به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم روز ملی مهارت اظهار کرد: از سال ۸۲ روز ۶ مرداد ماه به عنوان روز ملی مهارت آموزی نام گذاری شد و از آن سال روند تولید در کشور دچار تغییراتی شد.
وی افزود: اقتصاد دانش بنیان و استارت آپها از بدنههای نظام کارآفرینی در جهان هستند.
وزیر کار بیان کرد: سال ۹۶ شورای عالی مهارت به ریاست معاون اول رییس جمهور تشکیل شد و امروز سوال این است که چرا نرخ بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی بالا است!
بیشتر بخوانید؛ واکنش وزیر کار به نامه سازمان بازرسی در مورد میعاد صالحی/ شریعتمداری: حاشیه درست نکنید + فیلم
شریعتمداری بیان کرد: نظام آموزشی ما به نظام آموزشی ۷۰ سال قبل بازگشته است، سالهای قبل سیستم آموزشی راهنمایی در آموزش و پرورش اجرا میشد که این روش از نظام آموزشی کشور فرانسه الگو برداری شده بود و بسیار خوب بود، اما تغییر کرد.
وی ادامه داد: نظام آموزشی راهنمایی، دانش آموزان را برای آینده آماده میکرد و دورهای فنی و حرفهای آموز ارائه میشد.
وزیر کار تصریح کرد: در نظام آموزشی راهنمایی تحصیلی، به دنبال تربیت کارآفرین بودیم، اما کم کم این نظام کنار گذاشته شد و امروز به دنبال حفظ متون هستیم.
شریعتمداری ادامه داد: امروز در کشور ما باب شده است که به هر شغلی تیتر بدهیم به عنوان مثال کسی که در دستگاههای نظامی کار میکند لقب امیر و سرهنگ و به کسی که در دانشگاه تحصیل کرده، لقب دکتر میدهیم در صورتی که آموزشهای فنی و حرفه هم مهم هستند و باید به آنها بها بدهیم و به کسی که در زیر دریا جوش کاری میکند را از نظر اجتماعی و دستمزد ارج بدهیم.
وزیر کار تاکید کرد: اگر کار اصلاحات در نظام آموزشی کشور رخ ندهد، در آینده نیز همین وضعیتی را داریم که امروز داریم.
شریعتمداری گفت: نظام کارآفرینی ما از نیروی دارای توان کار بی بهره است و یکی از دلایل آن نداشتن مهارت است و باید نظام مهارتی در جامعه یک ارزش شود.
وی افزود: باید فضای کسب وکار، نظام بیمه و دستمزد هم دچار تحول شود؛ امروز نظام بیمهای ما برای فردی که روزی دو ساعت در یک شغل فعالیت دارد، پاسخی ندارد.
وزیر کار بیان کرد: در حال حاضر ۳۸ درصد اشتغال کشور توسط کارآفرینان ایجاد شده است.
شریعتمداری ادامه داد: سال گذشته شرکتهای استارت آپها یک چهارم نمایشگاه الکامپ را به خود اختصاص داده بود و امسال نیمی از نمایشگاه در تسخیر شرکتهای استارت آپ بود.
وی با بیان اینکه باید فضای کسب و کار را برای تحول آماده کنیم، گفت: مدارک فنی و حرفهای کشور ما در دیگر کشورها از مدارک دانشگاهی اعتبار بیشتر دارند، اما چرا ما به ان توجهی نداریم.
انتهای پیام/