شناسهٔ خبر: 29553115 - سرویس سیاسی
منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

روحانی: جهان اسلام باید متحد شود

حاضریم از منافع مردم عربستان دفاع کنیم، ۴۵۰میلیارددلار هم نمی‌خواهیم

رئیس جمهور منطق اسلام را آزادی جوامع انسانی دانست و با تاکید بر اینکه «پیامبر اسلام(ص) مسیر نور و هدایت را برای جهانیان به ارمغان آورد»، اظهارداشت: عزت مسلمانان در جهان، در گرو به رسمیت شناخته شدن آزادی مورد نظر پیامبر است و آنچه امروز آمریکا از منطقه می خواهد، بردگی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبر آنلاین حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه در سی و دومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی ، با بیان اینکه مبنا قلدری و منافع آمریکا نیست بلکه احترام به حقوق و منافع ملتهاست، تصریح کرد:اختلاف جهان اسلام با آمریکا بر سر آزادی و بندگی است.

رییس جمهور در ابتدای سخنان خود گفت:پیامبر بی تردید مسیر نور و هدایت را برای همه جهانیان به ارمغان آورد. درست است که او برای مسلمانان برادری را آورد، ولی  برای همه جهانیان همزیستی مسالمت‌آمیز را به ارمغان آورد دین اسلام دین احترام تنها به مسلمانان نیست، دین احترام به همه انسان ها واحترام به همه ارزش‌های والای انسانی است و امروز افتخار ما آن است که خلق نیکوی پیامبر و سیره بلند او و کلام والای او را بتوانیم پیروی کنیم و ادامه دهیم.

روحانی با بیان اینکه شرایط امروز منطقه ما، شرایط سخت و ناگواری است، گفت: از فلسطین و لیبی و سوریه و یمن و حتی شرایط امروز افغانستان و پاکستان و عراق چیزی نیست که مورد انتظار جامعه اسلامی باشد. عزت و سربلندی مسلمانان در منطقه و جهان بر آن است که آزادی که پیامبر برای همه انسان‌ها آورد به رسمیت شناخته شود.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: برخورد و جنگ و دعوای امروز ما با غرب و در راس آن آمریکا بر سر چیست؟ سخن در یک کلمه است؛ آیا آزادی برای غرب و بردگی برای دیگران باید باشد؟ یا آزادی باید برای همه باشد؟ منطق پیامبر و اسلام آزادی انسان‌ها و جوامع انسانی و ملت‌ها و امت اسلامی بوده و آنچه امروز آمریکا از این منطقه و جهان می‌خواهد بردگی است و اختلاف ما اختلاف آزادی و برگی است.

وی ادامه داد: آنها می‌گویند همه جهان باید آمریکایی فکر کنند و به ارزش‌های آن احترام بگذارند. ما می‌گوییم همه انسان‌ها آزادند، همانگونه که مصلحت می‌دانند بیندیشند و ارزش‌هایی را مورد احترام قرار دهند که راه سعادت انسان‌ها را تضمین می‌کند، این یک اختلاف بلندمدت در طول قرن‌ها است قبل از جنگ جهانی اول بعد از جنگ  جهانی دوم همه جا این اختلاف را می‌بینیم.

روحانی خاطرنشان کرد: آنها می‌گویند عظمت و فرمانروایی بر مبنای قدرت است، ما می‌گوییم بر مبنای عدل و احترام به حقوق همه است. این اختلاف قرن‌ها بین ما و جهان غرب است. آنها می‌گویند منافع ما باید همه جا اصل باشد و ملت‌هایی که خلاف منافع آنها حرکت می‌کنند دعوت می‌کنند به راهی که خود ترسیم کردند، بازگردند.

وی ادامه داد: ما می‌گوییم راه انسان‌ها را خداوند بزرگ، انبیا و خرد انسان‌ها ترسیم کرده است. قلدران تاریخ نمی‌توانند راه ما را تعیین کنند. آنها می‌گویند هرکس که سلاح برتر در اختیار دارد در سازمان ملل حق وتو دارد. سازمان ملل متحد بعد از جنگ جهانی دوم بر مبنای قدرت نظامی تشکیل شد؛ هرکس زور بیشتر دارد رای بالاتری دارد و آنکه قدرت نظامی برتر دارد حرف او حرف نهایی است و حق وتو دارد.

