شناسهٔ خبر: 23131767 - سرویس استانی
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

مالاشیت گرین سرطان زا است

معاون سلامت اداره دامپزشکی استان قزوین مصرف ماده ضد عفونی کننده مالاشیت گرین در استخر‌های پرورش ماهی را غیر مجاز و سرطان زا اعلام کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, اکبر شاهی گفت: ماده ضد عفونی کننده مالاشیت گرین ترکیبی شیمیایی است که در صنعت بسیار مورد استفاده قرار می گیرد اما استفاده از آن در استخر های پرورش ماهی باعث سرطان ، سقط جنین و نقص عضو در جنین می شود.

وی افزود: از سال 93 اطلاع رسانی به پرورش دهندگان پروش استخر های ماهی رادر دستور کار خود قرار دادیم و از سال 94 به بعد استخر های مورد استفاده ماده ضد عفونی کننده مالاشیت گرین پایش شد.

وی خاطر نشان کرد: 59 استخرفعال پرورش ماهی سرد آبی و گرم آبی در استان وجود دارد که بر اساس آزمایش های مکرر هیچ کدام این استخر ها از ماده مالاشیت گرین استفاده نمی کنند.

وی تصریح کرد: سال گذشته 50 کیلواز ماهیان یک استخر پرورش ماهی به دلیل استفاده از این ماده ضد عفونی کننده توقیف و معدوم شد.

معاون سلامت اداره دامپزشکی استان قزوین افزود: امسال هم بر اساس پایش های متعدد 3 تن ماهی از 2 استخرپرورش ماهی که از این ماده استفاده کرده بودند شناسایی ، توقیف و بعد از دستور غذایی آماده معدوم سازی است.