شناسهٔ خبر: 32440327 - سرویس بین‌الملل
منبع: انتخاب | لینک خبر

برایان هوک: برای مذاکره با ایران مشکلی نداریم

رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا در واکنش به عدم تمدید معافیت‌های نفتی گفت که هدف از تصمیم ما این است که مانع استفاده ایران از درآمد نفتی‌اش در راستای تأمین مالی سیاست خارجی خود در فعالیت‌های منطقه‌ای و توسعه برنامه موشکی شویم.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا در واکنش به عدم تمدید معافیت‌های نفتی گفت که هدف از تصمیم ما این است که مانع استفاده ایران از درآمد نفتی‌اش در راستای تأمین مالی سیاست خارجی خود در فعالیت‌های منطقه‌ای و توسعه برنامه موشکی شویم.

به گزارش ایسنا، برایان هوک، رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا در گفت وگو با شبکه الحره در رابطه با تصمیم روز دوشنبه دولت آمریکا برای لغو معافیت خرید نفت از ایران برای چند کشور مستثنی و هدف از این اقدام گفت که هدف از تصمیم ما این است که مانع استفاده ایران از درآمد نفتی‌اش در راستای تأمین مالی سیاست خارجی خود در آن چه تجاوزهای منطقه‌ای و توسعه برنامه موشکی می‌خواند، است. در ماه های گذشته ما بیش از ده میلیارد دلار از درآمد نفتی ایران را کاهش دادیم و اکنون تصمیم گرفته ایم که دیگر هیچ معافیتی به کشورها برای خرید نفت ایران ندهیم، این رقم افزایش نیز خواهد یافت. این تصمیم ایران است که شبیه یک کشور عادی رفتار کند یا به اقدامات خود ادامه دهد و شاهد سقوط اقتصادش باشد.

وی در پاسخ به این سوال که به صفر رساندن درآمدهای نفتی ایران چه تأثیراتی می‌تواند بر سیاست داخلی و خارجی ایران داشته باشد مدعی شد: تأثیر فشارها را قبلاً دیده ایم زیرا در ماه مارس رهبر حزب الله در یک سخنرانی خواستار کمک شد. هفتاد درصد بودجه حزب الله توسط جمهوری اسلامی ایران تأمین می‌شود. اخیراً نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که چون ایران دیگر منابع مالی قبلی را ندارد، بسیاری از هم پیمانان آن در سوریه و لبنان از کاهش منابع رنج می‌برند. زیرا ایران دیگر اموالی که برای جنگ‌های نیابتی به کار می‌برد را در دست ندارد؛ جنگ‌هایی مانند به کارگیری حزب الله و سپاه قدس علیه اسرائیل و یا به کارگیری حوثی ها در یمن. ایران این درگیری‌ها را گسترش داد و ما نیز تصمیم گرفتیم که آن را از اموال محروم کنیم.

رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که اقدامات آمریکا تا چه اندازه می‌تواند ایران را به میز مذاکرات بکشد و نقش منطقه‌ای آن را کم رنگ تر کند گفت: ما عملاً عملیات واکنش علیه ایران را آغاز کردیم و این عملیات گسترش نیز خواهد یافت. یکسال پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا ۱۲ خواسته مطرح کرد که معقول هستند. ما سعی داریم یک اجماع جهانی را احیا کنیم که از ایران می‌خواهد به جای یک دولت انقلابی، شبیه یک کشور عادی رفتار کند. اگر آنها می‌خواهند به میز مذاکره باز گردند، ما مشکلی نداریم. ما می‌خواهیم به یک توافق جدید و بهتر برای جایگزینی با توافق هسته‌ای برسیم؛ توافقی که برنامه هسته‌ای، برنامه موشکی ایران، نقش ان در منطقه و بازداشت خودسرانه شهروندان آمریکایی را در بر بگیرد، ما امیدوار هستیم که این توافق جدید را در قالب یک پیمان در سنا به تصویب برسانیم.

بریان هوک در رابطه با طرح به صفر رساندن فروش نفت جمهوری اسلامی ایران گفت: این ایده را یکسال پیش وزیر خارجه آمریکا مطرح کرد و مشاوران امنیت ملی آمریکا نیز او را همراهی کردند.

وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال واکنش نظامی ایران به تصمیم آمریکا نیز گفت: ایرانی‌ها قبل هشدار دریافت کرده اند که اگر آسیبی برسانند و قصدی برای حمله به آمریکایی‌ها داشته باشند، باید انتظار عواقب شدید آن را داشته باشند.

این دیپلمات آمریکایی در پاسخ به سوالی مبنی بر عدم مناسب بودن زمان اتخاذ اقدام آمریکا برای عدم تمدید معافیت‌ها با توجه به شرایط بازار نفت و همچنین اوضاع نابسامان سیاسی گفت: اگر از یک تحلیل گر در زمینه انرژی سوال کنید، خواهد گفت که نفت در سال ۲۰۱۹ بیشتر از چیزی است که به آن نیاز داریم. همچنین عربستان و امارات متعهد شده اند که نفت ایران را جایگزین کنند، آمریکا نیز تولید نفت خود را افزایش خواهد داد. اوضاع نفت اکنون خیلی بهتر از ۶ ماه پیش است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال ادامه معافیت‌ها بعد از دوم می‌ گفت: با توجه به چیزی که وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد بعد از ۲ می دیگر هیچگونه معافیت نفتی نخواهیم داشت.

برایان هوک در پاسخ به این سوال که آیا ایران تلاش خواهد کرد تا این تحریم‌های آمریکا را دور بزند گفت: ایران دائماً در تلاش است تا تحریم‌ها را دور بزند؛ چه تحریم‌های آمریکا چه تحریم‌های دیگر. آمریکا به زندگی کردن در سایه تحریم‌ها عادت کرده است اما تاکنون نظام ایران فشارهای کنونی را تجربه نکرده بود و این مساله قابل مقایسه با هیچ تحریمی در تاریخ نیست. اوباما ۲۰ معافیت نفتی به ایران داد و ما تمام آن‌ها را از بین بردیم، ما معتقدیم که در موضع خوبی قرار داریم و برای ایران این شرایط را ایجاد کرده ایم تا از یک کشور انقلابی به کشور عادی تبدیل شود.

لینک کوتاه کپی لینک