رئیس جمهور افزود: ۵ کشوری که آن روز دارای سلاح اتمی بودند ،صاحب حق وتو شدند. لذا مبنای حق وتو چه شد؛ آیا کشورهای جهان رای دادند؛ آیا جمعیت این ۵ کشور دیکته می‌کرد که حق وتو داشته باشند؛ آیا سوابق تمدنی آنها این را می‌گفت. هرکس که به سلاح برتر، کشنده‌تر و ویرانگرتر دسترسی دارد، حق وتو دارد؛ این اساس ترسیم دنیای جدید بعد از جنگ جهانی دوم بوده است.

روحانی گفت: یکی دیگر از آثار شوم بعد از جنگ جهانی دوم تشکیل غده سرطانی در این منطقه بود. تشکیل آن هم بر این مبنا بود که غرب می‌گفت ما به ملت‌های این منطقه اعتماد نداریم حتی به دولت‌های این منطقه هم که خیلی‌ها از دست‌نشاندگان خودشان هم بودند، اعتماد نداشتند. می‌خواستند یک قدرت دست‌نشانده خودشان را در این منطقه مستقر کنند که صد در صد گوش به فرمان آنها باشد و منافع غرب را در منطقه خاورمیانه تضمین کند.

وی ادامه داد: چه شد که یک رژیم جعلی به نام اسراییل تشکیل شد و چطور ملت بزرگ فلسطین از خانه‌های خود رانده شدند؛ سالیان دراز مورد قتل، غارت و ستم صهیونیست‌ها قرار گرفتند. مشکل چیست؟ اگر آمریکا به برخی از کشورهای منطقه راست می‌گوید و اعتماد دارد چرا می‌گوید حفظ رژیم فلان کشور را برای امنیت اسرائیل لازم می دانیم؛ یعنی همه چیز بر گرد یک مساله می گردد و آن حفظ صهیونیست و قدرت ظالمانه آنها است. هرکاری هم کنند آزاد هستند چون قبل از آنکه کشور مجعولی تشکیل شود حق وتو را در سازمان ملل برای خود قرار دادند.

رییس‌جمهور کشورمان افزود:  اول آمریکا و انگلیس در سازمان ملل برای حود حق وتو درست کردند و سپس رژیم جعلی را به وجود آورند. هر دوی آنها جزو آثار شوم بعد جنگ جهانی دوم بودند. در برابر این نقشه غرب و در راس آن آمریکا ما مسلمانان دور راه بیشتر نداریم؛ یا از هویت دینی و  اسلامی خود و بیعت با پیامبرمان دست برداریم و در برابر غرب و آمریکا سر تسلیم فرود بیاوریم؛ به آن معنا که به آرمان، دین، سعادت و به آینده نسل‌های این مرز و بودم برای همیشه خیانت کردیم تا آسوده زندگی کنیم، تا راحت زندگی کنیم و همه دروازه‌های اسلام را به روی آمریکا گشوده نگه داریم و فرش قرمز را برای جنایتکاران تاریخ پهن کنیم؛ یا آنکه باید با تمام توان در برابر ظلم و جور با کمال قدرت بایستیم و دست از پیامبرمان، قرآن‌مان و اسلام‌مان برنداریم. او الگوی ما بوده است و خواهد بود. ما از جمع آنهایی که در برابر اسلام دست به دست هم دادند و شمشیرهای خود را به رخ اسلام کشیدند نمی‌ترسیم؛ در این روزهای سخت بر ایمان ما افزوده می‌شود.

وی ادامه داد: البته در میدان جنگ و مبارزه گاهی پیروزی وگاهی شکست است. بله در میدان جنگ و مبارزه گاهی عدم فتح است اما در نهایت اگر راست‌گویی و استواری‌مان را در مقام عمل در پیشگاه شهادت خداوند به نمایش بگذاریم، پیروزی نهایی در اختیار ما است.  نصر با ما است؛ پیروزی از آن ما خواهد بود.

