شناسهٔ خبر: 23040706 - سرویس استانی
منبع: راه دانا | لینک خبر

پژوهشگر برتر استان سمنان مطرح کرد

عدم حمایت مالی دولت و دانشگاه از پژوهشگران

پژوهشگر برتر استان سمنان با ابراز گلایه از عدم حمایت مالی دولت و دانشگاه ها از پژوهشگران گفت: بیشترین سختی پیش روی پژوهشگران کشور امکانات و منابع مالی است و متاسفانه هیچ حمایتی از سوی دولت و دانشگاه ها در این خصوص نمی شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از نسل شاهوار پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در جامعه، روز 25 آذر از سوی «شورای فرهنگ عمومی کشور» به نام روز پژوهش نام‌گذاری شد.

وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز از سال 1379 چهارمین هفته آذر ماه را به نام هفته پژوهش نام‌گذاری کرد و از سال 1384 این نام به «هفته پژوهش و فناوری» تغییر یافت. ارج نهادن به مقام شامخ پژوهشگران و تجلیل از پژوهشگران برتر، شناسایی و طرح مشکلات و چالش‌های پیش روی و ارتقاء سطح پژوهش و فناوری در کشور از جمله اهداف این اقدام بود.

در این راستا هر سال مراسم هفتة پژوهش با مشارکت بیشتر دستگاه‌های اجرایی کشور برگزار می‌شود.تقدیر از مقالات برتر، تقدیر از پژوهشگران‌ نمونه، تقدیر از مدیر تحقیق نمونه، تقدیر از پروژه‌های برتر و انتشار کارنامه پژوهشی در هر سال از مهم‌ترین برنامه‌های این هفته است.

به همین مناسبت خبرنگار نسل شاهوار نیز با یکی از پژوهشگران برتر استان سمنان در سال گذشته به گفتگو نشست که ماحصل آن در ذیل آمده است:

نسل شاهوار- لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.

محمد محمدیون هستم و در سال 56 در شاهرود متولد شدم و با برادرم حمید دو قلو هستیم.

نسل شاهوار- در خصوص سوابق تحصیلی خود صحبت کنید.

در دوره دبیرستان همراه با برادرم در رشته ریاضی و فیزیک تحصیل کردیم و به درس فیزیک علاقه زیادی داشتیم بعد از شرکت در کنکور به دلیل علاقه مندیمان به رشته مکانیک و هم اینکه آن زمان رشته مکانیک خیلی در بورس بود این رشته را برای ادامه تحصیل دانشگاهی انتخاب کردیم.

مقطع کارشناسی من در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و برادرم در دانشگاه صنعتی امیر کبیر پذیرفته و در رشته مهندسی مکانیک فارغ التحصیل شدیم، در مقطع کارشناسی ارشد من در دانشگاه امیرکبیر تهران و برادرم در دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته جزو پذیرفته شدگان بودیم و ادامه تحصیل دادیم اما در مقطع دکترا هر دو نفرمان در دانشگاه فردوسی مشهد تحصیل کردیم و هم اکنون نیز از نظر درجه علمی دانشیار دانشگاه هستم.

نسل شاهوار- چه فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی انجام داده اید؟

 محاسبه شار حرارتی ودمای نقطه سکون کروی با اثرات گاز داغ

تدوین کد محاسباتی به منظور تحلیل مسائل انتقال حرارت گذرای چند لایه در حالت های دوبعدی ومتقارن محوری

تدوین کد محاسباتی به منظور تحلیل مسائل غیر خطی انتقال حرارت گذرا در حالت یک بعدی

آنالیز عددی هدایت حرارتی مواد فداشونده زغالی کربن- کربن و غیر زغالی کربن- فنلیک با در نظر گرفتن اثرات واکنش های شیمیایی، انتقال جرم وانتقال حرارت به سطح

محاسبه خواص پشت شاک قائم با استفاده از داده های تراژکتوری و با اعمال اثرات گاز داغ در جریان های ماورای صوت

حل تشابهی جا بجایی آزاد سیال نیو تنی و غیر نیوتنی در مجاورت صفحه قائم و افقی

حل مسائل انتقال حرارت معکوس در سیستم­های چند لایه در حالت متقارن محوری

و به زبان عامیانه تر من و برادرم در زمینه سیالات و انتقال، نانو سیالات، حل تشابهی و دقیق معادلات حاکم بر سیال، انتقال حرارت معکوس، جریانات غیرنیوتنی مثل جریان خون و جریان داخل رگ ها، مبدل های حرارتی و جریان های ماورای صوت کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام داده ایم.

