سه چهار روز گذشته کاسته شده به نحوی که از ۱۳۰ تا ۱۴۰ مسافری که روزانه در طول روزهای گذشته از شلمچه عبور می کردند جمعیت به ۵۰ هزار زائر کاهش یافته که نشانگر نزدیکی مان بازگشت رفته هاست.
دیروز یکشنبه خروجی عراق ها از مرز شلمچه افزایش داشت و تعداد زائران ایرانی که از این مرز به کشور بازگشتند به ۴۵ هزار تن رسید.
کمبود خودرو برای بازگشت زائران
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمانشاه از کمبود خودرو برای بازگشت زائران اربعین حسینی در استان کرمانشاه خبر داده و از امکان افزایش قیمت بلیط ها ابراز نگرانی کرده است.
«داریوش جودکی» دیروز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت که در روزهای آینده شاهد موج بازگشت زائران اربعین حسینی از مرزهای مهران و خسروی در این استان خواهیم بود که به تبع آن نیاز به خودرو برای جابجایی زائران نیز افزایش پیدا میکند.
وی افزود: براساس برآوردهای انجام شده توسط کارشناسان استان کرمانشاه در زمان بازگشت زائران اربعین با کمبود خودرو در استان مواجه خواهد شد و از این رو در حال مذاکره با دستگاههای اجرایی استان به منظور افزایش تعداد خودروهای سیستم حمل و نقل هستیم.
عزیمت زائران اربعین حسینی از مرز رسمی خسروی روز پنجشنبه ۱۱ مهرماه به درخواست مسئولان عراقی متوقف و از دوشنبه پانزدهم مهرماه از سرگرفته شد.
مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات عالیات به عراق پس از سالها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفتهاند.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۴، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
براساس اعلام ستاد اربعین کشور، برنامه ریزی برای خدماتدهی به زائران در قالب موکبها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهر ماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر انجام شده است.