عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان که به تازگی این وزارتخانه را به دست گرفته در بیانیهای که به دست خبرگزاری رسمی این کشور رسیده، گفت، حملات به تاسیسات شرکت آرامکو در بقیق و خریص روند تولید نفت خام شرکت حدود ۵.۷ میلیون بشکه در روز یعنی معادل حدود ۵۰ درصد تولید کشور را متوقف کرد.
به گفته این وزیر، این حملات همچنین موجب توقف تولید مقادیری گاز همراه در حدود (۲) میلیارد فوت مکعب در روز شد که برای تولید ۷۰۰ هزار بشکه از مایعات گاز طبیعی استفاده میشد و متعاقب آن تولید گاز طبیعی در حدود پنجاه درصد کاهش مییابد.
وی خاطرنشان کرد، بخشی از این کسری تولیدات این مجموعههای پالایشگاهی از ذخایر نفتی جبران خواهد شد.
وزیر انرژی عربستان درباره سطح تولیدات داخلی تاکید کرد، این حملات هیچ تاثیری بر تولید برق و آب از سوخت نگذاشته و بازارهای محلی سوخت همان روال قبل را دارند و این حملات همچنین منجر به زخمی شدن کارگران این مجموعهها نشده و شرکت در حال ارزیابی پیامدهای این حملات است.
عبدالعزیز بن سلمان همچنین تصریح کرد، شرکت در حال حاضر در حال بررسی مقادیر از دست رفته است و طی ۴۸ ساعت آینده اطلاعات جدیدی را ارائه میکند.
وزیر انرژی عربستان این حملات را ادامه حملات خرابکارانه اخیر در منطقه خلیج فارس خواند.
وی که سعی داشت تجاوزات کشورش در یمن را لاپوشانی کند، مدعی شد، این حملات تاسیسات حیاتی عربستان را تنها هدف نمیگیرند بلکه تولیدات نفت جهانی را هدف میگیرند، تهدیدی بر امنیت آن هستند، متعاقب این امر این حملات تهدیدی بر اقتصاد جهانی برشمرده میشوند و هر بار اهمیت نقش جامعه جهانی در حفاظت از تولیدات انرژی در برابر هر گونه "اقدام تروریستی و خرابکارانه" را پررنگتر میکنند.
خبرگزاری بلومبرگ نیز اعلام کرد، عربستان نیمی از تولیدات نفت خود را در پی حملات انصارالله متوقف کرد.
به گزارش بلومبرگ، شرکت آرامکو عربستان انتظار دارد بخش اعظم تولید نفت طی چند روز آینده از سرگرفته شود.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از سه منبع مطلع گزارش داد، تولید و صادرات نفت عربستان روز شنبه در پی حملات گروه انصارالله متوقف شدند.
یک منبع به این خبرگزاری گفت، این حملات بر تولید پنج میلیون بشکه نفت در روز یعنی حدود نیمی از تولیدات کنونی عربستان تاثیر گذاشته است.
رویترز به نقل از دو منبع از این سه منبع گزارش داد، گاز همراه در میدان نفتی الغوار بزرگترین میدان نفتی عربستان در پی این حملات دچار حریق شده و تاسیسات پالایش از کار افتادند.
در استان بقیق در ۱۵۰ کیلومتری شرق ریاض بزرگترین پالایشگاه نفت جهان و در منطقه خریص در ۱۹۰ کیلومتری جنوب غرب از سمت ظهران دومین میدان نفتی جهان قرار دارد. / ایسنا