شناسهٔ خبر: 22941461 - سرویس اجتماعی
منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خبر داد

تعطیلی پاکبان ها منجربه انباشت زباله ها در مناطق زلزله زده شد

کمبود امکاناتی از قبیل سرویس های بهداشتی، دفع غیربهداشتی فاضلاب و وجود حجم انبوه پسماند، سلامت مردم مناطق زلزله زده کرمانشاه را تهدید می کند؛ موضوعی که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان نیز آن را تایید کرده و در عین حال می گوید: وضعیت بهداشتی مناطق زلزله زده را زیرنظر داریم.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین /معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه در روستاها مشکل جمع آوری زباله داریم، گفت: حجم زباله در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه به قدری بالا بود که تیمهای کمکی از شهرداری تهران و کرمانشاه برای پاکسازی به این مناطق رفتند تا جاییکه اکنون این مشکل در سطح روستاها همچنان باقی است و تنها شهرها با کمک نیروهای کمکی پاکسازی شده است

دکتر ابراهیم شکیبا با اشاره به اینکه پاکبان های شهر سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی در روزهای پس از زلزله سر کار نرفتند این موضوع را منجر به انباشت زباله در سطح این شهرها دانست و گفت: مواد بسته بندی بسیاری در این مناطق توزیع شده بود که پس از مصرف به پسماند تبدیل شده بود و ما با حجم زیادی از انباشت زباله مواجه شده بودیم که جمع آوری نشده بود.
وی با بیان اینکه در شهرها اکنون مشکل حادی در ارتباط با زباله نداریم اما مشکل به طور کامل برطرف نشده است، گفت: در روستاها همچنان برای جمع آوری زباله مشکل داریم و از دهیاری ها درخواست می کنیم با کمک مردم و دیگر سازمان ها زباله ها را جمع آوری و به تامین سلامت مردم کمک کنند.

وی با بیان اینکه 6 روز پس از وقوع زلزله تمام خانه های بهداشت، مراکز جامع سلامت شهری و روستایی و پایگاه های سلامت در مناطق زلزله زده را دایر کردیم، گفت: علاوه بر موضوعات بهداشتی، درمان سرپایی نیز بر عهده معاونت بهداشتی بود و از این رو 35 تیم سیار شامل پزشک، ماما، کارشناسان بهداشت محیط و بیماری ها را روانه مناطق زلزله زده کردیم که این تیم ها دارو و شیرخشک را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می دادند و اکنون نیز شیرخشک رایگان به مردم می دهیم.

وی با بیان اینکه از استان های دیگر برای ارائه خدمات بهداشتی کمک گرفتیم، افزود: توزیع پوشاک بچه، پد بهداشتی و داروهای مورد نیاز از جمله اقدام های دیگر معاونت بهداشتی در مناطق زلزله زده استان است. ما مشخصات تمام روستاها را داشتیم و توانستیم به اندازه آنچه را که مورد نیاز مردم بود به آنها برسانیم.
 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه از وضعیت آب شرب مناطق زلزله زده سخن گفت و یکی از دغدغه ها در روزهای اول را کدورت بالای آب دانست و گفت: منابع آبی و شبکه آبرسانی در شهرستان های سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی اولین جاهایی بود که در زلزله آسیب دیدند و از این رو ما آزمایشگاه آب را در این 2 شهرستان فعال کردیم و کیفیت آب را به طور مستمر کنترل می کردیم.در این مناطق کدورت آب بالا بود،
 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در این مدت 256 نمونه مشکوک به وبا و 51 مورد نمونه مشکوک به آنفلوآنزا گرفتیم که تمام این موارد منفی بود و اکنون هیچ اپیدمی در استان بخصوص در مناطق زلزله زده نداریم.

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه 50 تیم روان شناسی را در استان آموزش داده و ساماندهی کرده است تا در مواقع بحران به کمک مردم بشتابند که از این تعداد اکنون 24 تیم در مناطق زلزله زده مشغول ارائه خدمات روانشناسی هستند.
دکتر شکیبا به یک هزار و 850 مورد غربالگری در شهرستان ثلاث باباجانی اشاره کرد و گفت: از این تعداد 33 مورد نیاز به ارجاع داشت که شناسایی شد و به موقع به روانپزشک معرفی شدند.
به گفته او، مشکلات روحی روانی برخی از این افراد را می توان با گفتار درمانی و برخی ها را نیز با دارو حل کرد.


براساس استانداردهای جهانی در شرایط بحران به ازای هر 20 نفر یک چشمه توالت و به ازای هر 50 نفر یک دهنه حمام نیاز است که در مناطق زلزله زده استان هنوز به تعداد جمعیت این امکانات وجود ندارد/ایرنا