شناسهٔ خبر: 15119505 - سرویس فرهنگی
منبع: ایرنا | لینک خبر

جنتی: توجه به فرهنگ و هنرپروری از نشانه های بلوغ هر جامعه است

تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به فرهنگ و هنرپروری را از نشانه های بلوغ هر جامعه دانست و گفت: متولیان فرهنگ و هنر و هنرمندان باید تمامی تلاش خود را برای شناساندن هنر خود به عنوان یکی از ارزشمندترین دارایی های ملی به کار گیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی جنتی عصر دوشنبه در جشنواره هنر ایران در محل موزه هنرهای معاصر افزود: این تلاش سبب بالا بردن سطح سلیقه جمعی، بهتر دیده شدن این گنجینه گرانقدر در سطح جهانی و نزدیک تر شدن ملت ها، همچنین صلح و دوستی فرهنگ ها می شود.
وی یکی از فرصت های مناسب برای عرضه آفرینش های فرهنگی به وی‍‍ژه هنرهای معاصر را، نمایشگاه ها و جشنواره ها خواند و ادامه داد: این رویدادها قادر هستند تصویر واقعی از آفرینش هنری هنرمندان ایرانی را به علاقه مندان در بیرون از مرزها نشان دهند و به نوعی زمینه انتقال و تبادل تحربه با دیگر ملل را فراهم کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: بدیهی است که هر اندازه در اعتلای فرهنگ و هنر خود بکوشیم و نتایج دست آوردهای خود را به عنوان تجربه های گرانبها در اختیار دیگر جوامع هنری قرار دهیم، مسیر پیشرفت و راه رسیدن به بلوغ فکری و ارتباطی را تسهیل کرده ایم.
وی با تأکید بر اینکه ظرفیت هنرهای تجسمی در ایران بسیار گسترده و متنوع است اظهار داشت: هنوز به طور شایسته این ظرفیت نمایان نشده است، بنابر این در چنین بستری شرایط فعالیت های اقتصادی فراهم است و حضور هیچ مجموعه ای جای دیگری را تنگ نمی کند.
جنتی، یکی از سیاست های اساسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید را برنامه ریزی و پشتیبانی اقتصاد فرهنگ و هنر عنوان کرد و افزود: برای این کار در طول سه سال گذشته مطالبات مورد نیاز در سطح داخلی و بین المللی صورت پذیرفته و منجر به انتشار چند مجلد کتاب و فصلنامه در حوزه اقتصاد خلاق شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بر سیاست های تشویقی وزارتخانه متبوعش در این زمینه اشاره کرد و توضیح داد: برای حضور سرمایه گذاران علاقه مند به فرهنگ و هنر سیاست های تشویقی در نظر گرفته ایم اما می دانیم که در ابتدای راه هستیم و این تحرک به تدریج باید در بخش خصوصی پایدار شود.
وی جشنواره هنر ایران را از آن دسته رویدادهایی دانست که با ایده و تلاش جمعی از فعالان حوزه هنرهای تجسمی بنیانگذاری شده است.
جنتی افزود: کسب نخبگان هنری ایران و معرفی آنان به هنردوستان مجموعه داران و همچنین شناساندن هنر معاصر ایران به جامعه جهانی معطوف داشته است.
وی گفت: کشف استعدادها و نخبگان هنری، معرفی و نمایش آثار هنرمندان، تسهیل ارتباط میان اعضای جامعه هنری، ایجاد فضایی پویا برای تعامل هنرمندان و امکان فروش آثار هنرمندان همه و همه همسو با اهداف دولت تدبیر و امید در توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر در نظر گرفته شده است.
جنتی، درباره تفاوت جشنواره هنر ایران با دیگر جشنواره های مشابه توضیح داد: تفاوت اصلی در نوع خاص داوری است؛ در داوری مردمی هر فرد می تواند به هر اثر یک امتیاز خاص دهد و در پایان فرد برگزیده مردمی معرفی می شود؛ این یعنی استفاده از مشارکت مردمی در جشنواره ای که منجر به کشف استعدادهای جوان هنری خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: همه می دانیم که ایرانیان به هنرپروری و هنردوستی در دنیا معروف هستند و این شهرت به دهه های اخیر باز نمی گردد؛ بلکه یک موضوع ریشه دار فرهنگی است که پیشینه چندهزار ساله دارد و هنرمندان معاصر ما هم میراث دار همان پیشینه درخشان تاریخی هستند و باید از کیفیت فرهنگ و تمدن خود دفاع کنند.
جنتی خاطرنشان کرد: عرضه چند اثر فاخر و منحصر به فرد با ویژگی های حرفه ای بر عرضه انبوهی از آثار معمولی و فاقد ارزش های هنری ارجحیت دارد و این نکته ای است که هنرمندان باید به آن توجه داشته باشند.
وی همچنین گفت: امروزه آثار برخی از هنرمندان ما شهرت جهانی یافته اند و در حراجی های بین المللی به قیمت های شایسته به فروش می رسند که علاوه بر تقویت اقتصاد هنر مایه اعتبار و آبروی کشور نیز هستند.
جشنواره هنر ایران، رویدادی تخصصی در زمینه هنرهای تجسمی بوده و به صورت فصلی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.
این جشنواره به عنوان محل مناسبی برای یافتن نخبگان هنری و معرفی ظرفیتهای فرهنگی-هنری کشور عمل کرده و برگزیدگان آن به جوامع هنری داخل و خارج ایران معرفی می شوند.
موزه هنرهای معاصر تهران یه عنوان یکی از موزه های پیشرو در خاورمیانه با دارا بودن گنجینه ای بی نظیر در آسیا، روز 15 شهریورماه جاری مراسم اعلام برگزیدگان و اهدای تندیس جشنواره هنر ایران است.
آثار برگزیده توسط تیم گالری های سیحون، بیست و شش، مجموعه لاجوردی و گالری سونیا مونتی پاریس به مدت دو هفته در گالری علیها تهران به نمایش درآمده و پس از آن در یکی از گالری های پاریس به نمایش درخواهند آمد.
فراهنگ**9246**9362**1027