![](http://snn.ir/files/fa/news/1396/9/9/125225_659.jpg)
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری دانشجو، به بهانه هفته بسیج به سراغ محمد علی اکبری رئیس دانشگاه ایلام رفته و گفتوگویی صمیمی و اختصاصی در رابطه با هفته بسیج، جایگاه بسیج دانشجویی در دانشگاه ایلام و فعالیت های این تشکل ترتیب دادیم، اولین سوال خود را اینگونه آغاز میکنیم:
دانشجو: کمی در رابطه با هفته بسیج و بصورت خاص بسیجدانشجویی برایمان بفرمایید.
علیاکبری: روال معمول نامگذاری هفتهها این است که فرصتی برای معرفی آن مجموعه و خدماتی که از سال قبل تا سال بعد انجام داده است را تبیین میکند. هفته بسیج جزو آن مناسبت ها است که انتظار می رود در این هفته، مفاهیم بسیج، ضرورت آن و خدماتش تبیین شود.
تشکل بسیج دانشجویی دانشگاه ما نیز فعالیت های خوبی تاکنون داشته و بنده از کارهایشان خوشحالم، دوستان ما در این تشکل دانشجویی برنامه های خاص خودشان را دارند و ما هم در شورای فرهنگی تا آنجایی که امکان داشته به آن ها کمک کردیم تا برنامههایشان را اجرا کنند از این باب فکر میکنم که امسال، برنامههای هفته بسیج مثل سال های گذشته در دانشگاه خوب برگزار شد.
دانشجو: فعالیت های بسیج دانشجویی را در عرصههای مختلف دانشگاه تاثیرگذار می دانید؟
علیاکبری: بله؛ بنای ما در دانشگاه بر این است که برنامههایی که اجرا می کنیم، دانشجو محور باشد و خودمان نقش هدایت و نظارت را بر عهده بگیریم. در این راستا سعی می کنیم به جای برنامههای موردی و شخصی، به سراغ برنامههای جمعی و هویتدار برویم.
به نظرم در دانشگاه و بین تشکلها و کانونهای مختلفی که فعالیت میکنند، بسیج دانشجویی یکی از تشکلهای خیلیخوب ما در دانشگاه است، چون در اکثر برنامهها که در شورای فرهنگی تصویب می شود، خودم حضور دارم و برنامههای بسیج دانشجویی را نیز رصد میکنم؛ برنامه هایشان را هم برنامههای خوبی میبینم.
نفس تاییدشان در شورای فرهنگی حاکی از آن است که ما قبولشان داریم و من هم رضایت دارم و برنامههایشان را مفید میدانم.
دانشجو: سطح همکاری و تعامل شما با بسیج دانشجویی چگونه است؟
علیاکبری: بسیار خوب است، دوستان بسیج کسانی هستند که دغدغه خدمت و نظام را دارند، دغدغه دانشگاه را دارند و این ویژگیها باعث شده که ما برنامههایشان را با شکل و وسواس خاصی رصد میکنیم و از برنامههایشان راضی هستیم. تعامل این تشکل با دانشگاه دو طرفه و کاملا رضایت بخش است.
بچههای بسیج دانشجویی بسیار دوست داشتنی هستند، چه عزیزانی که در حال حاضر در این تشکل هستند و چه آن ها که سالهای قبل بودند و فارغ التحصیل شدند، خیلی خوب کار می کنند و کار می کردند. بسیج تعامل خوبی با دانشگاه داشته و من میدانم که حوزه معاونت هم با بسیج تعامل خوبی دارند.
دانشجو: امام خمینی در پیامشان، مبنی بر تشکیل بسیج دانشجویی و طلاب، به تشکیل بسیج جهانی مستضعفین اشاره کرده اند. نظر شما درباره بسیج جهانی مستضعفین چیست؟
دانشجو: امام خمینی در پیامشان، مبنی بر تشکیل بسیج دانشجویی و طلاب، به تشکیل بسیج جهانی مستضعفین اشاره کرده اند. نظر شما درباره بسیج جهانی مستضعفین چیست؟
علیاکبری: من فکر می کنم بسیج با مختصاتی که امام رحمت الله علیه ترسیم کرده است، ذاتش، جهانی است، چون اگر دقت کنید امام، بسیج را به جنگ فقر و غنا، میقات پا برهنگان و به اینکه هر جا استکباری هست استضعافی هم صورت گرفته، تبدیل کرد.
