شناسهٔ خبر: 22849617 - سرویس سیاسی
منبع: ایرنا | لینک خبر

افغانستان: پاکستان گام عملی در رابطه با تعهدات خود بر نداشته است

کابل - ایرنا - سرپرست سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد که پاکستان تاکنون گام های عملی در رابطه با تعهدات خود که در برابر کابل توافق کرده است برنداشته و ما امیدواریم که این تعهدات از سوی پاکستان عملی شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، «شاه حسین مرتضوی» عصر دوشنبه در نشست مطبوعاتی به سفر ژنرال «قمرجاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان به کابل اشاره کرد و بدون آن که از مورد خاصی نام ببرد یا از ماهیت تعهدات سخن به میان آورد تنها به این جمله بسنده کرد که تاکنون پاکستان گام عملی برنداشته است.
وی گفت که بزودی نشست سه جانبه افغانستان، پاکستان و چین درباره حل مشکلات میان افغانستان و پاکستان به میزبانی چین برگزار می شود و ابراز امیدواری کرد که در این نشست دو طرف به پیشرفت های لازم دست یابند.
نشست چین در سطح وزرای سه کشور به پیش نهاد چین برگزار خواهد شد.
افغانستان، پاکستان و چین در زمان دولت حامد کرزی نیز از این نوع نشست های سه جانبه داشتند اما در آن پیشرفت مشخصی حاصل نشد.
مرتضوی گفت که خواست های افغانستان خارج از توان پاکستان نیست و فقط در بخش هایی که پاکستان توانایی انجام آن را داشته و می تواند کمک کند ما درخواست داشته ایم.
وی وضعیت افغانستان را در حال حاضر خوب توصیف کرد و مدعی شد که دولت وحدت ملی توانسته دستاوردهای خوبی به دست آورد.
او به سفر اخیر محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان به آذربایجان و دیدارهایش در حاشیه نشست کشورهای قلب آسیا اشاره کرد و گفت دولت پنج توافقنامه همکاری بین دو کشور افغانستان و آذربایجان امضا کرده است .
مرتضوی از سفر رئیس جمهوری افغانستان به ازبکستان خبر داد که امروز انجام شد و گفت که امضا 21 توافقنامه اقتصادی، سیاسی و ترانزیتی بین مقامات دو کشور امضا خواهد شد.
همچنین در نشست خبری امروز «احمد شکیب مستغنی» سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان از نشست کشورهای قلب آسیا در آذربایجان به عنوان یکی از مهمترین نشست های منطقه یاد کرد و گفت این جلسه با محوریت افغانستان برگزار شد و کشورهای شرکت کننده از افغانستان به عنوان کشور مبارز در خط نخست مقابله با تروریسم قدردانی کردند.
وی گفت که در این نشست کشورهای حاضر به مبارزه یکسان و بدون تفکیک با تروریسم تأکید کردند و گفتند که با همه انواع تروریست در خاستگاه ها و پناهگاه های آنها باید مبارزه شود.
«مسافر قوقندی» سخنگوی وزارت تجارت افغانستان نیز در نشست خبری عصر دوشنبه امضای توافق نامه های ازبکستان را برای کشورش فوق العاده با اهمیت عنوان کرد و گفت از جمله دو توافقنامه در بخش تجارت و ترانزیت در سفر رئیس جمهوری به ازبکستان امضا خواهد شد که اهمیت و اثر ویژه بر دو کشور دارد.
قوقندی گفت که در این توافقنامه افغانستان و ازبکستان مانند دهلیز اتصال همدیگرعمل خواهند کرد و افغانستان ؛ ازبکستان را به کشورهای جنوب آسیا و برعکس ازبکستان ؛ افغانستان را به کشورهای آسیای میانه و چین وصل می کند.
وی گفت که دو طرف از تمام امکانات برای انتقال اموال بازرگانی در سطح هوایی، زمینی، راه آهن به صورت دو جانبه استفاده خواهند کرد و قرار است تا دو سال آینده سطح تجارت بین دو طرف از 400 میلیون دلار در حال حاضر به یک میلیارد دلار افزایش یابد.
ازبکستان همسایه شمالی افغانستان با جمعیتی نزدیک ۳۰ میلیون پرجمعیت ترین کشور در آسیای میانه محسوب می شود و از لحاظ تاریخی و فرهنگی نیز حایز اهمیت است شهرهای باستانی مانند سمرقند ؛ بخارا یا خوارزم و وادی فرغانه که در ادبیات فارسی نام های آشنایی هستند در این کشور قراردارند.
پل دوستی میان افغانستان و ازبکستان که بر فراز رود آمو ساخته شده ، یکی از گذرگاه های عمده اتصال افغانستان به آسیای میانه به ویژه ازبکستان است.
با وجود مزیت روابط بازرگانی ؛ تجارت میان این دو کشور ناهمگون است و سالانه بالغ به 15 میلیون دلار کالای بازرگانان افغان وارد ازبکستان می شود که در مقایسه با واردات افغانستان از ازبکستان که سالانه بیش از 200 میلیون دلار است، ناچیز محسوب می شود.
آساق*291*انتشاردهنده: 1577**حسن حسین زاده

انتهای پیام /*