به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، محمدمهدی عبدالهی مداح و شاعر اهل بیت (ع) همزمان با درگذشت مرحوم حبیبالله چاپچیان متخلص «حسان» یادداشتی را در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده است.
در محضر استاد بزرگوارم، حبیب الله چایچیان همیشه احساس آرامش خاصى داشتیم و همواره لبخند محبت آمیزى برلبانشان نقش میبست که غم و غصه را از دل دور مىکرد.
شیفته اهل بیت (ع) بود و همواره اهل روضه و منبر و حشر و نشر با عالمان دینى از جمله علامه امینى و ... بود؛ اشعار زلالش، همواره زمزمه جلسات مداحى و هیئتهاى مختلف بود در حالیکه به دلیل تواضع بیش از حدشان، بسیارى از مداحان نمىدانستند حتى شاعر آن شعر یا نوحه مرحوم استاد حسان است. در موقع خواندن شعر مراثى اهل بیت حال خوشى به ایشان دست مى داد.
سراسر زندگى پربرکتشان با نام و یاد اهل بیت (ع) عجین بود و نورانیت خاصى در چهرهشان نمایان بود و مى فرمودند اشکى که براى حضرات معصومین با اخلاص و از روى معرفت ریخته شود قطعا حضرت زهرا سلام الله علیها خریدار آن خواهد بود. خیلى در مورد اخلاص در شعر و مداحى تاکید داشتند.
سال ها پیش،بعد از اینکه مجموعه آثار ارزشمندشان را به این حقیر هدیه دادند،خاطره اى براىم تعریف کردند:
"اشعاری رو که قبلا می گفتم، مذهبی و خاص اهل بیت نبود؛ بیشتر غزل سرایی بود. وقتى به حرم اباعبدالله الحسین (ع) مشرف شدم، از مولا خواستم حالا که طبع شاعری را خودشان به من عنایت فرموده اند، فلذا عنایت نمایند که در خدمت به باری تعالی و قرآن واهل بیت باشم. از آن به بعد(که سالها مىگذرد) تمامى اشعارم را وقف حضرات معصومین علیهم السلام کردم زیرا این طبع خداداى را خودشان مرحمت مرحمت فرمودهاند و مى بایستى براى خودشان که عزیزترین نفرات خلقت هستند ،خرج و هزینه شود."
حضرت استاد همواره نکات ارزشمندى را گوشزد مى کردند که یک شاعر اهل بیت مىبایستى به آن اصول پایبند و متعهد باشد، بسیار تاکید داشتند شاعر اهل بیت مىبایستى مطالعات گسترده داشته باشد و معلومات دینى و مذهبى خود را بالا ببرد و فقط به طبع شاعرى خود اکتفا ننماید.
شعرى که براى اهل بیت سروده مى شود مى بایستى از بهترین الفاظ و واژگان بهره برده باشد و شاعر اهل بیت مىبایستى همواره توسل نماید تا زیباترین و بهترین و قویترین و عالیترین شعر را براى اهل بیت بسراید در عین حال این شعر مطابق آیات و روایات باشد و کوچکترین مغایرتى با مفاهیم دینى و روایات نداشته باشد
توصیهاى را که مرحوم استاد همواره گوشزد مىکردند سرودن شعر در فراق حجت خدا، امام زمان(ع) بود.
مىفرمودند در زمان غیبت معشوقمان امام زمان باید بسوزیم، فلذا این سوختن مقدمه مى شود تا در فراق حضرت بهتر شعر بسراییم،اگر غیبت امام زمان نبود، این همه شعر عاشقانه سروده نمی شد. بسیارى از اشعار را، اگر در وصف یک معشوق باشد، فقط در سنّ خاص می توان سرود. شاعر اگر سنش بالا باشد، هرگز نمی تواند در وصف یک معشوق، اشعار عاشقانه ی آنچنانی بسراید، امّا شاعر اهل بیت در هر سنّ و سالى که باشد، میتواند در فراق امام زمانش (عج) مهدى موعود اشعار عاشقانه زیادى بسراید.
فلذا از مشوقین اصلی بنده در سرودن اشعار انتظار و مهدوى ،مرحوم استاد حبیب اله چایچیان( حسان) بودم
انتهای پیام/
یادداشت مداح و شاعر اهل بیت (ع)/ محمدمهدى عبدالهى
تاکید مرحوم «چایچیان» به اخلاص در شعر و مداحى/ هدیه «حسان» به یک شاعر جوان
محمدمهدی عبدالهی مداح و شاعر اهل بیت (ع) همزمان با درگذشت مرحوم حبیبالله چاپچیان متخلص «حسان» یادداشتی به همین مناسبت نوشته است.
صاحبخبر -