شناسهٔ خبر: 22818229 - سرویس فرهنگی
منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

کویر مرنجاب پس از گذشت ۱۶ سال همچنان در انتظار ساماندهی است

وعده‌هایی از جنس کویر

صاحب‌خبر -

 کویر مرنجاب آران و بیدگل؛ قطب گردشگری کشور، پس از گذشت ۱۶ سال از معرفی آن به عنوان سایت گردشگری در پس مشکلات فراوان مغفول مانده و بدون ساماندهی رها شده است.
به گزارش مهر، هر ساله گردشگران زیادی به ویژه در فصول پاییز و زمستان برای گردش، این کویر بکر را انتخاب می‌کنند که به دلیل نبود ساماندهی صحیح همواره مشکلاتی در کمین این گردشگران است.
کویر بین المللی مرنجاب به دلیل داشتن جاذبه‌هایی همچون رمل‌های زیبا، دریاچه نمک، کاروانسرای تاریخی و شب‌های پرستاره و سکوتش شاهد حضور ۳۰۰ هزار گردشگر داخلی و خارجی در سال است.
یک راهنمای کویر در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان‌کرد: کویر مرنجاب در سال ۱۳۸۲ با مرمت کارونسرای مرنجاب به یک سایت مهم گردشگری در کشور تبدیل شده ولی از آن زمان تاکنون هیچ اقدامی‌برای ساماندهی آن صورت نگرفته است.
جعفر عربیان افزود: مشکلات جاده ای، نبود امکانات رفاهی برای گردشگران و همچنین نداشتن متولی مشخص از جمله مشکلاتی است که گردشگران را سردرگم و هراز گاهی آنها را با تصادفات جرحی و فوتی مواجه می‌کند.
وی تصریح کرد: مسئولان استان و شهرستان به جای رفع مشکلات در مرنجاب، مساله را به یکدیگر پاس می‌دهند که در این صورت هیچ مشکلی حل نمی‌شود.
این راهنمای گردشگری مرنجاب تاکید کرد: هر زمانی که حجم گردشگران کویر مرنجاب زیاد می‌شود شاهد تصادفات جرحی و فوتی هستیم که اغلب آنها به دلیل نبود جاده مناسب است. فرماندار آران و بیدگل هم در خصوص مشکلات این منطقه گردشگری به مهر گفت: با وجود گذشت سال‌ها از معرفی کویر مرنجاب به عنوان سایت مهم گردشگری، نبود امکانات مالی و عدم همکاری ادارات مربوطه موجب شده که اقدام خاصی برای ساماندهی این منطقه صورت نگیرد.
ابوالفضل معینی نژاد افزود: تاکنون جلسات متعددی برای حل مساله و ساماندهی مرنجاب در شورای اداری استان تشکیل شده ولی هنوز اقدامی‌صورت نگرفته است.
وی ابراز امیدواری‌کرد: با روی کار آمدن مدیریت جدید در استان شاهد برطرف شدن مشکلات ساماندهی در این کویر پرطرفدار باشیم. رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آران و بیدگل نیز در این خصوص به مهر گفت: با وجود پیگیری‌های متعدد و برگزاری جلسات مختلف در سازمان میراث‌فرهنگی همچنان مشکلات عمده زیرساختی در کویر مرنجاب به عنوان قطب اصلی گردشگری کشور در فصول پاییز و زمستان پابرجاست.
 وی مهم‌ترین مشکل حال حاضر این منطقه بین المللی گردشگری را نبود جاده مناسب بیان و اظهارکرد: با وجود پیگیری‌های متعدد و برگزاری جلسات هنوز این جاده در حوزه وظایف و دستورات راه و شهرسازی قرار نگرفته و مشکلات کم عرضی، پیچ‌های تند و برخی دیگر از چالش‌ها همچنان پابرجاست.
جواد صدیقیان اظهارداشت: هر ساله در فصول پاییز و زمستان با توجه به مناسب بودن آب و هوای کویر هزاران نفر در قالب تورهای مختلف داخلی و خارجی به کویر مرنجاب سفر می‌کنند، اما با توجه به مشکلات اقامتی نمی‌توانند اقامت مناسبی در این منطقه بکر گردشگری داشته باشند.
