شناسهٔ خبر: 15079836 - سرویس اقتصادی
منبع: ایرنا | لینک خبر

ایلام از حیث توسعه صنعتی همچنان نامکشوف است

ایلام - ایرنا - توسعه نیافتگی صنعتی ایلام نیازمند استدلال نیست که کمترین نرخ اشتغال و میزان تولید صنعتی کشوردر چند دهه گذشته به نام این استان ثبت شده است اما در خصوص چند وچون و راه های برون رفت از آن شرح و استدلال های مختلف و گاه متفاوتی مطرح می شود.

صاحب‌خبر -

از جمله اینکه برخی فعالان و مدیران اجرایی کنونی اعتقاد دارند که تلقی که از فقر صنعتی و انتساب آن به ایلام وجود دارد موجب نوعی بی اعتماد به نفس و فقدان روحیه مخاطره پذیری در ساحت اجتماعی و اقتصادی ایلام شده که همین روحیه موجب تداوم توسعه نیافتگی صنعتی در چند دهه گذشته شده است.
آنان می گویند که توسعه نیافتگی صنعتی ایلام به علت فقدان مزیت ها و فقر خصیصه های پیش نیاز صنعت نیست که به اعتقاد آنان ایلام از این حیث واجد شرایط و مزیت های مناسب و رقابتی است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی ایلام دراین خصوص گفت: با محروم معرفی کردن این استان به یقین توسعه اتفاق نمی افتاد بنابراین باید به جای استفاده از این تعبیر به تببین ظرفیت ها و ثروت های ایلام در حوزه کلان کشوری اهتمام شود.
مرتضی دارایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ایلام ندار و محروم نیست بلکه به نوعی دست نخورده و بکر است که این وظیفه مسئولان و مدیران دستگاه های اجرایی است توانمندها و استعدادهای کم نظیر استان را معرفی کنند.

** نگرش ها باید تغییر کند و روی داشته های ایلام تمرکز و تاکید شود
مدیرعامل شهرک هنای صنعتی ایلام تاکید کرد: باید نگرش و رویکردهای خویش را در این زمینه تغییر دهیم و به جای تبیین نداشته های خود باید به داشته هایمان تاکید کنیم تا با این نگاه بشود فرصت ها و سرمایه ها را به سوی استان سرازیر کرد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی ایلام افزود: این استان با توجه به ثروت های پیدا و پنهان نیازمند مشوق های بیشتری برای جذب سرمایه گذاری است که در صورت تحقق این رویکرد، ایلام می تواند نقش مهم و ویژه ای در تولید ناخالص ملی و گسترش صادرات داشته باشد.

** نفت و گاز طرفیت بزرگ صنعتی شدن ایلام/شهرک تخصصی نفت و گاز راه اندازی می شود
دارایی ادامه داد: یکی از ظرفیت ها و توانایی های استان وجود منابع سرشار نفت و گاز است که در دولت تدبیر و امید توسعه و بهره وری از آنها به هدف شکوفایی و رونق کسب و کار استان و کمک به اقتصاد کشور در دستور کار و اولویت قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی ایلام یادآور شد: با توجه به وظایف و کارکرد سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی که متولی اصلی آماده سازی و اجرای زیرساخت های لازم برای فعالیت واحدهای صنعتی خرد، متوسط و کوچک است برنامه ریزی های لازم برای ساخت شهرک تخصصی نفت و گاز به عنوان مزیت نسبی استان ایلام انجام شده است.
دارایی اظهار کرد: به همین منظور قرار است برای شکوفاسازی و بهره برداری از این منابع بزرگ شهرک تخصصی نفت و گاز در استان راه اندازی شود که صنایع و واحدهای تولیدی این حوزه در آن دایر و فعال خواهد شد.
وی گفت: کار مطالعه و جانمایی این شهرک در حال پایان است که در صورت راه اندازی آن دگرگونی بزرگ در استفاده از ظرفیت نفت و گاز استان و اشتغال جوانان ایلامی به وجود می آید.

** 80 میلیارد ریال در حوزه شهرک های صنعتی ایلام هزینه شده است/بازگشت 35 واحد تعطیل به چرخه کار و تولید
مدیرعامل شهرک های صنعتی ایلام یادآور شد: یکی از مهم ترین خدمات و فعالیت های سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایجاد زیرساخت های لازم از جمله راه، آب، برق، مخابرات، فضای سبز و... در نواحی و شهرک های صنعتی است که در این زمینه بیش از 80 میلیارد ریال اعتبار در برای انجام این ماموریت در استان هزینه شده است.
دارایی افزود: به دنبال بسته حمایتی دولت و تحقق اقتصاد مقاومتی و در راستای حمایت و رفع موانع تولید در چند هفته گذشته 35 واحد تولیدی تعطیل و نیمه فعال در استان ایلام به چرخه تولید بازگشته است که این روند تا پایان سال جاری با شتاب برای ورود دیگر واحدهای صنعتی راکد ادامه دارد.