بنابراین در آن مختصات امام، فطرت بشری وجود دارد و از آنجا که در خیلی موارد، کشور ما الگوی کشورهای دیگر است، بسیج نه به صورت مستقیم، بلکه تفکر بسیجی، تفکر مقابله با استکبار و استکبار ستیزی، یقینا جهانی خواهد شد.
دانشجو: یکی از عرصههایی که بسیج دانشجویی در آن ورود پیدا کرده است، اردوهای راهیان نور است چقدر این اردوها را مفید می دانید؟ موافق افزایش تعداد کاروانها هستید؟
علیاکبری: ما افتخار داریم که سه سال است که راهیان نور دانشگاه ایلام به عنوان راهیان نور برتر کشور معرفی شده است؛ برایش برنامه خاصی و اهتمام جدی داشتیم و داریم که به نحو احسن انجام بشود.
ما با توجه به این که در منطقه ای هستیم که هدف راهیان نور است و خودمان مصائب جنگ را چشیدهایم و هم اینکه خودم افتخار حضور در دوران جنگ را داشتهام، این کار را به امید خدا، آنچنان که تا حالا خوب پیش بردیم، بهتر هم انجام خواهیم داد.
امیدوارم که امسال هم بتوانیم اردوی راهیان نور خوبی داشته باشیم. قرار ما این است که هر سال این اردو را بهتر از سال قبل آن برگزار کنیم.
دانشجو: نظر شما درباره بسیج دانشجویی دانشگاه ایلام چیست؟
علیاکبری: فکر میکنم که این دوستان دانشگاه را خوب می شناسند؛ که حواسشان به برنامههایشان است که در چارچوب دانشگاه بگنجد؛ دغدغه این را دارند که تا آنجایی که امکان دارد، دانشجوهای بیشتری از برنامه هایشان استفاده بکنند و تایید بکنند.
دغدغه هماهنگی را دارند و در برنامهها، کلیت دانشگاه را مد نظر دارند. اینها باعث شده که ما نسبت به آن ها حسن ظن داشته باشیم و معمولا از کارهایشان حمایت می کنیم. چون دانشگاه، دانشگاه جمهوری اسلامی است و همه ما باید در ذیل این بیرق خدمت کنیم.
دانشجو: وجود تشکل ها در دانشگاه را تا چه اندازه ضروری می دانید؟
دانشجو: وجود تشکل ها در دانشگاه را تا چه اندازه ضروری می دانید؟
علیاکبری: بسیار زیاد؛ من اگر امکان داشته باشد و یا اگر تشکل دیگری هم بخواهد فعالیت بکند حتما حامی خواهم بود. بنده پذیرفته ام که دانشجویان ما، افکار متنوعی دارند و این تنوع را نه تنها عیب نمی دانم، بلکه قدرت و زینت دانشگاه می دانم. به همین خاطر دوست دارم به جای این که برنامه ها محفلی، گروهی و باندی باشند، ساختاری، سازمانی و تشکلی باشند.
اعتقاد دارم کار جمعی عیب کمتری نسبت به کار فردی دارد، بچه ها هر جا دور هم جمع بشوند با همفکری هم می توانند برنامههای بهتری را برگزار کنند. فکر می کنم مادامی که دانشجوها خودشان بنشینند و برنامه تنظیم کنند و مادامی که حواسشان هست این برنامه در ظرف قانون دانشگاه، قانون این نظام و این دولت بگنجد، هیچ مشکلی نخواهد داشت.
من از همه تشکلها دفاع کرده و تقویت آن ها برنامه من است و اگر تشکل دیگری هم بخواهد فعالیت کند با رعایت این ضوابط، استقبال خواهم کرد.
دانشجو: نظر خود درباره واژه های زیر را در چند کلمه بیان کنید.
قاسم سلیمانی: سردار رشید اسلام،
اردوهای جهادی: تلاش دانشجویی برای رفع فقر و محرومیت
بسیج دانشجویی دانشگاه ایلام: دوستشان دارم.
مدافعان حرم: رزمندگان فرا منطقهای
تشکلهای دانشجویی: همکاران دانشگاه
دانشجو: صحبت پایانی ...
علیاکبری: هفته بسیج را به همه مردم ایران، همه بسیجیان و بیشتر به بسیج دانشجویی دانشگاه ایلام تبریک میگویم. برای عزیزانمان در بسیج آرزوی توفیق دارم و به پاس خدمات و همکاریهای خوبی که با دانشگاه و در اجرای برنامه ها دارند، از آنها متشکرم.