شناسهٔ خبر: 35304887 - سرویس بین‌الملل
منبع: مشرق | لینک خبر

افشای سفر برخی سیاستمداران عراقی به تل‌آویو

افشای سفر برخی سیاستمداران عراقی به تل‌آویو و واکنش بغداد به اظهارات اخیر نتانیاهو درباره کرانه باختری از جمله خبرهای مربوط به عراق است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، شیخ  عبدالمهدی الکربلائی نماینده مرجعیت  عالی دینی عراق از آغاز تحقیقات درباره ابهامات حادثه تلخ مراسم روز عاشورا موسوم به مراسم طوبریج در کربلای معلی و اتخاذ اقدامات مناسب برای مقابله با هرگونه قصور و کوتاهی در این حاثده شد که ده‌ها شهید و زخمی به جا گذاشت.

بیشتر بخوانید:

مخالفت بغداد با اظهارات نتانیاهو و سیاست چپاول اراضی فلسطین

بر اساس گزارش الفرات،‌وی امروز در خطبه‌های نماز جمعه در صحن مطهر حرم امام حسین(ع) این خبر را اعلام و برای مجروحان این حادثه شفای عاجل از درگاه احدیت مسئلت کرد.

نماینده مرجعیت  عالی دینی خاطر نشان کرد مقابله با داعش، تبلور و تجلی اصول انقلاب امام حسین(ع) است.

سفر محمد علی الحکیم به الجزیره؛ تاکید الجزایر بر آمادگی برای همکاری با  عراق در زمینه‌های مختلف

خبر دیگر از عراق اینکه «محمد علی الحکیم» وزیر خارجه این کشور با «صبر بوقادوم» همتای الجزایری خود دیدار کرد.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه عراق، حکیم در دیدار با بقادوم بر تمایل عراق برای تقویت روابط دوجانبه میان دو کشور تاکید کرد و گفت عراق برای حمایت از روابط با الجزایر به شکل موثرتر در زمینه سیاسی و فرهنگی و اقتصادی تلاش می‌کند.

این بیانیه آورده است عراق، الجزایر را از کشورهای محوری در مغرب عربی می‌داند و به همین سبب ادامه هماهنگی میان دو کشور در زمینه‌های مختلف که به منافع و مسائل عربی و در راس آن مسئله فلسطین خدمت می‌کند، اجتناب ناپذیر است.

حکیم بر اهمیت پیگیری مهمترین موارد مطرح شده در نشست اتحادیه عرب تاکید کرد، به ویژه با توجه به اینکه عراق ریاست شورای وزارتی اتحادیه عرب را برعهده دارد. وی همچنین از سرمایه‌گذاران دو کشور خواست با یکدیگر همکاری و در زمینه تبادل تجارب فعالیت کنند.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه عراق، محمد علی الحکیم وزیر خارجه عراق در تلاش برای گشودن افق‌های جدید در روابط دوجانبه میان عراق و الجزایر و تقویت همکاری به الجزیره رفته است.

صبری بوقادوم وزیر خارجه الجزایر هم تاکید کرد عراق کشور برادر است و ملت‌های عراق و الجزایر پیوندهای مشترک فراوانی در زمینه تاریخی دارند.

وی تصریح کرد که الجزایر در برابر عراق  انعطاف پذیر و آماده همکاری در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی است. وزیر خارجه الجزایر همچنین پیروزی عراق بر تروریسم و پایداری صلح و ثبات در این کشور را به حکیم تبریک گفت.

افشای سفر برخی سیاستمداران عراقی به رژیم صهیونیستی

خبر دیگر اینکه یکی از رهبران جریان حکمت ملی عراق از سفر برخی سیاستمداران عراقی به مناطق اشغالی ۱۹۴۸ خبر داد.

به گزارش شبکه الفرات، العیساوی در بیانیه‌ای گفت برخی سیاستمداران عراقی به اسرائیل(مناطق اشغالی) سفر کردند و بعید نیست که هسته‌های جاسوسی به نفع این رژیم تشکیل داده باشند و برخی دیگر هم به صورت سری این کار را انجام داده و همچنان انجام می‌دهند.

