شناسهٔ خبر: 23080725 - سرویس استانی
منبع: راه دانا | لینک خبر

آسمان آبی‌‌ام آرزوست؛

مقصر واقعی آلودگی هوا کیست؟

کارخانه‌‌ها همچنان به فعالیت‌‌شان ادامه می‌‌دهند تا شاخص آلودگی را به 200 درجه برسانند و خودروهای شخصی در خیابان‌‌ها جولان می‌‌دهند، انتظار هم داریم آلودگی هوا رفع شود!

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از آناج، چه کسی فکرش را می کرد شهری که روزگاری به باغ شهر ایران زمین شهرت داشت، هم شهروندان و هم میهمانانش از هوای لطیفش بهره می بردند امروز اما دیدن آسمان آبی دارد کم کم به آرزو تبدیل می شود و بر روزهای خاکستری آن افزوده می‌‌‌‌‌شود.

تداوم آلودگی هوای کلانشهر تبریز در روزهای اخیر مسئولان استان و شهر را دور یک میز کشاند تا تصمیماتی هر چند مقطعی و مسکن گونه بگیرند تا بلکه آب‌‌ها از آسیاب بیافتد و با آمدن باد و برف آخر پاییز روزهای تیره و تار از سپهر شهر اولین‌ها رخت ببندند.

با پیش بینی هوا شناسی مبنی بر پایداری هوا در روزهای آتی و افزایش آلاینده‌‌های جوی، کمیته اضطرار کاهش آلودگی هوای کلانشهر تبریز مدارس این شهر را برای سومین روز پیاپی به علت آلودگی هوا تعطیل اعلام کرد. امری که تاکنون در تاریخ این شهر سابقه نداشته است دانش آموزان به دلیل آلودگی هوا خانه نشین شوند.

ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا در اوایل هفته هشدار دادند که شاخص آلودگی هوا در تبریز برای همه افراد به ویژه کودکان، سالمندان و بیماران قلبی و ریوی خطرناک است و آنان نباید در شهر تردد کنند. همین هشدارها کافی بود تا تبریزی ها تصمیم بگیرند در این روزها کمتر بیرون بیایند و یا حداقل از ماسک استفاده کنند.

شاید متهم اصلی آلودگی هوای تبریز تردد حدود نیم میلیون خودرو در خیابان‌های شهر است که یا معاینه فنی ندارند و یا از بنزین یورو چهار استفاده نمی‌‌کنند اما کیست که نداند اکثر این ماشین ها تک سرنشین هستند و نیازی به سفرهای درون شهری ندارند؛ رانندگانی که با هر بهانه و توجیهی در شهر تردد می‌‌کنند تا به امور زندگی خود برسند.

واقعیت این است که در  آلودگی هوا همه مقصرند و به نوعی در این معضل نقش اساسی دارند و نمی‌‌توان فرد و یا ارگان خاصی را متهم به آلوده کردن هوا کرد اما اگر قانون به درستی عمل می‌‌شد و همه به الزامات آن عمل می‌‌کردند، اگر همه ملزم به معاینه فنی خودروشان می‌‌شدند، اگر واحدهای آلاینده به موقع از شهر خارج می‌‌شدند، اگر ناوگان حمل و نقل عمومی شهری، توسعه یافته بود آیا باز هم شاهد آلودگی هوا در تبریز می‌‌شدیم تا این چنین شاهد مختل شدن زندگی روزمره مان نباشیم و از همه مهمتر به اقتصاد شهر و کشورمان ضربه نزنیم.

تعطیلی ادارات در روزهای پنج شنبه یا دایر کردن سرویس رفت و آمد برای کارمندان ادارات و کارگران کارخانجات شاید راهکارهای ریشه ای و مناسب برای کاهش یا مبارزه با آلودگی هوا نباشد اما می‌‌توانند در کوتاه مدت تاثیرگذار باشند. اگر می‌‌خواهیم هوای سالم داشته باشیم و در این هوا بدون نگرانی نفس بکشیم چاره‌‌ای نداریم به این قواعد عمل کنیم.

/انتهای پیام