به گزارش جماران؛ «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در کبک کانادا مدعی شد که گروه کشورهای صنعتی موسوم به G7 به «کنترل اهداف هسته ای ایران» متعهد است.
وی مدعی شده است که سران این گروه از رویکرد واحدی در قبال ایران برخوردارند و به کنترل «بلند پروازی های هسته ای» تهران متعهد هستند.
رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته به رغم مخالفت های جهانی از برجام خارج شد. در همین حال خبرگزاری فرانسه گزارش داد که وی در این کنفرانس در مورد دیدار قریب الوقوع خود با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی گفت که این نشست، معرف شانسی یکباره برای برقراری صلح بین آمریکا و کره شمالی است.
وی ضمن ابراز اطمینان در مورد این نشست افزود: احساس می کنم که کیم جونگ اون می خواهد برای مردم کشورش کار بزرگی انجام دهد و از این فرصت برخوردار است.
وی یادآور شد که مقام های کره شمالی برای برگزاری جلسه دیدار بین رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره، همکاری بسیاری خوبی با واشنگتن داشته اند.
ترامپ در عین حال هشدار داد که در صورت تشکیل نشدن این نشست، فرصت دیگری در اختیار رهبر کره شمالی برای گفت و گو با آمریکا قرار نخواهد گرفت.
قرار است وی اجلاس سران گروه هفت ( جی 7 ) در کانادا را ترک و راهی سنگاپور شود تا روز سه شنبه در آنجا با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی دیدار کند.
تصمیم ترامپ برای ترک اجلاس زودهنگام گروه هفت ، در سطحی گسترده به عنوان رفتاری تحقیرآمیز نسبت به متحدان آمریکا در این گروه که عبارتند از کانادا، فرانسه، ژاپن، انگلیس، آلمان و ایتالیا، تلقی شده است.
رئیس جمهوری آمریکا در بخش دیگری از سخنان خود، مذاکراتش با سران گروه هفت ( جی 7 ) در مورد تجارت را سازنده خواند و گفت که در صورت منصفانه رفتار کردن جامعه جهانی با واشنگتن، وی نیز خواستار جهانی عاری از تعرفه است.
وی اخبار منتشر شده درخصوص بحث و جدل در اجلاس جی 7 را رد کرد و افزود: از کشورهای دیگر انتظار داریم بازار عادلانه ای را برای کالاهای آمریکایی مهیا کنند، ضمن اینکه هر اقدام لازم برای حمایت از صنعت و کارگران مورد اجحاف قرار گرفته که تعدادشان نیز بسیار است، اتخاذ می کنیم.
ترامپ در عین حال هشدار داد که در صورت متوقف نشدن رفتارهای تجاری غیرمنصفانه، آمریکا روابط تجاری اش را با دیگر کشورهای صنعتی قطع می کند و چنانچه این کشورها مقابله به مثل کنند، مرتکب اشتباه می شوند.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین بار دیگر خواستار بازگشت روسیه به گروه هفت ( جی 7 ) شد و گفت: تصور می کنم که بازگشت روسیه، یک سرمایه به شمار می رود.
وی بازگشت روسیه به گروه هفت ( جی 7 ) را برای مسکو، واشنگتن و دیگر پایتخت های عضو این گروه، مثبت ارزیابی کرد و افزود: ما خواستار برقراری صلح در جهان هستیم و در پی مسابقه نیستیم.
پیشنهاد ترامپ برای بازگرداندن روسیه به گروه کشورهای صنعتی، از سوی دیگر اعضای اروپایی جی 7 شامل انگلیس، فرانسه و آلمان، چندان مورد استقبال قرار نگرفت.
گروه هفت ( جی 7 ) تا قبل از خروج روسیه از این گروه، جی 8 بود، اما پس از ضمیمه شدن شبه جزیره کریمه اوکراین به روسیه در سال 2014، مسکو از این گروه اخراج شد و این گروه به جی 7 تقلیل یافت.
به رغم پیشنهاد ترامپ برای بازگشت روسیه به جی 7، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه گفت که مسکو از همکاری با گروه بزرگتر جی 20 کاملا خرسند است و هرگز خواستار بازگشت به جی 7 نشده است.
انتهای پیام ∎