العیساوی افزود مسئله عجیب این است که قانون عراق، چنین سفری(به مناطق اشغالی) را جرم نمی‌داند تا براساس قانون مجازات کند، نمایندگان پارلمان ما چه زمانی به این مسئله توجه خواهند کرد.

العیساوی از پارلمان عراق خواست قانونی را تدوین کند که سفر مسئولان به فلسطین اشغالی را جرم بداند و بر اساس قانون عراق با توجه به انگیزه های امنیتی آن محاکمه کند.

واکنش رسمی عراق به اظهارات  بنیامین نتانیاهو درباره کرانه باختری

عراق اظهارات اخیر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر قصد وی برای اشغال منطقه غور اردن و بحرالمیت را رد کرد.

احمد الصحاف سخنگوی وزارت خارجه عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد عراق برمخالفت قاطع خود با اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر تصمیم وی برای الحاق منطقه غور اردن و شمال بحر المیت به دولت رژیم غاصب که سبب موج کوبنده‌ای از خشم عربی و اسلامی و جهانی شد، تاکید می‌کند.

وی افزود ما در عین حال این اظهارات را تبلیغات انتخاباتی خصمانه و در راستای سیاست شهرک سازی نژادپرستانه هدفمند و برنامه ریزی شده مبتنی بر سلب حقوق ملت فلسطین و گام اشغالگرانه فوق العاده خطرناک در قبال فلسطین و شعله ور کردن آتش نزاع در تمام منطقه می‌دانیم که باید با مخالفت عربی و جهانی روبرو شود.

در این بیانیه آمده است در این چارچوب عراق بر اهمیت فراهم شدن حمایت بین المللی مناسب از ملت فلسطین و اراضی فلسطینی در برابر سیاست زورگویانه اسرائیل و تلاش واقعی و عملی و مسئولانه در تمام سطوح برای مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی تاکید می‌کند که عمدا قوانین بین المللی و قطعنامه های مربوطه سازمان ملل از جمله قطعنامه‌های ۲۴۲ و ۳۳۸ را نقض می‌کند.

  بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، سه شنبه ۱۹ شهریور در یک تجمع انتخاباتی در میان هواداران حزب لیکود قول تحمل حاکمیت این رژیم بر منطقه غور اردن و شمال بحرالمیت و نیز الحاق تمام شهرک‌های صهیونیست نشین کرانه باختری را در صورت پیروزی در انتخابات پیش رو داده بود که کشورهای مختلف این اظهارات را محکوم کردند.

اتحادیه عرب هم در بیانیه ظاهری خود، اظهارات نتانیاهو را تحول خطرناک و تعدی توصیف کرد. صائب عریقات از مسئولان تشکیلات خودگردان فلسطین اظهارات نتانیاهو را به مثابه جنایت جنگی خواند که به گفته وی می‌تواند هر گونه فرصت برای سازش را دفن کند.

حزب راستگرای لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو رقابت شدیدی را با حزب آبی و سفید وابسته به جناح میانه رژیم صهیونیستی برای کسب آرای صهیونیست‌ها در انتخابات هفته پیش رو آغاز کرده است. انتخابات زودهنگام رژیم صهیونیستی برای انتخاب اعضای کنست(پارلمان) سه شنبه هفدهم سپتامبر(۲۶ شهریور) برگزار می‌شود، شکست نتانیاهو در تشکیل دولت ائتلافی در انتخابات آوریل گذشته سبب برگزاری مجدد انتخابات این بار در سپتامبر شده است.

واکنش حکیم به اظهارات نتانیاهو

سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی در واکنش به اظهارات بنیامین نتانیاهو خواستار موضع یکپارچه کشورهای عربی و اسلامی در مخالفت با تجاوزگری رژیم صهیونیستی شد.

وی با محکوم کردن این اظهارات، آن را در راستای چپاول و اشغال اراضی جدید عربی در کرانه باختری و غور اردن و رویکردی در چارچوب گسترش اشغالگری در راستای نهادینه کردن سیاست تحمیل عمل انجام شده و بلعیدن اراضی بیشتر دانست.

حکیم همچنین خواستار واکنش قاطع جامعه بین المللی از جمله شورای  امنیت به اظهارات توسعه طلبانه نتانیاهو شد.