روحانی گفت: در عین حال در شرایط امروز وظیفه سنگین و سختی به دوش ما گذاشته شده است؛ اولین مساله امید به آینده است و ما مسلمانان در نهایت پیروز خواهیم بود و ما در این تردید نداریم اگر ما هم پیروزی نهایی را نبینیم فرزندان ما خواهند دید. این وعده الهی است؛ این وعده خداوند است؛ آنها نمی‌توانند نور حق را خاموش کنند و ظلمت را برگردانند؛ دین ما دین حق است و دین پیروز؛ راه پیامبر ما راه درست و سعادت است.

وی ادامه داد:  ما معتقد هستیم و مومن هستیم به آینده درخشان جهان اسلام و این کلید اصلی است. نسل جوان ما باید به آینده جهان اسلام امیدوار باشد و بداند سختی‌ها را پشت سر خواهیم گذاشت. مگر ملت عراق سختی‌ها را پشت سر نگذاشتند؛ مگر در برابر آمریکا نایستادند؛ مگر در برابر داعش و تروریست‌ها مقابله نکردند؛ مگر مردم سوریه مقاوت نکردند و در برابر تروریست‌ها پیروزی به دست نیاورند و مگر ملت فلسطین تا امروز در برابر تجاوز اسرائیل مقاومت نکرده است و مگر یمن مظلوم ویرانه شده به دست جنایتکاران و با سلاح غرب ایستادگی نمی‌کنند.

رئیس‌جمهور افزود: مگر ما مردم ایران این آزمایش را نشان ندادیم. خود به تنهایی و در ۴۰ سال پیش در یک نهضت اسلامی در برابر تمام قدرت‌های جهانی پیروز شدیم. مگر در جنگ ۸ ساله در برابر قدرت‌های جهان به پیروزی نرسیدیم؛ مگر کسی به یاری ما آمد. آن روز که بمب‌های شیمیایی بر سر ما ریخته می‌شد کسی برای ما دلسوزی نکرد. روزی که بمب‌های شیمیایی بر سر مردم سردشت می‌ریخت دنیا سخنی گفت. ما ایستادیم متحد شدیم و ما فداکاری کردیم.

وی با اشاره به اینکه وقتی راستگویی خود را ثابت کردیم خدا نصرتش را بر ما نازل کرد، گفت: امروز دنیای اسلام تنهاست. ما مسلمانان باید دست همدیگر را بگیریم. بیگانه‌اتکایی از بزرگترین اشتباهات تاریخی است. ۴۵۰ میلیارد دلار هدیه دادید تا امنیت شما تضمین شود؟ ۱۱۰ میلیارد دلار اسلحه خریدید امنیت شما تضمین شود؟ این را چه کسی گفت؟ همان آقایی که این‌ها را تاراج کرد گفت شیر این گاو شیرده را می‌نوشیم و می‌بریم. همان ابرقدرتی که به آن تکیه کردید گفت اگر ما نباشیم دو هفته امنیت ندارید. لااقل احترام ظاهری را از ارباب بخواهید و توهین مستمر را نپذیرید.

روحانی افزود: چه نیازی به آمریکا دارید که منایع خود را به آن هدیه می‌کنید؟ چه کسی دشمن شماست؟ ما حاضریم با همه توان از منافع مردم عربستان در برابر تروریسم و ابرقدرت‌ها دفاع کنیم، همانطور که به کمک عراق و سوریه و افغانستان و یمن شتافتیم، از شما ۴۵۰ میلیارد دلار هم نمی‌خواهیم به شما اهانت هم نمی‌کنیم شما را برادر می‌دانیم. ملت‌های منطقه و مردم مکه و مدینه را برادر خود می‌دانیم. نترسید از آن سخن ناروای ناحقی که در گوش شما کرده‌اند. ایران‌، هراسی ندارد اسلام، هراسی ندارد از ابرقدرت‌ها بترسید. از جانیان و خائنان بترسید ما برادر شما و در کنار شما هستیم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: برای ما بسیار رنج‌آور است جنایت‌هایی در منطقه به نام مسلمانان رخ می‌دهد و و متاسفیم عده‌ای زیادی در منطقه به دست مدعیان دین و دولت اسلامی کشته شده ‌ند. ای کاش حادثه استانبولی رخ نمی‌داد و انسانی قطعه قطعه نمی‌شد. نمی‌خواستیم مسلمانی دست به این جنایت بزند، این باعث شرم ما مسلمانان است که شما مردم یمن را هر روز بمباران می‌کنید.