** روند بررسی مسائل و موانع تولید واحدهای مشکل دار استان همچنان با شتاب ادامه دارد
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی ایلام افزود: در راستای بسته حمایتی خروج از رکود دولت و با حمایت بانک های عامل پس از صدور مجوز و موافقت ستاد تسهیل سرمایه گذاری استان، متقاضیان دریافت تسهیلات برای احیا و رونق واحد تولیدی خود به بانک عامل معرفی می شود.
دارایی ادامه داد: تاکنون درخواست های 200 واحد صنعتی و تولیدی استان برای برخورداری از تسهیلات بانکی در پایگاه بهین یاب دریافت و بررسی شده که برای بهرمندی از وام به بانک های عامل معرفی شدند.
وی یادآور شد: معرفی متقاضیان دریافت تسهیلات در راستای عمل به شعار اقتصاد مقاومتی و به دنبال رویکردهای دولت در خصوص بازگرداندن واحدهای تولیدی و صنعتی به چرخه کار و تولید انجام می شود.
مدیرعامل شهرک های صنعتی ایلام اعلام کرد: 220 واحد صنعتی و تولیدی استان تا پایان سال جاری زیرپوشش خدمات حمایتی، مالی و تسهیلاتی دولت قرار می گیرد که با این حمایت ها کار و تولید دوباره رونق می گیرد.

** 33 درصد واحدهای تولیدی و صنعتی ایلام نیمه فعال و تعطیل است
معاون امور صنایع و معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام نیز گفت: 33 درصد از صنایع و واحدهای تولیدی این استان نیمه فعال و تعطیل است.
رضا محمدرحیمی اظهار کرد: 553 واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری حدود 265 هزار میلیون ریال و ظرفیت اشتغال 9هزار و 171 نفر در استان ایلام وجود دارد که 183 واحد برابر 33 درصد از آنها اکنون نیمه فعال و یا تعطیل است.
وی تعداد واحدهای صنعتی و تولیدی تعطیل و نیمه فعال استان را به ترتیب 141 و 42 واحد اعلام کرد و افزود: در گذشته برای اجرا و بهره برداری از واحدهای نیمه فعال و تعطیل ایلام با ظرفیت اشتغال چهار هزار و 516 نفر در مجموع بیش از 23 هزار میلیون ریال سرمایه گذاری شده است.
معاون امور صنایع و معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام ادامه داد: عزم دولت برای احیا و فعال سازی دوباره این واحدها جدی است و برنامه ریزی های لازم در این زمینه انجام شده است.

** 30 واحد نیمه فعال و 86 واحد تعطیل در ایلام قابل بازگشت به چرخه کار و تولید است
محمد رحیمی یادآور شد: بر پایه بررسی ها، 30 واحد نیمه فعال و 86 واحد تعطیل در مجموع 116 واحد صنعتی با سرمایه گذاری یک هزار و 302 میلیارد ریال در این استان قابلیت احیا و فعال سازی دوباره و بازگشت به چرخه کار و تولید دارد.
وی یادآور شد: فهرست واحدهای صنعتی راکد و غیر فعال استان ایلام تهیه و به صاحبان آنها اعلام شده برای دریافت تسهیلات، مشوق ها و بسته حمایتی دولت تدبیر و امید به پایگاه مجازی بهین یاب مراجعه کنند که خوشبختانه با استقبال صنعتگران ایلامی رو به رو شده است.
به گزارش ایرنا، ایلام با وجود مزیت ها و توانمندی های پیدا و پنهان از جمله منابع سرشار نفت و گاز، موقعیت مرزی، زمین های حاصل خیز و فراوانی آب یکی از استان های غنی و به قولی زر خیز کشور به شمار می رود اما تاکنون آن گونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است.
این استان در همسایگی عراق که بخش عمده ای از نیازهای مصرفی خود را از خارج وارد می کند موقعیتی ممتاز و منحصر به فرد برای صادرات کالا و تامین نیازمندی های این کشور دارد.
توسعه صنایع و کمک به احیا واحدهای صنعتی و تولیدی راکد و غیرفعال که در سال جاری با هدف تحقق اقتصاد مقاومتی و در راستای بسته حمایتی خروج از رکود مورد توجه دولت تدبیر و امید قرار گرفته یکی از نیازهای ضروری برای رفع مشکلات اقتصادی، اشتغالزایی و تولیدی صنعت در ایلام است که بیش هر استانی دیگر باید در اولویت برنامه های حمایتی مسئولان دولت قرار گیرد.
98 درصد صنایع ایلام را واحدهای خرد، کوچک و متوسط تشکیل می دهد که با برنامه ریزی درست و کمک های دولت می توان به احیا و ورود آنها به چرخه کار و تولید امیدوار بود.
اکنون که دولت تدبیر و امید مشوق های بی سابقه ای به منظور احیا صنعت کشور برای صنعتگران و کارآفرینان بخش های مختلف در نظر گرفته است صنعتگران ایلامی چشم امید به برنامه های حمایتی کارگزاران دولتی دوخته اند تا کسب و کار و تولید خود را رونق بخشند.
نبود نقدینگی و بازار مناسب، بن بست جغرافیایی و بی اطلاعی و ناآگاهی صاحبان واحدهای تولیدی از اصول و روش های علمی و فنی، صنایع ایلام را از همان ابتدا تاکنون با چالش های اساسی مواجه کرده است
6033/6034