شناسهٔ خبر: 15102767 - سرویس فرهنگی
منبع: روزنامه شهروند | لینک خبر

روایت سفر هنرمندان به «توران»

صاحب‌خبر -

مهر|  آخر هفته گذشته سفر چهار روزه هنرمندان تجسمی برای ثبت سومین پروژه هنری- محیط‌زیستی به استان سمنان به پایان رسید؛ سفری که بنایش این بود تا هنرمندان پس از مشاهده جانوران سمنان آنها را با هنر خود
 ثبت کنند.
بهزاد شیشه‌گران یکی از مسافران این سفر درباره چرایی پیوستن خود به این جریان هنری زیست‌محیطی گفت: این سفر به دعوت یک «ان‌جی‌او» به اسم «پیله بهشت» شکل گرفت که در رأس آن مینا محیطیان به‌عنوان یک فرد حقیقی برای این سفر با من تماس گرفت و گفت، هنرمندانی را برای این سفر با خود همراه کرده‌ایم که می‌دانیم دغدغه‌های زیست‌محیطی دارند. من هم پیش از این کارهایی در زمینه زیست‌محیطی به دلیل علاقه و دغدغه شخصی‌ام به خودم سفارش داده بودم. درست است که در این سفر سازمان محیط‌زیست به این گروه یاری رساند و محل اقامت و رفت‌وآمدها را هماهنگ کرد اما همت اصلی از طرف یک نهاد خصوصی بود. من شخصا به دلیل حمایت از «ان‌جی‌او» و همچنین بستر اصلی ماجرا که بحث حمایت از محیط‌زیست بود، به این رویداد پیوستم.
شیشه‌گران با بیان این‌که محیط‌بانانی که همراه گروه بودند، نیز از این وضع راضی نبودند، ادامه داد: ما تشنه از این سفر برگشتیم و به‌طور مشخص بسیار مایل بودیم از دور هم که شده یوز معروف ایرانی را ببینیم. می‌دانیم که این بخش از محیط‌زیست کشورمان گونه‌های نادری از گوزن و آهو و پرندگان دارد اما درواقع آنچه ما دیدیم، درمقابل آنچه شنیدیم و برایمان توضیح دادند و تصاویرش را نشانمان دادند، هیچ بود و به نظر نمی‌رسد دیدن این‌گونه‌های نادر حیات وحش به راحتی دست‌یافتنی باشد. نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد، این است که منطقه‌ای به این وسعت نباید تنها ۲۰ محیط‌بان داشته باشد و برای همین کمبود نیرو است که با این همه شکار غیرمجاز روبه‌رو هستیم.
گروه هنری «پیله بهشت» که این سفر چهار روزه به منطقه توران در سمنان را تدارک دیده بود، پیش از این در ‌سال ۹۲ پرندگان مهاجر «آشوراده» را سوژه اصلی هنرمندان تصویرگر قرار داد که با سفر ۲روزه به آشوراده و رصد ۱۴۰ گونه پرنده مهاجر و بومی نمایشگاهی از مجموعه آثار این هنرمندان درخانه هنرمندان برگزار و کتابی با عنوان «بازگشت پرندگان» منتشر شد.
این گروه در ‌سال ۹۳ نیز، ماهی‌ها و مرجان‌های خلیج‌فارس را موضوع هنرمندان قرار داد و با انتخاب هنرمندانی از 3 نسل مختلف و با سفر ۴ روزه به جزیره کیش ضمن غواصی و آسیب‌شناسی اکوسیستم خلیج‌فارس آثاری را بر بوم نقاشی ثبت کردند. آثار هنرمندان حاضر در این سفر نیز در قالب نمایشگاهی با نام «ماهی و مرجان» در اردیبهشت‌ماه ‌سال ۹۴ همزمان با روز ملی خلیج‌فارس در فرهنگسرای نیاوران به نمایش درآمد.
در این سفر که مینا محیطیان مدیریت اجرایی آن را به عهده داشت، هنرمندانی چون خسرو سینایی، حسین محجوبی، گیزلا سینایی، بهرام دبیری، رضا کیانیان، تاها بهبهانی، مصطفی دشتی، همایون سلیمی، ناصر پلنگی، بهنام کامرانی، بهداد لاهوتی، طاهره صمدی‌طاری، سعید احمدزاده، بیتا وکیلی، علی ندایی، محمد حمزه‌ایی، محمد انصاری، سهیل عاملی، فریده زریو، قدرت‌الله عاقلی، احمد مرشدلو، فریدون امیدی، حجت امانی، جمشید حقیقت‌شناس، مهرداد لرپور، شهریار احمدی، امیر اصغرزاده، مونا پاد، سیمین اکرامی، بهناز جلالی، زهرا قیاسی، عسل پیروی، عباس عبداللهی و مهسا زینلی حضور داشتند.