به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان؛ غلامحسین اسماعیلی در برنامه نگاه یک به سوالات مجری برنامه با محورهای مختلف پاسخ داد. مهمتریم محورهای صحبتهای سخنگوی قوه قضاییه به شرح زیر است:
- از برنامههای مهم قوه قضاییه در دوره تحول تلاش و پیگیری برای از بین بردن بخشهای فسادزا و ساختارهای معیوب و زمینه ساز فساد در جامعه است.
- در سازوکار و دستورالعملی که بابت مجتمع جدید تخصصی رسیدگی به جرایم اقتصادی به تصویب رییس قوه قضائیه رسیده مقرر شده با بهره گیری از پروندههای قضایی زمینههای فساد را شناسایی کنیم و به دستگاههای اجرایی منعکس کنیم و مطالبهگری کنیم که وظایف مدیریتی و نظارتی خود را به نحو احسنت انجام دهند تا شاهد بروز مفاسد نباشیم.
- قرار شده در دوره تحول صرفا اعمال و رفتار مجرمانه را بررسی نکنیم بلکه ترک فعلها و قصورها را تحت تعقیب قرار دهیم.
- در هر دستگاه اجرایی مدیر دستگاه وظیفه نظارتی دارد. امروز از نهادهای نظارتی درون دستگاهی مطالبات را شروع کردهایم. انتظارما از آنهاست که در وهله اول اجازه ندهند فسادی در دستگاه تابعه آنها اتفاق افتد در مرحله بعد نهادهای نظارتی برون سازمانی اقدام میکنند؛ دستگاه قضایی در مرحله آخر باید ورود کند.
- در مجتمع تخصصی دستگاه قضایی پیشبینی شده سامانه ارتباط مردمی ویژه اطلاعرسانی در حوزه مفاسد اقتصادی راهاندازی شود.
- (در حوزه شنیدن اظهارات مردم) ریاست دستگاه قضا تاکید داشت بخشهای مهم پیامهای مردمی به سمع و نظرشان برسد. رئیس قوه قضاییه گاهی تا پاسی از شب پیامهای ضبط شده سامانه ۱۲۹ قوه قضاییه را شخصا گوش میدهد.
- بخش زیادی از پیامهای صفحات اجتماعی شخص ریاست قوه قضاییه به وی منتقل میشود و پیگیری میکنند.
- چه اطمینانی بالاتر از اینکه بخش قابل توجهی از این پیامهای مردمی را شخص رییس قوه قضائیه استماع میکند و مبتنی بر ان دستوراتی را صادر میکند.علاوه بر آن تیمهای کارشناسی دلسوز و مجربی را را مامور کردهاند که به یکایک این موضوعات رسیدگی شود.
- از سیاستهای مورد تاکید ریاست قوه قضاییه این است که برنامه اصلی ما اقدام است نه اعلام.اگر مطلبی را اعلام میکنیم بعد از اقدام و نتیجه اعلام میکنیم نه اینکه در ابتدای امر بخواهیم شعار گونه مطالبی را اعلام کنیم که این کار را خواهیم کرد. قرار ما با مردم این است که به مردم گزارش بدهیم این اقدامات را انجام دادیم.
- چارهای جز یاری طلبیدن از مردم نداریم. دو اقدام مثبت انجام شده؛ امنیت برای گزارش دهندگان امین تامین شده و علاوه بر آن حسب مورد برخی از گزارش دهندگان مورد تشویق قرار میگیرند.
- در رای پدیده شاندیز با تدابیری که اندیشیده شد صددرصد حقوق سهامداران استیفا شد. کمتر پروندهای داریم که بگوییم نتیجه و خروجی رای دادگاه استیفای صددرصدی حقوق صاحبان حق است. هر آنچه را که مطالبه کردند احیا شد و قابلیت دسترسی در فرایند برای آنها پیدا شد. اموال شرکت پدیده که در توقیف بود رفع توقیف شد. ۸۰ درصد از سهام شرکت پدیده در مالکیت موسسان این شرکت بود که تمام این ۸۰ درصد از آنها گرفته شد و به طلبکاران اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی بعنوان سهامداران شرکت پدیده منتقل شد.
- متعاقب دستور ریاست قوه قضاییه به سازمان بازرسی کل کشور ماموریت داده شد تا با ورود به مسئله دو خودروساز اصلی کشور و بررسی موضوعات میزان تولید، نحوه واگذاری، قراردادها و شرایط بر روی آنها نظارت داشته باشد. این اقدام هم در حمایت از حقوق عامه بوده و هم پیشگیری از سیل پروندههایی است که ممکن است سرازیر دستگاه قضایی شوند.
- سازمان بازرسی کل کشور به موضوع خودروسازان ورود پیدا کرده است. به بازرسی کل کشور تاکید شده تا روی قیمت گذاری نیز نظارت داشته باشد. قوه قضاییه تاکید دارد که قیمت گذاری متناسب انجام شود.
