شناسهٔ خبر: 26967767 - سرویس استانی
منبع: جماران | لینک خبر

عدم اشرف و شناخت بازار، علت اصلی ناپایداری مشاغل خانگی است جهاد دانشگاهی در شناسایی افراد توانمند در حوزه مشاغل خانگی نقش اساسی دارد

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی کشور از اشتغال 6هزار و 700 نفر در حوزه پشتیبان مشاغل خانگی در کشور خبر داد. به

صاحب‌خبر -

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی کشور از اشتغال 6هزار و 700 نفر در حوزه پشتیبان مشاغل خانگی در کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی، مهناز امامدادی در نشست راهبردی طرح الگوی جدید توسعه و ساماندهی مشاغل خانگی در استان که در مجتمع علمی تحقیقاتی جهاد دانشگاهی ارومیه برگزار شد با اشاره بر اینکه 62 درصد اشتغال ایجاد شده در بخش مشاغل خانگی در سال جاری را فعالیتهای پشتیبان تشکیل می دهند افزود: تعداد افراد تحت پوشش مشاغل پشتیبان از 209 نفر در سال 92 به 6 هزار و 700 نفر در سال 96 افزایش پیدا کرده است.

امامدادی با بیان اینکه در سال جاری 15 درصد فعالیت ها در بخش مشاغل خانگی را فعالیت های پشتیبان تشکیل می دهند بر لزوم ترویج فعالیت پشتیبان ها در بخش مشاغل خانگی تاکید و  خاطر نشان کرد: علت اصلی ناپایداری مشاغل در حوزه مشاغل خانگی فردی، عدم اشرف و شناخت بازار است که  می توان با اجرای طرح حمایت از پشتیبان های مشاغل خانگی این نقاط ضعف را پوشش داد.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی کشور با تاکید بر اینکه باید نگاه و تعریف ما از مشاغل خانگی اصلاح شود تصریح کرد: در کشور ما تولید در خانه بعنوان تعریف مشاغل خانگی مورد تاکید است و این نیز موجب محدود شدن حوزه مشاغل خانگی می شود و بسیاری از مشاغل نظیر آرایشگری، نگهداری از سالمندان و... در تعریف ما جزء مشاغل خانگی نمی گنجد و لذا برای توسعه چرخ اشتغال خانگی در کشور باید نگاه ها به این حوزه تغییر یابد.

وی انعطاف پذیری را از مهم ترین ویژگی طرح های پایلوت عنوان کرد و افزود: موضوع مشاغل خانگی از سال89 به صورت رسمی در کشور مطرح شد که در طی سال های نخست به دلیل کم توجهی به برخی موضوعات از جمله شبکه سازی، اتصال به بازار و توانمندسازی طرح به نتایج مطلوبی دست نیافت.

امامدادی ادامه داد: در الگوی جدید و طرح پایلوت سعی داریم با دریافت نظرات کارشناسی و علمی ضمن اعمال بازنگری های لازم و پر کردن خلا های طرح قبلی، قسمتی از مشکلات اشتغال کشور را با رواج و توسعه مشاغل خانگی رفع کنیم.    

وی خاطرنشان کرد: طرح الگوی جدید توسعه مشاغل خانگی در مرحله نخست بصورت پایلوت در 8 استان آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، کردستان، کرمانشاه، لرستان آغاز شده است که با ارزیابی، دریافت بازخورد و رفع نواقصات طرح در دیگر استان ها نیز اجرایی خواهد شد.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی کشور با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در شناسایی افراد حقیقی و حقوقی توانمند، کارآفرین و نقش آفرین در حوزه مشاغل خانگی نقش اساسی دارد و منابع انسانی مستعد،توانمند و ماهر را از سرمایه های اصلی هر منطقه عنوان کرد و افزود: بر خلاف طرح قبلی، در توسعه مشاغل خانگی با الگوی جدید همه دستگاههای متولی امر باید ظرفیت های استان در این زمینه را شناسایی کنند و از توانمندی های این افراد در توسعه و راه اندازی چرخ مشاغل خانگی استفاده شود.


انتهای پیام انتهای پیام