شناسهٔ خبر: 22968976 - سرویس علمی-فناوری
منبع: ایرنا | لینک خبر

کشاورزان برای افزایش تولید چغندر قند از تسطیح لیزری استفاده کنند

بیرجند - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی درمیان با بیان اینکه محصول چغندر قند مصرف آب بالایی دارد از کشاورزان خواست برای افزایش عملکرد این محصول از روش تسطیح لیزری استفاده کنند.

صاحب‌خبر -

وحید ضیائیان احمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اجرای عملیات تسطیح لیزری در اراضی سبب صرفه جویی در عملیات آبیاری، افزایش راندمان آبیاری و افزایش عملکرد محصولات می شود.
وی بیان کرد: تسطیح لیزری اراضی یکی از چشمگیرترین پیشرفت‌ها در آبیاری سطحی است و لزوم انجام تسطیح اراضی زراعی در زمین های کشاورزی به منظور بهبود مدیریت آبیاری در مزرعه و استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی مهم است.
وی گفت: کشاورزان متقاضی برای خرید دستگاه‌های تسطیح لیزری درخواست خود را به مدیریت جهاد کشاورزی ارائه کنند.
مدیر جهاد کشاورزی درمیان عنوان کرد: به طور مثال عملکرد چغندر قند در سال زراعی 94-95 با تسطیح معمولی در سطح چهار هکتار، 27 تن بوده که با انجام این روش تسطیح در سال زراعی جاری پیش بینی می شود 60 تن چقندر قند از همین مقدار سطح برداشت شود.

**رتبه دوم درمیان در تولید چغندر قند
وی افزود: این شهرستان با تولید سالانه پنج هزار تن چغندر قند رتبه دوم تولید چغندر قند خراسان جنوبی را به خود اختصاص داده است.
ضیائیان احمدی گفت: سطح زیرکشت چغندر قند شهرستان درمیان 140 هکتار است که امسال پیش بینی می شود از این سطح پنج هزار و 98 تن چغندر قند برداشت شود.
وی با بیان اینکه چغندرقند تولیدی شهرستان به علت تعطیلی کارخانه قند قهستان برای فرآوری به کارخانه قند تربت حیدریه ارسال می شود ادامه داد: زمان برداشت این محصول از اواسط آذر شروع می شود و تا اواخر دی ماه ادامه دارد.
وی عنوان کرد: با توجه به کاهش سطح زیرکشت و محدودیت منابع آبی تولید چغندرقند در شهرستان نسبت به سال قبل تغییری نداشته اما تناژ برداشتی از هر هکتار به سبب مدیریت مناسب منابع آبی و بکارگیری تسطیح مناسب در برخی مزارع نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی درمیان با اشاره به اینکه به صورت میانگین از هر هکتار 36 هزار و 414 کیلوگرم چغندر قند برداشت می شود گفت: بیشتر چغندر قند شهرستان در روستاهای علی آباد، محمدآباد، احمدآباد و روستای گاویج در بخش گزیک تولید می شود.
شهرستان درمیان با 57 هزار نفر جمعیت و پنج هزار و 797 کیلومتر مربع وسعت از شمال به شهرستان قاینات از جنوب به شهرستان سربیشه و از غرب به شهرستان بیرجند و شرق آن به طول 70 کیلومتر با افغانستان مرز مشترک دارد.
شهر اسدیه مرکز شهرستان مرزی درمیان در 105 کیلومتری شرق بیرجند قرار دارد.
سایت ایرنا خراسان جنوبی: www.irna.ir/skhorasan
کانال تلگرام: irnabirjand@
*7556*6054*خبرنگار- حکیمه مصطفایی* انتشار- مریم پنجابی

انتهای پیام /*