شناسهٔ خبر: 22995494 - سرویس استانی
منبع: جماران | لینک خبر

63 مدرسه با 274 کلاس درس توسط خیرین در مناطق زلزله زده استان احداث می شود

به گزارش خبرنگار ایرنا، مرزبان نظری روز چهارشنبه در نشستی خبری که در اداره کل تجهیز و نوسازی مدارس استان برگزار شد، اظهار کرد: در جریان زلزله 7.3 ریشتری یک

صاحب‌خبر - به گزارش خبرنگار ایرنا، مرزبان نظری روز چهارشنبه در نشستی خبری که در اداره کل تجهیز و نوسازی مدارس استان برگزار شد، اظهار کرد: در جریان زلزله 7.3 ریشتری یک ماه قبل 78 مدرسه با 415 کلاس درس دچار خسارت و آسیب جدی شدند.
وی ادامه داد: شهرستان سرپل ذهاب با تخریب 29 مدرسه متشکل از 158 کلاس درس و ثلاث باباجانی با تخریب 39 مدرسه متشکل از 186 کلاس درس بیشترین آسیب را در این بخش متحمل شده اند.
نظری افزود: پنج مدرسه در دالاهو و گهواره با 29 کلاس، سه مدرسه در قصرشیرین با 18 کلاس و 2 مدرسه نیز در گیلانغرب با 24 کلاس درس تخریب شده اند.
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان کرمانشاه، تعداد کل مدارس در مناطق زلزله زده را 758 مدرسه با 2 هزار و 854 کلاس درس عنوان کرد و گفت: صبح روز بعد از زلزله 12 تیم فنی کار ارزیابی تمامی این مدارس را آغاز کردند.

**توزیع 152 کانکس تحصیلی در مناطق زلزله زده
وی در ادامه از توزیع 152 کانکس تحصیلی در مناطق زلزله زده به صورت کلاس های درس پیش ساخته خبر داد و گفت: 101 کانکس در مناطق زلزله زده سرپل ذهاب، 32 کانکس در مناطق زلزله زده ثلاث باباجانی و 19 کانکس نیز در مناطق زلزله زده دالاهو توزیع شده است.
نظری خاطرنشان کرد: هم اکنون نیز 65 کلاس درس پیش ساخته در حال ساخت و نصب قرار دارد، تا مشکلات دانش آموزان به حداقل خود برسد.
وی همچنین به مشارکت تعدادی از ارگان های دولتی و خصوصی در ساخت مدارس برای مناطق زلزله زده استان اشاره کرد و گفت: بنیاد برکت احداث 200 کلاس درس، اتاق های بازرگانی استان های مختلف کشور 130 کلاس درس، مجمع خیران مدرسه ساز خراسان رضوی 70 کلاس درس و دفتر رهبر معظم انقلاب نیز 45 کلاس درس را پذیرفته اند که در مناطق آسیب دیده بسازند.
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: تاکنون بانک های صادرات و سامان نیز پذیرفته اند که هر کدام یک مدرسه در شهرستان سرپل ذهاب احداث کنند.

**توزیع 6 هزار بسته تحصیلی میان دانش آموزان
نظری ادامه داد: تاکنون 6 هزار بسته تحصیلی شامل دفتر، خودکار، مداد، پاک کن، تراش و ... نیز میان دانش آموزان مناطق زلزله زده توزیع شده است تا مشکلی برای ادامه تحصیل نداشته باشند.
وی تصریح کرد: همچنین شماره حساب شبا، ir 340170000000220266254009 نزد بانک ملی متعلق به مجمع خیرین مدرسه ساز کرمانشاه آماده دریافت کمک های خیرین و مردم نوع دوست کشور به منظور خرید تجهیزات بیشتر برای دانش آموزان زلزله زده است.

