به گزارش قدس آنلاین، رقیه دوست فاطمیها در دیدار با اعضای شورای با بیان این خبر اظهار داشت: در طول این مدت بخش اعظمی از کتابخانههای غیراستاندارد و فرسوده استان مرمت و بهسازی شده و به حداقل استانداردهای کیفی رسیدهاند.
وی به رشد چشمگیر نمرات کتابخانههای استان براساس شاخصهای نرمافزار مدیریت کتابخانهای «سپهر» اشاره کرد وافزود: پس از چهار مرحله بازدید کارشناسی از همه کتابخانههای استان، هماکنون نمرات همه کتابخانهها بالاتر از عدد ۸۲ است و برخی کتابخانهها تا ۲۰ نمره، رشد کیفی داشتهاند.
دوست فاطمیها با بیان اینکه هماکنون حدود ۳۰ باب از کتابخانههای استان خیرساز هستند، گفت: سهم نیمدرصد پرداختی شهرداریها به کتابخانههای عمومی برای اداره کتابخانهها کافی نیست و نیازمند آن هستیم که خیران فرهنگدوست استان همچون گذشته علاوه بر ساخت بناهای جدید، در تعمیر، تجهیز و تأمین هزینههای جاری کتابخانهها نیز به یاری ما بشتابند.
این مسئول خاطر نشان ساخت : ۲۵۰ کتابدار در کتابخانه های استان فعالیت دارند ،و هم اکنون ۲ میلیون و ۱۰هزار جلد کتاب با موضوع های مختلف در مخزن کتابخانه های عمومی موجود است و ۱۰۲هزار نفر عضو کتابخانه های استان هستند.
دوست فاطمیها تصریح کرد: در یکسال گذشته یک میلیون و ۹۷ هزار نسخه کتاب به صورت امانی در اختیار علاقه مندان به مطالعه کتاب قرار گرفته است
وی شادابسازی بخش کودک کتابخانهها را از دیگر اقدامات صورت گرفته در دوره مدیریت خود عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه نسل کودک و نوجوان، مخاطبان اصلی کتابخانهها هستند، شادابسازی بخش کودک کتابخانهها در اولویت قرار گرفت و هماکنون همه کتابخانههای استان بخش کودک مستقل و مطلوب برای پذیرایی از اعضای کودک و نوجوان دارند.
دوست فاطمی ها با اشار ه به برنامههای این اداره در هفته بزرگداشت «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» ادامه داد : بازگشایی کتابخانه شهید صدوقی مروست و دو کتابخانه روستایی شهید شفیعی ابرکوه و منتظران مهدیه بافق، رونمایی از بخش تازه تجهیز شده نابینایان و کمبینایان کتابخانه مرکزی میبد، همایش دوچرخه سواری به مناسبت هفته کتاب با حضور مردم و کتابداران یزدی، آیین تجلیل از کتابداران استان یزد و برگزاری چندین برنامه فرهنگی نظیر نشستهای کتابخوان ویژه و آیینهای نقد و رونمایی کتاب از برنامههای شاخص اداره کل در هفته کتاب می باشد.
دوست فاطمیها همچنین از امکان عضویت رایگان همه اقشار مردم در کتابخانههای عمومی استان در ۲۴ آبانماه، روز بزرگداشت «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» خبر داد.
در ادامه این جلسه جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر یزد به بیان دیدگاهها و پیشنهادهای خود در حوزه کتاب و کتابخوانی پرداختند.
مهدی کاشفیزاده، بر لزوم مکانیابی درست برای احداث کتابخانههای جدید در سطح شهر یزد و همچنین راهاندازی کتابخانههای شبانهروزی تأکید کرد.
ونوس عامری نیز خواستار همکاری همه دستگاههای فرهنگی استان برای انتخاب شهر یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران شد.
مرتضی شایق، بر بهرهبرداری از همه ظرفیتهای موجود جامعه نظیر تریبونهای نمازجمعه در معرفی کتابهای مفید و خدمات کتابخانههای عمومی تأکید کرد.
وی همچنین استفاده از ظرفیت کتابخانه و سالنهای موجود در مدارس استان در ساعات غیرآموزشی برای بهرهمندی همه اقشار جامعه از فضاهای مطالعاتی مناسب را امری ضروری دانست.
سخنگوی شورای شهر یزد نیز با بیان اینکه کتاب باید به عنوان یک پدیده مهم و حیاتی در جامعه شناخته شود، گفت:باید به جای آن که در رسانهها بر استفاده از تلفن همراه و تبلیغ آن عنوان به همراه و مونس افراد تأکید کنیم، باید کتاب به عنوان همراه اصلی و اول هر فرد معرفی و تبلیغ شود.
محسن عباسی، با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته در همه ارکان شهر و جامعه بر استفاده از کتاب تأکید میشود، بیان داشت: لازم است المانها و عناصر شهری، ترغیب کننده مردم به مطالعه و همنشینی با کتاب باشند.
مهدی جمالینژاد، شهردار یزد نیز در این جلسه از تلاشهای مدیرکل کتابخانههای عمومی استان و همکاران وی قدردانی کرد و افزود: نهاد کتابخانهها در استان یزد نسبت به برخی استانهای همجوار فعالیت چشمگیرتر و مؤثرتری دارد و همین نقشآفرینی فعال باعث شده کتابخانههای استان در مسیر رشد و پیشرفت حرکت کنند.
وی بر همکاری کامل مجموعه شهرداری با کتابخانههای عمومی تأکید کرد و گفت: ظرفیتهای فرهنگی و معنوی شهر نظیر حسینیهها میتوانند در ایامی از سال که فعالیتی در آنها صورت نمیگیرد، به کمک کتابخانهها بیایند تا سالنهای مناسب مطالعه در همه نقاط شهر برای استفاده مردم همه مناطق فراهم شود و فضاهای علمی و پژوهشی رنگ و بوی معنوی نیز به خود بگیرند.
گفتنی است، در پایان این جلسه، کارت عضویت سراسری کتابخانههای عمومی استان به مناسبت هفته بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار به همه اعضای شورای اسلامی شهر یزد اهدا شد.