شناسهٔ خبر: 22849958 - سرویس سیاسی
منبع: ایرنا | لینک خبر

استقبال چین از افتتاح فاز اول بندر چابهار

دهلی نو-ایرنا- سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه در واکنش به خبر افتتاح فاز اول بندر چابهار از سوی ایران اظهار امیدواری کرد که آغاز بهره برداری از این طرح به صلح در منطقه کمک کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش دوشنبه شب ایرنا به نقل از روزنامه هندی زبان آمورا جالا، جنگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به پرسشی درباره موضع پکن نسبت به افتتاح این پروژه که با مشارکت فعال هند و به عقیده بسیاری در رقابت با توسعه بندر گوادر در پاکستان توسط چین ساخته شده است از اظهار نظر مستقیم درباره آن خودداری کرد.
چین در بندر گوادر برنامه های زیادی در دست اجرا دارد و به عنوان بخشی از راهرو اقتصادی چین – پاکستان، 50 میلیارد دلار در طرح توسعه آن سرمایه گذاری کرده است.
وی گفت : چین امیدوار است همکاری های مرتبط با افتتاح این طرح بر روی صلح و ثبات در منطقه تاثیر مثبت داشته باشد.
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت چین از هرگونه روابط دوستانه بین کشورهای منطقه که باعث ایجاد منافع مشترک شود استقبال می کند.
سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین اظهار امیدواری کرد افتتاح این بندر سبب شکوفایی اقتصادی منطقه شود.
شماری از رسانه های چین از جمله خبرگزاری رسمی این کشور نیز راه اندازی بندر تجاری شهید بهشتی در دریای عمان را گام بلند ایران به سوی توسعه تبادلات تجاری توصیف کردند.
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ایران درباره این بندر گفت که چابهار پس از تکمیل زیرساخت های حمل و نقل بندری، جاده و ریلی به بندری رقابتی، مدرن و دروازه ملل منطقه تبدیل می شود.
وی افزود: چابهار با اتصال به شبکه ریلی نقش مهمی در توسعه ایران ایفا و کشورهای همسایه نظیر افغانستان و آسیای میانه را به آب های اقیانوسی متصل می کند.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد:یکی از برنامه های مهم این وزارتخانه اتصال چابهار به بندر گوادر پاکستان است که در حال برنامه ریزی برای اتصال این 2 بندر هستیم.
وی تصریح کرد: هند در فاز نخست بندر شهید بهشتی مشارکت خوبی داشته و 85 میلیون دلار برای تجهیزات سرمایه گذاری کرده است.
ظرفیت بندر شهید بهشتی چابهار در فاز نخست هشت و نیم میلیون تن است که برای ساخت و تجهیز این طرح مهم بیش از هزار میلیون دلار اعتبار هزینه شده است.
بندر چابهار موقعیت مناسبی برای حمل و نقل، ترانزیت و ترانشیپ( حمل و نقل دریایی) کالا دارد و بهترین و کم هزینه ترین مسیر ترانزیت به کشورهای آسیای میانه و افغانستان است.
شبد**آساق**1010
وحیده دینداری**انتشار:حسن معظمی

انتهای پیام /*