شناسهٔ خبر: 35172909 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایرنا | لینک خبر

شبی تلخ برای بوریس جانسون؛

مجلس عوام انگلیس با انتخابات پیش از موعد مخالفت کرد

تهران- ایرنا- پیشنهاد نخست وزیر انگلیس برای برگزاری زودهنگام انتخابات سراسری در این کشور، چهارشنبه شب رای کافی در مجلس عوام نیاورد.

صاحب‌خبر -

نمایندگان مجلس عوام انگلیس چهارشنبه شب (به وقت محلی) به درخواست بوریس جانسون نخست وزیر این کشور برای برگزاری پیش از موعد انتخابات سراسری رای دادند، اما این درخواست رای کافی نیاورد.

در حالی که این طرح برای تصویب نیاز به رای دو سوم کل نمایندگان مجلس عوام داشت، 298 نفر رای موافق و 56 تن رای مخالف دادند و دیگر صاحبان 650 کرسی این مجلس در این رای‌گیری شرکت نکردند.

جانسون  پس از آنکه نمایندگان طرح ممنوعیت خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا را تصویب کردند، خواستار برگزاری رای‌گیری برای انتخابات زودهنگام شد.

نمایندگان مجلس عوام انگلیس چهارشنبه شب با ۳۲۷ رای مقابل ۲۹۹ رای، به طرحی برای ممنوع کردن خروج بدون توافق این کشور از اتحادیه اروپا رای دادند. این طرح برای تصمیم نهایی روانه مجلس اعیان شد.

در صورت تصویب کامل این طرح در مجلس اعیان، نخست وزیر انگلیس مجبور می‌شود در صورت عدم توافق با اتحادیه اروپا ، درخواست تمدید سه ماهه مهلت خروج از اتحادیه اروپا را به مقام‌های بروکسل ارائه کند.

 جانسون اصرار دارد که انگلیس  چه با توافق و چه بدون توافق باید در تاریخ ۳۱ اکتبر از اتحادیه اروپا خارج شود. او وعده داده است هرگز تاریخ برگزیت را به بعد از ۳۱ اکتبر ( نهم آبان)  موکول نمی‌کند.

حزب «کارگر» که حزب اصلی مخالف دولت انگلیس است، اعلام کرده بود که با برگزاری انتخابات پیش از موعد تا زمانی که قانون جلوگیری از برگزیت بدون توافق به اجرا درآید، ‌مخالفت می‌کند.

«جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر نیز جانسون را متهم کرده که وقت را هدر می‌دهد تا زمانی که برگزیت بدون توافق اجتناب‌ناپذیر شود.

روز سه شنبه، حزب محافظه کار انگلیس تحت رهبری جانسون با پشت کردن یک نماینده محافظه کار انگلیسی به دولت و روی آوردنش به گروه مخالف اکثریت پارلمانی را از دست داد.

از سویی جایگاه  جانسون رهبر مستاصل حزب محافظه کار انگلیس روز چهارشنبه زمانی که دادگاهی در اسکاتلند از مداخله در تصمیم وی برای تعلیق پارلمان خودداری کرد، تقویت شد.

قاضی این دادگاه اسکاتلندی با صدور حکمی اعلام کرد که تصمیم‌گیری در مورد این مساله به نمایندگان مربوط است، نه به محافل قضایی.

پارلمان انگلیس تلاش می‌کند از طرح برگزیتی نخست‌وزیر سرپیچی کند و قانونگذاران در پی راهی برای برون رفت از بن بست موجود هستند.