نسل شاهوار- کاربرد عینی فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی شما در چه زمینه هایی است؟

کاربرد ها متنوع است به عنوان مثال جریانات هایپرسونیک، جریان های ماورای صوت، سپرهای حرارتی، عایق های فداشنونده و انتقال حرارت معکوس در ماهواره ها، فضاپیماها و موشک ها کاربرد دارد، البته انتقال حرارت معکوس در قسمت های بایومکانیکی نیز کاربردی است و مبدل های حرارتی هم بیشتر کاربردش در نیروگاه ها و صنایع نفت و گاز است.

نسل شاهوار- فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی را از چه زمانی آغاز کردید و چند مقاله علمی چاپ شده دارید؟

به همراه برادرم فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی را از مقطع فوق لیسانس آغاز کردیم اما در مقطع دکترا با پشتکار و تلاش بیشتری دنبال شد.

17 مقاله چاپ شده در ISI، ده مقاله چاپ شده در ژورنال های خارجی، 6 مقاله علمی پژوهشی و 34 مقاله کنفرانسی حاصل تلاش های تحقیقاتی و پژوهشی ام است که در مجلات و ژورنال های معتبر خارجی و داخلی به چاپ رسیده است.

نسل شاهوار- در خصوص سوابق کاری و تدریس خود نیز توضیحاتی را بیان بفرمایید.

یک سال در شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران کارشناس تست آلایندگی خودرو، یک سال کارشناس مکانیک صنایع هوایی قدس و دو سال کارشناس آیرودینامیک صنایع شهید همت- صنعت شهید موحد از سوابق کاری و 14 سال تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، 2ترم تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد، 2ترم تدریس در دانشگاه بجنورد و 10ترم تدریس در دانشگاه پیام نور نیز جزو سوابق تدریس دانشگاهی بنده است.  

نسل شاهوار- چه توصیه ای به پژوهشگران جوان دارید؟

همیشه یک موضوع را برای تحقیق و پژوهش انتخاب کنند و از این شاخه به آن شاخه نپرند، موضوعی را که به آن علاقه مند هستند انتخاب و پژوهش و تحقیقات خود در آن زمینه را به پایان رسانده و بعد سراغ موضوع دیگری روند.

نسل شاهوار- چه سختی هایی بر سر راه پژوهش وجود دارد؟

سختی که بسیار است اما بیشتر سختی ها در خصوص نحوه امکانات و منابع مالی است. من و برادرم در دانشگاه آزاد کار پژوهشی انجام می دهیم اما امکانات زیادی در اختیار ما قرار نمی گیرد حتی با اینکه من سال گذشته به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شدم اما دانشگاه آزاد شاهرود گرنت پژوهشی (هزینه ای که دانشگاه برای انجام کارهای پژوهشی در اختیار اساتید می گذارد) به من نداد. الان هم که در حال تحقیق و پژوهش در زمینه انرژی های خورشیدی و سایر انرژی های نو هستیم هیچ کمکی از سوی دانشگاه به ما نشده و تمام دستگاه هایی را که ساختیم یا تهیه کردیم با هزینه خود و دانشجویان تهیه کردیم.

نسل شاهوار- کدام یک از طرح های شما تجاری سازی شده یا در زمینه صنایع مختلف استفاده کاربردی دارد؟

مهم ترین طرح های ما طرح هایی بود که در زمینه هوافضا بود. طرح های پژوهشی که در زمینه انتقال حرارت داشتیم و کدهایی که در این خصوص نوشته و آماده کردیم در صنایع تحقیقات موشکی شهید همت استفاده می شود و چندی پیش یکی از دوستان مان که مدیر یکی از بخش های هوا فضا در این مجموعه است می گفت که هنوز دمای نوک ماهواره برها را با کدهایی که شما نوشتید محاسبیم می کنیم.

انتهای پیام