سابقا روال کار به این شکل بود که هر کاروان تیم آشپزی خود را داشت و غذا در هتل تهیه میشد اما اکنون در دو شهر مدینه و مکه که محل حضور و اسکان زائران کشورمان برای انجام مناسک و اعمال حج است، در هر کدام دو و جمعا چهار آشپزخانهی متمرکز وجود دارد که وظیفهی تهیهی غذای زائران و حاجیان را برعهده دارند. این آشپزخانهها به اجارهی مدتدار سازمان حج کشورمان درآمدهاند و در آنها غذا با استفاده از دستگاههای مکانیزه تهیه میشود. مواد اولیهی لازم نیز از چند ماه قبل تهیه و بعضا ذخیره میشود. برخی اقلام مانند ماهی، بخشی از دوغ و میوهها از ایران به عربستان منتقل میشوند و اقلام دیگری مانند برنج، مرغ و نوشابهها در محل خریده میشوند. همچنین تیمهای طبخ غذا که هر سال از ایران منتقل میشوند، در زیرگروههایی مانند تیم برنج، تیم خورشت، تیم سوپ و دورچین تقسیمبندی میشوند و گواهی بهداشت میگیرند.