شناسهٔ خبر: 23564841 - سرویس اجتماعی
منبع: دفاع پرس | لینک خبر

صد و بیست و سومین نشست خبری اژه‌ای؛

امکان اختفای سرشاخه‌های اغتشاشات/ دستگیری فرد ۲ تابعیتی حین عکسبرداری

سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری به سؤالات خبرنگاران درباره اغتشاشات اخیر در کشور، فیلترینگ فضای مجازی و مسائل دیگر پاسخ داد.

صاحب‌خبر -
جزئیات پرونده مهدی جهانگیری و برادر رئیس‌جمهور/ امکان اختفای سرشاخه‌های اغتشاشات/ دستگیری فرد ۲ تابعیتی حین عکسبرداریبه گزارش گروه اجتماعی دفاع پرس، حجت‌الاسلام «غلامحسین محسنی اژه‌ای» در نشست خبری خود با نمایندگان رسانه‌ها حاضر شد و در مدت ۹۰ دقیقه به سوالات نمایندگان رسانه‌ها پاسخ گفت.

دشمنان عواملی از خود را به صفوف مردم فرستادند/ شرارت آمریکا و صهیونیست قابل مشاهده بود

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای امروز در صد و بیست و سومین نشست خبری خود با اشاره به اینکه مثل چنین روز‌هایی شاه خائن از کشور گریخت و هنوز صدای انقلابی مردم در گوشمان است، اظهار داشت: در هفته‌های اخیر شرارت‌های آمریکا و صهیونیست‌هایی را داشتیم که با پشتیبانی‌شان، شرارت‌هایی را در کشور ایجاد کردند و فکر می‌کردند می‌توانند بر موج نارضایتی مردم سوار شوند؛ لذا عواملی خود را بین صفوف مردن فرستادند تا نا آرامی ایجاد کنند وعده‌ای احیاناً کشته شوند.

وی افزود: این نشان داد که کینه توزی آمریکا ادامه دارد و برای رسیدن به اهداف خود از هر ابزاری مثل فضای مجازی استفاده می‌کنند، اما مردم متدین و انقلابی ما هوشیار هستند و وقتی فهمیدند نقشه دشمن است بلافاصله صف خود را از اغتشاشگران جدا کردند و در مدت کوتاهی در استان‌های مختلف مقابل اغتشاشگران ایستادند و اعلام کردند که ممکن است مشکلاتی باشد، اما هیچ وقت در صف دشمن قرار نمی‌گیرند.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: اتفاق دیگری که افتاد بی حیایی آمریکا بود که تحریم‌هایی را علیه شخصیت‌های نظام از جمله رییس قوه قضاییه اعمال کردند؛ آمریکای فلک زده نمی‌داند مردم ما انقدر از دولتمردان آمریکا متنفرند که اگر به کسی چیزی گفته شود و تحریم شود در کارنامه او نمره مثبت ثبت می‌شود؛ اگر مردم ما خوشحال نباشند از اینکه عده‌ای اسمشان در لیست تحریم‌ها قرار نگیرد نگرانی هم ندارند.

افرادی که تشکیلاتی در اغتشاشات دست داشتند باید شناسایی شوند/صدور ۶۲۲ قرار بازداشت تنها در سه روز

وی اضافه کرد: در خصوص اغتشاشات اخیر که نقش و خمایت‌های دشمن بوز و توسط نیرو‌های انقلابی و اطلاعاتی در حال پیگیری است و کسانی که شناسایی شده اند و می‌شوند مجازات خواهند شد؛ عده‌ای هم که یا برای مطالبات خود آمده بودند یا در صف دشمن نیودند و یا جوانی بوده که فریب خورده و حرفی زده، اما پرچمی را یا مسجدی را آتش نزده و خسارتی را به بار نیاورده، حتما جدا شوند و اگر هم دستگیر شدند به زندان نبرند و برایشان سوءسابقه درست نکنند

حجت الاسلام اژه‌ای تصریح کرد: به همه دادستان‌ها و نیرو‌های انتظامی تاکید شد که پالایش کنند و افراد بی گناه آزاد شوند برای همین در دو مرحله عده کثیری آزاد شدند که در این رابطه تعدادی هم بودند که طبق گزارش اولیه و سازمان اطلاعات سپاه به عنوان مطلع و لیدر بازداشت شدند که در سه روز اول برای ٦٢٢ نفر قرار بازداشت موقت صادر شد البته از این تعداد هم عده‌ای آزاد شدند.

