شناسهٔ خبر: 22909913 - سرویس اجتماعی
منبع: دانشجو | لینک خبر

غلامرضا غفاری:

رویکرد اصلی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تعامل با مجموعه‌های دانشجویی است

معاون فرهنگی وزیر علوم ویژگی فعالیت فرهنگی را خصلت داوطلبانه بودن آن دانست و گفت: رویکرد اصلی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در دولت دوازدهم گفت‌وگو و تعامل با مجموعه‌های دانشجویی است.

صاحب‌خبر -
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم معارفه معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز در وزارت علوم برگزار شد.

غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در این جلسه گفت: فرهنگ به معنای تخصصی آن از هیچکدام از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها جدا نیست و در کل فضای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی جاری است.

وی از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به عنوان یک «زیست میدان» یاد کرد که دانشگاهیان و دانشجویان در آن «تجربه زیسته» خاص خودشان را دارند.

دانشیار جامعه شناسی دانشگاه تهران، ویژگی فعالیت فرهنگی را خصلت داوطلبانه بودن آن یاد کرد و گفت: فعالیت‌های فرهنگی دوران دانشجویی، حس مشارکت جویی و مسئولیت پذیری را در آنان تقویت می‌کند.

وی تصریح کرد: کنشگران اصلی «زیست میدان» دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، دانشجویان هستند که کنش‌های مختلفی و از جمله کنش‌های سیاسی دارند و همه این کنش‌ها می‌تواند به عنوان تجربه‌ای برای مدیریت آینده کشور قلمداد شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اظهار داشت: دانشگاه‌ها محل تضارب آرا و عمل فرهنگی و اجتماعی کنشگران داخل دانشگاه‌ها است و تکثر و تنوع تشکل‌های مختلف دانشجویی نشان می‌دهد با چه عرصه بزرگی از تفاوت‌ها روبه رو هستیم و تن‌ها گفت وگو و تعامل است که در این فضا مشکلات احتمالی را حل خواهد کرد.

غفاری با تاکید بر نقش فعالیت فرهنگی به عنوان تقویت کننده سرمایه فرهنگی دانشگاه‌ها در جامعه گفت: رویکرد اصلی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در دولت دوازدهم گفت‌وگو و تعامل با مجموعه‌های دانشجویی است.

حسین میرزایی سرپرست سابق معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در این مراسم گزارشی از عملکرد این معاونت در دولت یازدهم و مدت طی شده از دولت دوازدهم ارائه کرد.

وی با اشاره فعالیت ۶ هزار ۱۲۲ انجمن علمی دانشجویی در آغاز دولت یازدهم اظهار داشت: علیرغم اینکه در هر رشته دانشگاهی در یک دانشگاه فقط امکان تأسیس یک انجمن علمی وجود دارد؛ هم اکنون تعداد ۹ هزار و ۳۸۸ انجمن علمی ثبت شده داریم که تعداد ۸ هزار و ۵۴۳ انجمن فعال هستند.

میرزایی با اشاره به برگزاری جشنواره ملی حرکت ویژه انجمن‌های علمی دانشجویی گفت: در سال ۹۲ صرفاً ۴ اتحادیه انجمن علمی دانشجویی داشتیم که امروز این تعداد به ۳۶ اتحادیه افزایش یافته است.
سرپرست سابق معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: در سال ۱۳۹۲ تعداد ۱۲۴ تشکل دانشجویی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی فعالبود که در حال حاضر این تعداد به ۲۱۴ تشکل افزایش یافته است.

وی با اشاره به نشریات دانشجویی به عنوان یکی دیگر از ارکان فعالیت دانشجویان در دانشگاه‌ها گفت: در سال ۱۳۹۲ تعداد ۳۱۸۱ نشریه دانشجویی در دانشگاه‌های کشور فعال بود که هم اکنون این تعداد به ۴۹۵۱ نشریه افزایش یافته است.

میرزایی با اشاره به کانون‌های فرهنگی به عنوان محلی برای فعالیت‌های دینی، مذهبی، هنری و ادبی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی گفت: در سال ۹۲ تعداد ۲ هزار و ۱۱۰ کانون فرهنگی هنری در دانشگاه‌های فعال بود که هم اکنون این تعداد به ۳ هزار و ۴۱۴ کانون افزایش یافته است.

وی راه انداری برنامه نهضت رضوی شامل تأسیس کانون‌های فرهنگی رضوی، حمایت از اردوهای رضوی، برنامه طریق رضوی و برگزاری جشنواره قرآن و عترت دانشجویان اشاره کرد و این برنامه‌ها را از مهمترین برنامه‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در دولت یازدهم عنوان کرد.

سرپرست سابق معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: از برنامه‌های مهم این معاونت، تأسیس اتاق‌های فکر استانی بود که با همکاری وزارت علوم، سازمان برنامه و بودجه و مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری صورت گرفت و گام مهمی در استفاده از نظرات نخبگان کشور دراداره امور است.

میرزایی، تشکیل دبیرخانه مرکزی کنگره ملی شهدای دانشجو، قرارگاه راهیان نور، «قرارگاه شهید علم الهدی» و ستاد ملی اربعین دانشگاهیان با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها را از دیگر اقدامات معاونت وزارت علوم در دولت یازدهم نام برد.