با گذشت بیش از چهار روز از برپایی جشنواره فیلم کوتاه تهران، برخی از شرکتکنندگان این دوره از جشنواره از تفاوت این دوره نسبت به دورههای پیشین سخن میگویند؛ گرچه برخی آنها از پخش فیلمشان که با بیکیفیتی صدا همراه بوده است گلایه دارند اما در کل جشنواره امسال را مثبت ارزیابی میکنند.
نگین احمدزاده که با فیلم «جای خالی» در جشنواره امسال شرکت کرده است ضمن مقایسه برگزاری جشنواره به خبرنگار ایسنا گفت: سال گذشته ناامید شده بودم و در جشنواره شرکت نکردم اما به نظر میرسد نحوه برگزاری و حتی کیفیت فیلمهای امسال با سالهای گذشته متفاوت است، برخورد برگزار کنندگان فرق کرده و کیفیت فیلمها بالا رفته است. مطمئنم بسیاری از شرکتکنندگان امسال، سال گذشته پشت درهای جشنواره مانده بودند!
این فیلمساز ادامه داد: بهتر است فرصتی فراهم شود تا این فیلمها نمایش داده شوند، مثلا اگر ممکن است شبکهای برای نمایش آنها ایجاد شود زیرا بسیاری از این فیلمسازان، فیلمهایشان را دلی میسازند و به اینکه با ساخت آن بتوانند برای خودشان منبع درآمدی ایجاد کنند، فکر نمیکنند.
علی زارع قنات نوی فیلمساز دیگری است که فیلمش با نام «عروسک چینی بابا» در بخش پویا نمایی به نمایش درآمده است، او به ایسنا گفت: پخش اول فیلمش با صدایی پایین نمایش داده شده است.
این فیلمساز که فیلمش در چندین جشنواره بین المللی خارجی کاندید یا موفق به دریافت جایزه شده است، درباره تفاوت این جشنواره، بیان کرد: حُسن بزرگ جشنواره امسال منظم بودن آن است اما کارگاههایی که برگزار شد میتوانست پربارتر از این باشد، زیرا فیلمسازان جوان به چنین کارگاهایی بیشتر نیاز دارند؛ به نظرم جشنواره امسال هم کمی بین المللیتر به نظر میرسد و به شکل استاندارد جشنوارههای بین المللی خارجی نزدیکتر شده است.
مریم فرحزادی یکی دیگر از فیلمسازانی که با فیلم «نقش هر پرده» در این دوره شرکت کرده است،گفت: امسال نگاهها مثبتتر بوده است و شاید دلیل آن حضور حبیب ایل بیگی به عنوان دبیر جشنواره بوده است.
این فیلمساز کوتاه اظهار کرد: شاید بد نباشد انجمن سینمای جوانان ایران تا جایی که میتواند از فیلمسازان جوان حمایت کند تا بتوانند فیلمهای بیشتری بسازند.
به گزارش ایسنا، روز گذشته 25 مهر ماه علیرضا رضاداد- دبیر جشنواره فیلم فجر به همراه ایلبیگی دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران سری به سالنهای پردیس سینمایی ملت زدند و با فیلمسازان فیلم کوتاهی گفتوگو کردند.
گرچه هر 4 سالن سینما پردیس ملت که فیلمهای بخش رقابتی و غیر رقابتی سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در آن به نمایش در میآید، پراز تماشاگر بود اما استقبال از فیلم های بخش بین المللی نسبت به دیگر بخشها بیشتر بود.
حبیب ایل بیگی دبیر سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه نیز در گفتوگو با ایسنا درباره فیلمهای بخش رقابتی این دوره بیان کرد: در جشنواره چند فیلمساز جوان خوب مطرح میشوند و ما با پدیده هم مواجه میشویم. اینگونه نیست که همان کسانی که در سالهای گذشته انتخاب شدهاند، تکرار شوند.
او درباره حمایت از فیلمسازان جوان تصریح کرد: ما جشنواره را آخر کار نمیدانیم، باید ادامه پیدا کند و از آنهایی که بهترین هستند حمایت شوند. ما آمادگی داریم و این کار را انجام میدهیم به شرط آنکه فیلمسازانی هم که فکر میکنیم خوب هستند علاقمند همکاری با ما باشند.
مدیر عامل انجمن سینمای جوانان درباره چگونگی حمایت از استعداد فیلمسازان این دوره اظهار کرد: برای برگزیدگان این دوره جوایز مادی هم در نظرگرفته شده است، البته ما تنها به برگزیدگان فکر نمیکنیم و در هر بخش که فیلمساز، تصویربردار، تدوین گر و.... خوبی دیده شوند، آنها را نیز شناسایی میکنیم و به دفاتر شهرستانها اعلام میکنیم تا با حمایت انجمن کارشان را ادامه بدهند.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر هم این حمایتها را به شکل عمومی در شهرستانها واگذار میکنیم، ادامه داد: به طبع شرایط را نسبت به گذشته بهتر کردهایم تا فیلمسازان جوان مجبور نشوند برای ساخت فیلمشان به تهران بیایند بلکه امکانات لازم را در شهر خودشان داشته باشند. شوراها و آییننامه های تولید را در دفاتر آنها قرار دادهایم تا به جای اینکه آثارشان را به تهران بفرستند و خوانده شود، طرحهایشان در شهرهای خودشان مورد بررسی قرار بگیرد.
ایل بیگی گفت: فکر میکنم این اقدام شرایطی فراهم میکند تا تولید رونق بگیرد و به لحاظ حمایتی هیچ تفاوتی بین تهران و شهرستانهای دیگر نمیگذاریم. برای ما فیلمساز خوب و ایدهای که دارد مهم است، هر چقدر که شورا هزینه ساخت یک فیلم را برای ما برآورد کند، ما آن را پرداخت میکنیم.
انتهای پیام