شناسهٔ خبر: 15148662 - سرویس اجتماعی
منبع: پانا | لینک خبر

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز:

7513 هکتار از بافت تبریز نیازمند بازآفرینی شهری است

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز گفت: حدود 7 هزار و 513 هکتار از بافت شهر نیازمند بازآفرینی شهری بوده که شامل بافت‌های فرسوده، حاشیه‌نشین، بافت‌های تاریخی و محلات نیازمند نوسازی شهری است.

صاحب‌خبر -

 به گزارش پانا از آذربایجان شرقی، محمد عزتی در نشست مشترک اعضای کمیسیون اجتماعی و نمایندگان مردم تبریز در مجلس اظهار کرد: سکونتگاه‌های پیرامون از قبیل روستاها هر چه به شهر مادر نزدیک‌تر شوند پرجمعیت‌تر خواهند شد و مدیریت‌های کلانشهری کمترین نقش را در مدیریت آن سکونتگاه دارند.

وی با بیان این‌که 18 محله از شهر تبریز در وسعت دو هزار هکتار حاشیه‌نشین است، گفت: در دنیای امروز بافت‌های حاشیه‌نشینی برچیده نمی‌شود؛ بلکه با در نظر داشتن ارتباطات و تعصبات فامیلی حاشیه‌نشینان سعی می‌شود این بافت‌ها با تامین خدمات لازم تقویت شود.

عزتی تصریح کرد: شهرداری تبریز در حوزه وظایف مربوط به خود، پروژه‌های مهم مسیرگشایی را با تعریف 32 هکتار از بافت حاشیه‌نشین پیگیری کرده و سالانه چند مسیر را بازگشایی می‌کند.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز با بیان این‌که در گذشته بحث بافت‌های شهری بیشتر در قالب بازی با عناوین پیگیری شده است، ادامه داد: عباراتی از قبیل بافت‌های فرسوده، سکونتگاه‌های غیررسمی، توانمندسازی، بهسازی و نوسازی از گذشته مطرح بوده و از سال 94 با عنوان «بازآفرینی شهری پایدار» تصویب و اجرایی می‌شود.

عزتی با اشاره به مساحت 24 هزار هکتاری شهر تبریز و حریم 111 هزار هکتاری آن به روند توسعه این شهر از گذشته‌های دور اشاره کرد و افزود: توسعه شهر تبریز در گذشته به صورت مرحله‌ای از مرکزیت شهر کنونی شروع شده و با افزایش واحدهای صنعتی تا شعاع 20 کیلومتری ادامه یافته است؛ این گسترش به مرور تا شعاع 40 کیلومتری تبریز قدیم ادامه یافته و امروز مجموعه‌ای از سکونتگاه‌ها و شهرک‌های پیرامون را شامل شده است.

وی خاطرنشان کرد: در چشم‌انداز مجموعه شهری تبریز مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری، این شهر به عنوان مرکز شمال‌غرب کشور از نظر پشتیبانی صنایع برتر با فناوری مدرن، شهر دانشگاهی، پژوهشی و تاریخی، پویا برای زندگی راحت تعریف شده است.