وی گفت: مجموع بازداشتی‌های تهران در رابطه با اغتشاشات اخیر الان به ٥٥ نفر رسیده است. از کل کشور هم تا دیروز ٤٥٥ نفر بودند که احتمالا دیروز یا امروز بخشی آزاد شدند، اما دو نفری که در اوین و اراک خودکشی کردند هر دو معتاد بودند؛ یک نفر در کلانتری اراک خودکشی کرده بود که معتاد بود، این فرد مواد مخدر هم همراه خودش داشت و هنوز به زندان معرفی نشده بود.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: فرد دیگری هم در دستشویی زندان اوین خودکشی کرده که او هم حدودا ٢١ ساله و معتاد بوده نه دانشجو که برای او هم پرونده تشکیل شده است؛ این فرد همزمان با اغتشاشات دستگیر شده، اما اینکه در اغتشاشات کاری می‌کرده چیزی ثابت نشده است البته مطلبی هم ادعا شد که نفر سوم و چهارمی هم خودکشی کردند که چنین چیزی صحت ندارد.

وی با بیان اینکه برخی از نیرو‌ها هم با ضد انقلاب درگیر و به شهادت رسیدند که در مجموع ٢٥ نفر از مردم و نیرو‌های خودی کشته شدند، تاکید کرد: البته این افراد با اسلحه پلیس و نیرو‌های داخلی کشته نشدند ٢ نفر همان پدر و پسری بودند که در ماشین کشته شدند که برای هر یک از آن‌ها پرونده تشکیل شده است و برخی با سلاح گرم و برخی با سلاح سرد کشته شدند؛ در این رابطه دشمن قصد داشت مثل فتنه ٨٨ کشته سازی کند.

دستگیری فرد ۲ تابعیتی در حین عکسبرداری/ دانشجویان برای شرکت در امتحاناتشان آزاد شدند

محسنی اژه‌ای ادامه داد: اگر یک دانشجو مجرم شد نباید انتظار داشت دانشجو تحت تعقیب قرار نگیرد پس عده ایی باید دست از فضا سازی بردارند، چون این حرف بدون منطق است؛ با توجه به اینکه زمان امتحانات بود اعلام شد دانشجویان آزاد شوند بروند امتحان دهند اگر هم تحقیقات تکمیل نشده بود ترتیباتی اتخاذ شد که امتحان خود را بدهند تا به درس آن‌ها لطمه‌ای نخورد.

وی همچنین گفت: دستگیر شده خارجی در این ایام نداشتیم و تا جایی که پیگیری کردم یک دوتابعیتی داشتیم که این فرد در حال عکس برداری و فیلمبرداری دستگیر شد.

سخنگوی قوه قضاییه سپس در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه جواد لاریجانی اعتراضات اخیر را به مسایل اقتصادی نسبت دادند، اما روحانی مسایل غیراقتصادی را مطرح کرده، بیان داشت: اینکه آن آقایان چه گفتند اطلاعی ندارم. اما اگر اعتراضی در چارچوب قانون باشد ایرادی ندارد؛ در کل اعتراضاتی که صورت گرفت بیشتر مسایل اقتصادی بوده است.

پرونده فوت هاشمی به قوه قضاییه نیامده است

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید خانواده آیت الله هاشمی اعلام کردند که در آزمایش خون ایشان مقدار زیادی رادیواکتیو بوده و پرونده به شورای عالی امنیت ملی رفته آیا به قوه هم پرونده رسیده، تصریح کرد: تا الان پرونده‌ای در این خصوص به قوه قضاییه نرسیده است.

محسنی اژه‌ای درخصوص اتهامات افراد دستگیر شده هم گفت: برخی افراد امنیتی و برخی اتهامشان اخلال در نظم عمومی و برخی علاوه بر این‌ها خسارت هم به کشور وارد کردند؛ به هر تقدیر اتهامات این افراد مختلف است و به آن‌ها تفهیم اتهام شده و به زندان رفته‌اند، اما افرادی که به صورت مجازی یا غیر مجازی در خارج از کشور اقدام به تشویق و تحریک افراد برای اغتشاشات می‌کردند قرار شده از طریق اینترپل تحت تعقیب قرار گیرند.

وی در مورد آخرین وضعیت پرونده خاوری و اینکه آیا رایزنی برای بازگشت وی صورت گرفته، هم عنوان داشت: بیش از رایزنی صورت گرفته و ما بار‌ها از کانال‌های مختلف اقدام کرده ایم تا ایشان را دستگیر کنند، اما هنوز به رای دادگاه اعتراض نکرده و چون در خارج از کشور است فرصت اعتراض برای او بیشتر است.

