شناسهٔ خبر: 23046982 - سرویس استانی
منبع: راه دانا | لینک خبر

اسرائیل یک قدم تا سقوط؛

شوی جدید آمریکا در جهان اسلام/تقویت جبهه مقاومت دستاورد قمار ترامپ

دونالد ترامپ در شویی تازه، بیت‌المقدس را به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت، اقدامی که بسیاری آن را زمینه ساز تقویت جبهه مقاومت می دانند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، به نقل از عصرهامون،این روزها خبر دستور ترامپ جهت انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت‌المقدس و به موازات آن طرح ریزی برای معرفی این شهر بعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی از سوی سردمداران آمریکا، دوباره بر سر زبان‌ها افتاده است و جدیدترین نمونه از دسایس مشترک آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها برای منطقه محسوب می‌شود، تیتر یک رسانه ها است.

در حالی که بسیاری از تحلیگران این تصمیم ترامپ را هماهنگ با برخی کشورهای عربی می دانند که وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی در گفتگو با شبکه 10 تلویزیون این رژیم عنوان داشت: دولت آمریکا پیشتر با رهبران کشورهای عربی در خصوص انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس هماهنگی‌های لازم را به عمل آورده بود.


وی افزود: تلاش دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای هماهنگی با رهبران عرب با هدف کاستن شدت واکنش فلسطینی‌ها در قبال این تصمیم صورت گرفت.
گروهی از تحلیل گران این تصمیم را حاصل اتاق فکر مشترک، آمریکا، اسراییل و عربستان می دانند و هدف از این اقدام را عادی سازی روابط اعراب و اسراییل و پایان دادن به یک منازعه تاریخی می دانند.


هشام جابر کارشناس عرب می گوید: " شنیدیم که ترامپ پیش از آنکه این اقدام خود را اعلام کند با سران چندین کشور عربی صحبت کرد. این سران یا مخالفت خود را بیان نکرده یا اینکه با این اقدام ترامپ اعلام موافقت کردند و این جای تأسف دارد. واقعیت این است که هیچ کشوری برای مسئله قدس و فلسطین به‌جز ایران و ترکیه اهمیتی قائل نیست. اعراب اصلاً در این موضوع هیچ‌گونه موجودیتی ندارند. ما از کشورهای عربی که با اسرائیل رابطه دارند انتظار داریم که در واکنش به این اقدام ترامپ، سفرای خود را از اسرائیل فراخوانده و سطح نمایندگی خود در اسرائیل را کاهش دهند."
سخنان شخصیت های مختلف در خصوص هماهنگی سعودی ها و آمریکا در ماجرای قدس با این فرضیات نشان از طرح ریزی قوی برای این موضوع حکایت دارد.


حال اما عده ای این تصمیم ترامپ را مصدق ضرب المثل "عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد" می دانند و بر این باورند که ایران با تقویت جبهه مقاومت در افکار عمومی مردم منطقه و فراگیر کردن سطح مناقشه فلسطین از یک موضوع عربی به یک موضوع اسلامی می تواند برنده این بازی باشد.
علی ای حال جایگاه بیت‌المقدس به‌عنوان یک شهر تاریخی اسلامی در نزد مسلمانان و اینکه باید روزی این شهر دوباره چه از طریق جنگ یا صلح، به سرزمین‌های اسلامی ملحق شود، باعث خواهد شد تا زمینه‌ها برای هماهنگ‌تر شدن مواضع و تصمیم سران کشورهای اسلامی فراهم شود. در این فضا فرصت برای جمهوری اسلامی ایران نیز که همواره موضوع فلسطین را به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین راهبردهای خود در طول چهار دهه اخیر در دستور کار قرار داده و به پیش برده و هزینه‌های زیادی نیز از این مجرا به دوش کشیده است، فراهم شده تا بار دیگر موضوع قدس به‌عنوان اولویت اول جهان اسلام قرار گیرد.
البته مهم‌ترین زمینه‌ای که باعث تقویت گفتمان ایران در موضوع قدس و مبارزه با اسرائیل خواهد شد، فشار افکار عمومی عربی و اسلامی در این‌خصوص است.


بسیاری از آگاهان بر این باورند که افکار عمومی در این میان نقش مهمی در تحریک دول عربی دلداده غرب و همچنین فشار بر آمریکا برای منصرف شدن از این تصمیم ایفا خواهد کرد، به شرطی که بتوان آن را با ظرفیت‌های رسانه‌ای تقویت و آن را وارد دستورکارهای سیاسی در مجامع و نهادهای عمومی همچون سازمان همکاری اسلامی و مجمع عمومی سازمان ملل متحد کرد.
در این میان و به دلیل نقش انحصاری ایران به‌دلیل حمایت همیشگی از موضع قدس در میان افکار عمومی جهان عرب و جهان اسلام می‌تواند از این ظرفیت در جهت تقویت گفتمان فلسطینی خود استفاده و آن را در یک چارچوب منسجم‌تر قرار دهد.


بسیاری این اتفاق را زمینه ساز گسترش آمریکاستیزی در منطقه می دانند و آن را تضمین کنندهمواضع ایران در منطقه عنوان می کنند به‌خصوص که مساله فلسطین اگرچه به دلیل واقعیت‌های سیاسی - اقتصادی جهان عرب کمرنگ شده است، اما احیای آن به‌دلیل وجود دغدغه‌های موجود همچنان پررنگ و غالب است.
علی ای حال این شوی تبلیغاتی آمریکا که بسیاری آن را قمار ترامپ می دانند یک برنده دارد و آن هم ایران اسلامی خواهد بود که همواره پشتیان فلسطین بوده است.
 
انتهای پیام/