وی با بیان اینکه امروز برای ما مسلمانان راهی جز وحدت و یگانگی وجود ندارد، گفت: اگر متحد شویم برابر صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها بی‌تردید به پیروزی می‌رسیم. جهان اسلام باید متحد شود. بخشی از این مسئولیت بر دوش شما علما و صاحبان قلم و بیان است، با قول سدید و سخن استوار جوانان دنیای اسلام را فرابخوانیم به سمت راه حق و پیامبر. خدا ما را تنها نمی‌گذار.

روحانی تاکید کرد: اگر در راه خدا حرکت کردیم، پیامبر ما را تنها نمی‌گذارد با شعار وحدت به اتحاد نمی‌رسیم.  دشمن از شعار ما می‌ترسد، در عمل باید متحد شویم در اولین قدم باید همدیگر را به رسمیت بشناسیم، تمام مذاهب اسلامی رسمیت دارند، نمی‌شود در دل شیعه را به رسمیت بشناسم و دیگران را به رسمیت نشناسیم. نمی‌شود حنفی شیعه را به رسمیت نشناسد همه باید همدیگر را به رسمیت بشناسیم نمی‌خواهد برویم دنبال اینکه حنفی را شیعه کنیم آنقدر غیرمسلمان است بروید آنها را مسلمان کنید.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: همدیگر را برادر بدانیم. برای همدیگر ولایت قائل باشیم. با زبان به رسمیت شناختن و در دل برادر نبودن ما را به جایی نمی‌رساند. اگر من شیعه در کشتار افغانستان بپرسم این‌ها شیعه بودند یا سنی بود معلوم است وحدت را نپذیرفتیم. نباید برای ما فرق کند این فرد شیعه است یا سنی ولو اینکه مسلمان نباشد یک بی‌گناه اگر مسلمان هم نباشد خونش ریخته شود، ما ناراحت می‌شویم.

وی گفت: همدیگر را به رسمیت بشناسیم به نام مذهب جای دین را تنگ نکنیم. به نام شیعه و سنی نخواهیم منطقه اسلام را تصرف کنیم. دین جای خود و مذهب جای خود دارد. مذهب ذیل دین است. مذهب سرچشمه نیست، جویبار است. چشمه اسلام است. نمی‌شود به نام جویبار چشمه را خشک کرد. جایگاه اسلام را فراخ بداریم و جایگاه مذهب را محدود.

روحانی با اشاره به اینکه حد و مرز و دین و مذهب را به خوبی بشناسیم، گفت: همه چیز توحید است، بر دو کلمه استواریم دنیا نمی‌خواهد ما موحد باشیم. می‌گوییم یک خدا داریم هیچ ابرقدرتی معبود ما نیست. برابر هیچ کسی تسلیم نمی‌شویم این اساس دین و اسلام است. اساس برای ما مسلمان معاد و نبوت و قران و پیامبر و قبله است. ممکن است اختلاف‌هایی داشته باشیم، چرا در مشترکات نمی‌ایستیم؟ دشمن می‌خواهد ما را در اختلاف فروعی ببرد. باید جوانان را در نقاط مشترک ببریم و دشمن مشترک داریم. اگر دشمن نداشتیم هم برادری و اخوت وظیفه ما بود. مساله سوم آنکه وحدت دنیای اسلام را تاکتیکی و مقطعی نداریم نه اینکه امروز متحد شویم تا مشکل پیش پایمان را برداریم، چون غده سرطانی اسرائیل است، آمریکا هم دست از سر منطقه بردارد، باید متحد باشیم.

۲۹۲۹