وی تصریح کرد: هم‌اکنون تنها یک اقامتگاه مجوزدار با ظرفیت اقامت ۷۰ نفر در مسیر کویر مرنجاب توسط بخش خصوصی ایجاد شده که پاسخگوی نیاز گردشگران نیست.
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آران و بیدگل در ادامه افزود: صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی نیز طبق عقد قراردادی با شرکت تعاونی دهیاران آران و بیدگل متعهد شده بود که تا پایان شهریور سال گذشته، ۱۱ میلیارد ریال برای ساماندهی و مرمت کاروانسرای مرنجاب هزینه کند که تاکنون محقق نشده است.
وی گفت: با توجه به حجم بالای ورود گردشگران به کویر مرنجاب شرکت تعاونی توسعه و عمران پایدار به عنوان متولی هر چه سریعتر نسبت به ترمیم جاده دسترسی اقدام کند.
صدیقیان افزود: دفع زباله‌های موجود در منطقه و بهبود وضعیت سرویس‌های بهداشتی کاروانسرای مرنجاب از دیگر اقداماتی است که باید هر چه سریعتر توسط شرکت تعاونی دهیاری‌ها و شرکت تعاونی توسعه و عمران پایدارصورت گیرد. وی درخصوص ساماندهی منطقه کویری مرنجاب اظهارکرد: کویر مرنجاب از نقاط کلیدی و ممتاز کویر مرکزی ایران است که با برنامه‌ریزی و مدیریت در آن می‌توان گام‌های مهمی‌در ارائه خدمات به گردشگران برداشت.
رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آران و بیدگل افزود: ایجاد زیر ساخت‌ها در رشد کویر نقش پر رنگی دارد و نویدبخش بهبود وضعیت گردشگری و سرمایه‌گذاری در منطقه کویری آران و بیدگل  است.
در حالی که دولتمردان و سیاست مداران حوزه اقتصادی کشور گردشگری را یکی از راه‌های اصلی در بحث رونق اقتصادی می‌دانند اما هنوز هم مدیرکل سازمان میراث‌فرهنگی استان اصفهان از عدم ساماندهی کویر بین‌المللی مرنجاب پس از سال‌ها خبر می‌دهد و هنوز هم مسئولان به دنبال راه حلی برای حل مشکل هستند.
فریدون اللهیاری ساماندهی این منطقه کویری را در فصل سرما ضروری دانست و به مهر گفت: به دنبال برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات آن هستیم.
وی، ساماندهی اساسی مرنجاب را با سرمایه‌گذاری درازمدت در این منطقه امکان‌پذیر دانست و گفت: لزوم بررسی دائمی‌کیفیت خدمت رسانی به گردشگران از جمله خدمات اقامتی، رفاهی، پزشکی و امنیتی در طول مسیر و یافتن جایگزین‌های مناسب برای خدمات‌رسانی به گردشگران در مسیر کویر در فصل‌های مختلف سفر نیاز است. سالانه حدود ۳۰۰ هزار گردشگر از کویر مرنجاب دیدن می‌کند که با برنامه‌ریزی برای ساماندهی این منطقه می‌توان تعداد گردشگران را به دو برابر افزایش داد.
وعده‌های بی شماری که برای ساماندهی کویر مرنجاب تاکنون داده شده اما پا به میدان عمل نگذاشته سبب شده تا کیفیت ارائه خدمات در این منطقه به جای رشد با افت همراه باشد و این مسئله قطعا با اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برای درآمدزایی در حوزه گردشگری تناقض دارد و باید این دوگانگی‌ها در خصوص مسئله گردشگری با تعامل میان سازمانی برطرف شود چراکه در غیر این صورت مناطقی مانند مرنجاب تنها کارایی خود را از دست خواهند داد و ظرفیت‌های جذب گردشگر از بین خواهد رفت.