**آغاز عملیات احداث 6 مدرسه در نقاط حادثه دیده
نظری همچنین از آغاز عملیات احداث 6 مدرسه در مناطق زلزله زده نیز خبر داد و گفت: این مدارس در شهرهای ریجاب دالاهو (یک مدرسه)، سرپل ذهاب (3 مدرسه) و ثلاث باباجانی (2 مدرسه) قرار دارند.
وی گفت: بسیار امیدواریم با حضور خیران تمامی مدارس تخریب شده روستایی حداکثر تا 6 ماه آینده و مدارس شهری تا مهرماه 97 آماده بهره برداری و استفاده مجدد دانش آموزان شود.
مدیرکل تجهیز ونوسازی مدارس استان کرمانشاه در ادامه از تلاش برای تعمیر و ایمن سازی برخی مدارس آسیب دیده سخن گفت و افزود: 24 کلاس درس ایمن را تا یک ماه آینده تحویل می دهیم به گونه ای که هر کلاس ظرفیت حضور 30 دانش آموز را داشته باشد.
نظری همچنین از آغاز تعمیر اساسی پنج مدرسه با 70 کلاس درس در مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: این تعداد کلاس در 2 شیفت 140 کلاس را شامل می شود که می تواند نیاز بسیاری از مناطق به کانکس را رفع کند.

**نیاز به 133 کانکس درسی در مناطق زلزله زده
وی با بیان اینکه هم اکنون به 133 کانکس درسی دیگر در مناطق زلزله زده نیاز است، خاطرنشان کرد: سرپل ذهاب به 110 کانکس، ثلاث باباجانی به 15 کانکس و گهواره نیز به هشت کانکس نیاز دارند، ضمن اینکه 65 کانکس درسی در حال ساخت است و به زودی به مناطق ارسال می شود.
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش به تحصیل حدود 40 هزار دانش آموز در مناطق زلزله زده اشاره و اظهار کرد: براساس اعلام مسئولان آموزش و پرورش استان، سرپل ذهاب با 16 هزار و 500 دانش آموز و گیلانغرب با هفت هزار و 200 دانش آموز بیشترین آمار دانش آموزان آن مناطق را دارند.
نظری گفت: در ثلاث باباجانی نیز 6 هزار و 600 دانش آموز، در قصرشیرین سه هزار و 900 دانش آموز، در دالاهو حدود سه هزار و 500 دانش آموز و در گهواره نیز 2 هزار و 300 دانش آموز در حال تحصیل هستند.

**مشکلات ادامه تحصیل دانش آموزان
وی در ادامه با تاکید بر اینکه شرایط تحصیلی برای دانش آموزان مناطق زلزله زده فراهم شده است، یادآوری کرد: متاسفانه اولیای برخی دانش آموزان از حضور مجدد فرزنداشان در مدارس جلوگیری می کنند.
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس کرمانشاه ادامه داد: به جز مدارسی که تعداد آن ها اعلام شد، مابقی آن ها سالم بوده و مشکلی برای استقرار دانش آموزان ندارند اما متاسفانه برخی خانواده ها بیش از حد نگران هستند و اجازه ادامه تحصیل را از فرزندان خود گرفته اند.
نظری گفت: یکی دیگر از مشکلاتی که برای ادامه تحصیل دانش آموزان مناطق زلزله زده وجود دارد، نصب تعداد زیادی چادر و کانکس در حیاط برخی مدارس است که عملا امکان استفاده از آن فضای آموزشی را گرفته است.
وی تصریح کرد: امیدوارم خانواده ها با درک شرایط دانش آموزان هم به آن ها اجازه حضور دوباره در مدارس را بدهند و هم آن هایی که در حیاط مدارس اسکان پیدا کرده اند با مسئولان همکاری و در فضایی خارج از محیط های آموزشی استقرار پیدا کنند.

**استاندار پیگر وضعیت تحصیلی دانش آموزان است
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش به تلاش های استاندار کرمانشاه برای حضور هرچه سریعتر دانش آموزان در مدرسه اشاره کرد و گفت: ایشان بسیار خوب و به صورت مرتب مسائل دانش آموزان و نحوه ارسال و توزیع کانکس برای ادامه تحصیل آن ها را پیگیری کرده و از همه ادارات و دستگاه ها خواسته اند که برای ارسال کانکس مورد نیاز دانش آموزان مناطق زلزله زده اقدام لازم را انجام دهند.
نظری افزود: البته در این مدت همه سازمان ها پای کار بوده و هر کدام سعی کرده اند هرچه را که در توان دارند برای مردم و دانش آموزان به کار گرفته اند تا شرایط هرچه سریعتر حالت عادی به خود بگیرد.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه تاکنون 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشته است.
این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرده و براساس ارزیابی های صورت گرفته 77 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز آسیب کلی و جزئی دیده است.
8066/7458 خبرنگار:مسعود اسماعیلی ** انتشاردهنده:علی مولوی