شناسهٔ خبر: 35459716 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایسنا | لینک خبر

بازدید خبرنگاران از خسارات وارده به تاسیسات آرامکو و جزئیات حملات از زبان کارمندان

کارمندان شرکت آرامکو جزئیات ساعات اولیه حملات پهپادی به بزرگترین تاسیسات پالایشگاهی جهان در عربستان را روایت کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، زمانی که ۱۸ پهپاد به بزرگترین تأسیسات پالایشگاهی نفت در جهان حمله کردند حدود ۱۰۰ کارمند برای مهار آتش‌سوزی که در نتیجه این حملات رخ داد به محل احضار شدند. طی چند دقیقه تیم آتش‌نشانی به میادین نفتی بقیق و خریص رفتند.

شش روز بعد از حمله‌ای که قلب صنعت نفت عربستان را مورد هدف قرار داد شرکت آرامکو درب‌های تأسیسات پالایشگاهی خود را به روی رسانه‌های جهانی برای بازدید از آسیب‌های وارده به این شرکت و تلاش‌های صورت گرفته برای تعمیر آن باز کرد.

واشنگتن و ریاض پذیرش مسؤولیت این حملات از سوی انصارالله را رد کرده و سعی می‌کنند ایران را مقصر نشان دهند.

تلویزیون عربستان بخش‌هایی از آثار حملات به شرکت آرامکو و میزان خسارت و ویرانی به وجود آمده در پالایشگاه خریص را که با پهپاد هدف قرار گرفته، پخش کرد.

کارمندان آرامکو به خبرنگاران چگونگی وقوع این حملات و تدابیری را که آرامکو برای تولید مجدد نفت اتخاذ کرد، روایت کردند.

فهد عبدالکریم، مدیر منطقه فعالیت‌های جنوبی نفت در آرامکو گفت: میدان نفتی خریص بین ساعات‌ ۳:۳۱ و ۳:۴۸ مورد حمله قرار گرفت و تیم آتش‌نشانی به پایگاه شتافت و آتش‌سوزی را در عرض پنج دقیقه مهار کردند. به محض رسیدن آن‌ها به پایگاه این منطقه شاهد حملات دیگری نیز بود. دو آتش‌سوزی دیگر نیز طی پنج ساعت مهار شدند.

مسؤول شرکت آرامکو تاکید کرد، در زمان این حملات که منجر به کاهش تولید نفت به نصف و افزایش قیمت نفت شد بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن در داخل تاسیسات بودند.

وی افزود، چهار حمله و انفجارهایی رخ دادند که منجر به آتش سوزی شدند اما کسی آسیب ندید.

عبدالکریم گفت، تیمی اضطراری برای تعمیر پالایشگاه و ازسرگیری فعالیت‌ها و بازگشت تولید نفت به سطح عادی تشکیل شده است.

خالد البریک، از دیگر مسؤولان شرکت آرامکو گفت که مهار آتش‌سوزی در بقیق هفت ساعت طول کشید.

برخی آثار ویرانی و حریق در پالایشگاه خریص مشاهده می‌شوند و در حال حاضر برخی اقدامات در جهت جبران خسارت در دست انجام هستند.

متخصصان فنی در خریص روی میزان خسارات وارده به برج آهنی که مخصوص جدا کردن گاز مایع و سولفید هیدروژن از نفت است، کار می‌کنند.

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا شنبه اعلام کرد که نیروهای آمریکایی اضافی را به خاورمیانه اعزام خواهد کرد که این اولین گام در واکنش به حملات آرامکو است.

وی گفت که آمریکا تلاش‌های خود را بر کمک به عربستان برای تقویت زیرساخت دفاعی خود متمرکز می‌کند.

انتهای پیام