شناسهٔ خبر: 22965108 - سرویس اقتصادی
منبع: جماران | لینک خبر

نهمین حمله به چاه سرکش و مشتعل رگ سفید هم ناکام ماند

به گزارش ایرنا عملیات کنترل و مهار فوران چاه 147 رگ سفید که ظهر روز دوشنبه با حضور تیم های عملیاتی مهار فوران شرکت ملی حفاری ایران و شرکت ملی مناطق نفتخیز

صاحب‌خبر - به گزارش ایرنا عملیات کنترل و مهار فوران چاه 147 رگ سفید که ظهر روز دوشنبه با حضور تیم های عملیاتی مهار فوران شرکت ملی حفاری ایران و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب آغاز شد اما با وجود تلاش فراوان متخصصان شرکت نفت و ملی حفاری ، موفقیت آمیز نبود.
گفته می شود در جریان تلاش ها برای کنترل فوران این چاه، انگشت یکی از مدیران حاضر در عملیات آسیب دید و قطع شد.
در ادامه تلاش ها برای کنترل فوران چاه 147 رگ سفید، ظهر امروز ابتدا کار خنک کردن محوطه چاه توسط کاربست سیستم کولینگ آغاز و اتی واگن مجهز به استینگر، به منظور استقرار در نزدیک ترین نقطه به دهانه چاه، به سمت کانون آتش هدایت شد.
پس از آن که مهارگران با تجهیزات مخصوص کنترل فوران و رعایت کامل مقررات ایمنی در موقعیت عملیات مستقر شدند، موفق به قرار دادن استینگر در دهانه چاه سرکش شدند، ولی به دلیل حجم و فشار بالای گاز در این مخزن، عملیات ناکام ماند.
محسن پاک نژاد معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور تولید، سپهر سپهری مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران و برخی مدیران ارشد عملیاتی این شرکت و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در این عملیات حضور داشتند.
ظهر امروز برای نهمین بار متخصصان و اعضای تیم های عملیاتی مهار فوران اقدام به نصب استینگر بر روی دهانه چاه 147 رگ سفید کردند تا به این شکل فوران این چاه کنترل شود که موفقیت آمیز نبود.
استینگر به پایانه چند راهه ای گفته می شود که به منظور مهار فشار اولیه گاز روی تاج چاه نصب می شود.
چاه 147 رگ سفید 2 در محدوده عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران قرار دارد و هفتم آبان امسال هنگام عملیات حفاری دچار آتش سوزی شد و جان 2 نفر از کارکنان شرکت ملی حفاری را گرفت.
عملیات مهار فوران این چاه با حضور مستقیم مدیران ارشد، متخصصان و تیم های مهار همچنان در جریان است.
میدان نفتی رگ سفید که در محدوده گچساران واقع شده، در سال ١٣٣٠ خورشیدی کشف شده و در سال 1345 مورد بهره برداری قرار گرفت.
این میدان در بین میدان‌های نفتی بی‎بی حکیمه (در جنوب شرق)، پازنان (در شمال شرق)، رامشیر (در شمال غرب)، زاغه - هندیجان- بهرگانسر و تنگو (در جنوب غرب) محصور شده و پس از میدان نفتی پازنان، بزرگ ترین حجم کلاهک گازی در بین میدان‌های نفتی ایران را دارد.
بهره برداری از بخش غربی میدان (رگ سفید-١) توسط شرکت نفت و گاز آغاجاری و بهره برداری از بخش شرقی میدان (رگ سفید-2) توسط شرکت نفت و گاز گچساران انجام می ‌شود.
تولید کنونی این میدان 180 هزار بشکه در روز است و برآورد شده 16 میلیون و 500 هزار بشکه ظرفیت نفت درجای این چاه است.
نفت قابل برداشت میدان نفتی رگ سفید چهار میلیون و 490 هزار بشکه و گاز قابل برداشت آن یک هزار و 534 میلیارد متر مکعب است.
6037
خبرنگار: سپیده اسکندری ** انتشار دهنده: عبدالحمید راجی