- اسماعیلی در پاسخ به سوالی در مورد دستگیری ۶ نفر از شرکتهای خودروسازی: در میان نمایندگیهای متعدد آن شرکت خودروساز، صرفا به ۱۵ نمایندگی میدادند. برای یک شرکت که در این بین قویتر بود سهمیهای ویژه در نظر گرفته بودند. این شرکتی بود که رانتها و تخلفات دیگری داشت و صاحب این شرکت همان کسی بود که در موضوع خرید سکه گفته شد یک نفر ۳۵ هزار سکه خریده است، همان آدم نمایندگی یک شرکت خودرو ساز را داشت؛ با تسهیلات بانکی سکه میخرید و با خودروساز قرارداد میبست و به جای ارائه خودرو به مشتریان در سبدهای چهار، پنج و شش هزار خودرو سبد خودرو به اینها واگذار میشد. در راستای پرونده سکهها تحت تعقیب قرار گرفتند که به این موضوع شرکتها و خودروها وصل شد. مسول این شرکت مربوطه بازداشت شد؛ سه نفر از شش نفر که از بیرون هستند و سه نفر از مجموعه این شرکت خودرویی بازداشت هستند. این سه نفر که از شرکت خودروسازی بازداشت هستند جزو مدیران وقت هستند.
- هنوز رسیدگی دادگاهی به پرونده سکه ثامن انجام نشده و تازه دارد کیفرخواست صادر میشود و به دادگاه میآید. فرایند دادگاهی اش زمانبر میشود. در مرحله اول یکسری از اموال متهمان بخشی اموال منقول و غیر منقول را توقیف کردیم. فرایندهای قانونی و شرعی را با دقت قضایی که تمامی مالباختکان شناسایی شدند اقتضا داشت صبر کنیم که حکم قضایی صادر شود. در این قسمت به جهت حل مشکل مردم استجازهای از مقام معظم رهبری شد که ما قبل از صدور حکم دادگاه آنچه تا امروز از وجوه نقد داریم تقسیم کنیم. در فرایند دادرسی اموال غیر منقول را با مزایده بفروشیم. اموال مکشوفه و توقیف شده کفاف تمام مطالبات طلبکاران را نمیکرد. ردیابیهای از اموال جدید داریم. تاکید کردهایم فرایند دادگاه بدوی و تجدیدنظر با سرعت بیشتری انجام شود.
- سخنگوی قوه قضاییه درخصوص معرفی ۱۵۰ نفر توسط بانک مرکزی: زمان زیادی از ارسال گزارش به ما نگذشته است. گزارش ارسالی نواقصی داشت و پیگیر برطرف کردن نواقص آن هستیم. صرف ارائه گزارش برای قوه قضاییه کفایت نمیکند. باید مجموعهای از اطلاعات و نه صرفا یک لیست برای دستگاه قضایی ارسال شود توپ را در زمین قوه قضاییه انداختن است. پس از پیگیریهای انجام شده، بخشی از پروندهها به نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه ارجاع شده تا بررسیها را انجام دهند و درصورت ارائه نتیجه بررسیها، دستگاه قضایی اقدام کند. در ابتدای اعطای مجورهای صادراتی باید همه ضوابط به گونهای باشد که زمینه تخلف وجود نداشته باشد. پرونده کامل نیست. ضابطین در تلاش هستند تا مستندات پرونده را کامل کنند.
- در مورد موضوع ارز موضوعات متعددی را رسیدگی کردیم. در مورد گوشت سازمانی که خودش متولی واردات گوشت بود خودش متخلف بود؛ گوشت را به غیرمجاری توزیع دسترسی مردم میداد و به کسی میداد که نسبتی به او داشت. متولی و فرد متهم دیگر که گوشت وارداتی به او داده میشد که در بازار ازاد گرانتر بفروشد با شخصی که در وزارتخانه بود نسبتی وجود داشت و برادر آن بود. تحت تعقیب قرار گرفتند و بازداشت هستند.
- سخنگوی دستگاه قضا درباره پرونده بانک سرمایه: برخی از مدیران بانک سرمایه محکوم شدند و در حبس هستند، برخی در بازداشت هستند. این پرونده دامنه گستردهای دارد. تا الان ۵۰ تا ۶۰ نفر در این ارتباط محاکمه شدهاند. این بانک ارتباط تنگاتنگی با صندوق ذخیره فرهنگیان دارد و برخی از مسئولان صندوق ذخیره فرهنگیان تحت تعقیب قرار گرفتند و بازداشت هستند و هنوز محاکمه آنها اغاز نشده است. افرادی که اعمال مجرمانه داشتهاند به سراغ آنها خواهیم رفت.
انتهای پیام/