معتقدیم اینترنت باید آزادتر و ارزان‌تر به دست مردم برسد/ فضای مجازی پر شده از مفسده‌ها

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه معاون قضایی دادستان اظهار کرده که ما به مسئولان وزارت ارتباطات درباره فضای مجازی تذکر داده بودیم، شما هم یک ضرب‌العجل داده بودید، آیا پرونده‌ای تشکیل شده، گفت: ما بر این اعتقاد بوده و هستیم که باید از فناوری‌های نوین مثل پیام رسان‌ها استفاده کرد، اما حتما باید از سوی ایران یک مدیریتی باشد؛ همانطور که در هیچ کشوری به کشور دیگری اجازه نمی‌دهند که به شئونات آن کشور دیگر مسلط باشد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر فضای مجازی رها شده امروز مفسده‌های امنیتی، اقتصادی، اخلاقی به همراه دارد؛ حال آیا با وجود این همه مفسده ما باید این فضا و مدیریتش را رها کنیم و کاری نکنیم؟

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: شورای عالی فضای مجازی اعلام کردند که ما سیاست گذاری می‌کنیم، ما هم که نمی‌خواهیم جلوی فضای مجازی را بگیریم و محدودیت ایجاد کنیم، مردم نباید محروم شوند حتی می‌گوییم باید اینترنت آزادتر و ارزان‌تر در اختیار مردم قرار گیرد، اما می‌گوییم باید کنترل شود.

وی افزود: ما همان زمان هم گفتیم اگر اقدام نکنند قوه قضاییه وارد می‌شود. وزارت ارتباطات آن زمان قول دادند و از ما یک فرضت ٣ ماهه و بعد ٦ ماهه گرفتند کار‌هایی شد، اما کافی نبود؛ پس هرکسی بتواند کاری کند و نکند اشتباه است حالا آیا می‌شود کاری بکنند و نکردند؟

سخنگوی قوه قضاییه گفت: من از لحاظ فنی وارد نیستم، اما افراد فنی می‌گویند که می‌شود هم فیلتر نکنیم هم مدیریت کنیم، اما هزینه دارد. اگر روزی ثابت شود که می‌شده و نکردند باید تحت تعقیب قرار گیرند؛ هیچ کس تردید ندارد که در اغتشاشات اخیر فضای مجازی موثر بوده است و بر همین اساس محدودیت ایجاد شد. آیا این ضرر‌ها امکان تکرار ندارد؟

محسنی اژه‌ای افزود: قوه قضاییه مدت‌ها دنبال این است که از لحاظ فنی بررسی می‌کند که می‌شود هم مردم استفاده کنند هم جمع نشود.

ممکن است عده‌ای از سرشاخه‌های اغتشاشات مخفی شده باشند

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در این مدت مسئولان زیادی در باره عناصر اغتشاشات صحبت کردند، مشخصا کجا بیشتر دخیل بود ضمن اینکه دیروز فیلتر تلگرام برداشته شد، آیا از قوه قضاییه نظری گرفته شده، بیان داشت: من نگفتم همه سرشاخه‌ها دستگیر شدند؛ ممکن است عده‌ای در داخل یا خارج کشور مخفی شده باشند، این‌هایی که دست به برخی تخریب‌ها زدند ارتباط با نفاق و جریان‌های سلطنت طلب دارند و برخی کشور‌های منطقه و آمریکا و صهیونیست از آن‌ها حمایت می‌کنند.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: در مورد تلگرام هم ما هرچیزی را که قانون یا دستگاهی که رای او لازم الاجراست ملتزم به عمل به آن هستیم؛ حتی اگر قوه قضاییه نظر مخالف داشته باشد.

وی سپس در مورد آخرین وضعیت پرونده صندوق دخیره فرهنگیان و اینکه آیا گزارش تحقیق و تفحص مجلس به قوه رسیده یا نه، تصریح کرد: هنوز اطلاع پیدا نکردم که واصل شده یا نه، اما پرونده هنوز دادگاه نرفته است؛ این پرونده، پرونده سنگینی بوده است و از ٨٠ نفر تحقیق شده، عمده مساله الان موضوع کارشناسی است و اگر جمع شود پرونده به دادگاه می‌رود.

برای پرونده برادر رئیس جمهور هنوز کیفرخواست صادر نشده است/بررسی می‌کنیم تا منشاء پول‌ها مشخص شود

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی در خصوص اظهارات شهردار تهران مبنی بر اینکه در زمان انتخابات سوءاستفاده‌هایی شده و اینکه چرا این موضوع مسکوت مانده هم تاکید کرد: این چیز‌هایی که شهردار تهران به آن رسیده و متوجه شده را باید به دست ما در قوه قضاییه برسانند تا بررسی کنیم. هروقت بدهند ما بررسی می‌کنیم؛ عموما در کشور مسئولانی که میایند و بر مسند می‌نشینند نسبت به مسئول قبلی حرف‌هایی دارند که ما به آن‌ها می‌گویم گزارش بدهید تا ما رسیدگی کنیم.

وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده حسین فریدون هم عنوان کرد: این پرونده تنها یک متهم ندارد، بدهی بانک در حال انتقال است، نسبت به مسایلی هم که این پول از کجا آمده و به کحا رفته بررسی‌ها ادامه دارد، اما هنوز منجر به صدور کیفرخواست نشده است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سئوالی درباره ویدیوی جلسه مجلس خبرگان که فقط در آرشیو صداوسیما موجود بوده است و به بیرون درز کرده است آیا قوه قضاییه ورودی به موضوع خروج تصاویر و ویدیو‌ها از صداوسیما داشته است، گفت: ممکن است الزاما در صداوسیما نباشد و برخی چیز‌ها فقط در آرشیو صداوسیما نباشد و مثلا همین الان جلسه مجلس و مجمع و خبرگان ضبط شود و فقط در آرشیو صداوسیما نگهداری نشود.

وی ادامه داد:، اما اینکه معمولا سند و صوتی باشد که طبقه بندی شود و نباید افشا شود، هر وقت که افشا شود، تعقیب شود. در مورد ویدیو اخیر هنوز قوه قضاییه وارد نشده است و به طور طبیعی در اینگونه موارد ابتدا سیستم‌های اطلاعاتی وارد می‌شوند و بررسی می‌کنند.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه گفته می‌شود رد پای برخی مسئولان دولت سابق در آشوب‌های اخیر دیده شده، بیان داشت: همه اطلاعاتی که هست باید در قوه قضاییه رسیدگی شود و باید دید چه چیزی ثابت می‌شود. در این قضایا گاهی وقت‌ها دشمن از تابلوی دیگری استفاده می‌کند؛ بنابراین الان برخی از این حرف‌ها را نه رد و نه تایید می‌کنم؛ گزارش‌هایی رسیده که باید بررسی شود تا ببینیم چه چیزی ثابت می‌شود.

مگر می‌شود به این همه تعاونی مجوز داد و بعد هم از مجوز خودشان تخطی کنند؟

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر شکایت سازمان دیده‌بان شفافیت علیه مسئولان بانک مرکزی و وزارت تعاون در خصوص موسسات مالی، افزود: از آن تشکیلات گزارشی رسیده است، اما اینکه این مقامات احضار یا دعوت شدند، اطلاع ندارم؛ وزارت تعاون سابق و فعلی در مورد تشکیل تعاونی‌های اعتباری و عدم نظارت و رها شدنشان، باید پاسخگو باشند.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: مگر می‌شود به این همه تعاونی مجوز داده شود و بعد هم از مجوز خودشان تخطی کنند و هیچ اقدام و نظارتی صورت نگیرد؟ در حال حاضر مسئله تعاونی‌های اعتباری در سه قوه مطرح و از هر قوه نمایندگانی تعیین شده و هر هفته حداقل یک جلسه تشکیل می‌شود و بانک مرکزی هم به طور جد به میدان آمده است.

وی افزود: اخیراً علاوه بر آن در هفته گذشته، یک کارگروهی تشکیل شد تا بر اجرای تصمیمات اتخاذ شده، نظارت کنند. چون مردم می‌گفتند تصمیمات اتخاذ شده وقتی به بانک می‌رویم، اجرا نمی‌شود؛ کار دیگری که در دستور کار قرار گرفته، این است که آیا واقعاً اموالی وجود دارد که تاکنون شناسایی نشده است؟

محسنی اژه‌ای ادامه داد: از همه جا کمک خواسته شده اموال این افراد تا حد مقدور شناسایی شود. در حال حاضر کار سنگینی در رابطه با شناسایی اموال صورت می‌گیرد و قرار شده بانک مرکزی خط اعتباری‌هایی را در ازای اموال شناسایی شده، اختصاص دهد.

وی گفت: امیدواریم در آینده مبلغ بیشتر و به افراد بیشتری پرداخت شود و نهایت کار در این ارتباط صورت می‌گیرد و اینکه این موسسات عبرتی برای بخش‌های نظارتی داخلی باشد.

جهانگیری هنوز آزاد نشده است/ قرار صادره برای وی فک نشده است

سخنگوی قوه قضاییه همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به گذشت بیش از دو ماه از انتشار اخباری مبنی بر دستگیر برادر معاون اول رئیس جمهور و انتشار اخباری مبنی بر آزادی وی بفرمایید آیا ایشان آزاده شده اند و نتیجه رسیدگی به پرونده چه بوده، گفت: این فرد هنوز آزاد نشده است؛ بعد از اینکه تحقیقات صورت گرفت الان این فرد تحت نظر است البته قرار صادره برای وی فک نشده است.

وی عنوان کرد: در بخشی از امور باید یک سلسله قرارداد‌هایی امضا کنند، به همین جهت برخی اقدامات سندی تحت نظر ماموران در حال انجام است؛ البته باید در این پرونده ٢ نفر دیگر هم بازداشت باشند، اما مطمئن نیستم.

انتهای پیام/ ۲۳۱