شهروند| شایعهای تأیید نشده از قول محمود احمدینژاد رئیسجمهوری سابق دهان به دهان میچرخد مبنی بر اینکه خطاب به اصولگرایان پیغام داده از آنجا که میتواند در بخشهایی از کشور رأی مردم را به سود خود جمع کند، اصولگرایان از تخریب وی دست برداشته و به جای آن از او حمایت کنند تا بازار انتخابات به سود این جناح گرم شود. مطابق این شایعه احمدینژاد در پیغام خود به اصولگرایان این نکته را هم افزوده است که در روزهای پایانی نزدیک به انتخابات به نفع نامزدی که اصولگرایان به او خواهند رسید، کنار خواهد رفت.
فارغ از صحت یا کذب این ادعا در روزهای گذشته برخی از چهرههای سیاسی جناح اصولگرا به این شایعه واکنش نشان دادهاند. امیرمحبیان در مصاحبه مفصلی که با سایت خبرآنلاین انجام داده در پاسخی به این پرسش که آیا احمدینژاد حاضر است در چنین پروژهای مشارکت کند و از سوی دیگر اصولگرایان به او اعتماد میکنند یا نه گفته است: «با شناختی مبتنی بر روانشناختی که از شخصیت احمدینژاد دارم او به هیچوجه پل گذر برای هیچکس به سوی قدرت نخواهد شد و کاتالیزور هیچ معادلهای نخواهد شد که در نتیجه نباشد. احمدینژاد برای خود کفایت و ارزش افزودهای بیش از اصولگرایان سنتی قایل است و آنها را زمانی میخواهد که یا مخل عملیات او نباشند یا در پشت سرش حرکت کنند.»
محبیان در این مصاحبه تأکید کرده است «احمدینژاد در تعاملی که برنده آن نباشد وارد نمیشود.»
به نظر میرسد در مورد نخست حق با امیرمحبیان است، محمود احمدینژاد نه از نیمه دوم که از اواسط همان دور نخست ریاست جمهوریاش تحقیر احزاب اصولگرا را آغاز کرد. او مهرماه سال 86 گفت «دولت نهم هیچگاه به احزاب باج نخواهد داد» اصولگرایان از او رنجیدند که چرا میان احزاب اصلاحطلب و اصولگرا تفاوت نگذاشته. یکی از اعضای ارشد حزب موتلفه در مصاحبهای گفت خوب بود آقای رئیسجمهوری مشخص میکردند که احزاب دقیقا دنبال چه نوع باجی از دولت نهم بودهاند. با این همه او هنوز آنقدر محبوب اصولگرایان بود تا او را در انتخابات سال 88 هم یاری کنند و در مقابل سنتشکنیهای سیاسیاش سکوت کنند. خردادماه سال 89 در سفر استانی به کرمان در جمع مدیران این استان گفت: «گروهها و احزاب محترمند ولی حق دخالت در امور کشور را ندارند. من همین جا اتمام حجت میکنم و مسئولیت نمیپذیرم. کار در دولت سیاسی، عمرانی و فرهنگی و اقتصادی است. برای همه روشن است که مسیر و نگاه دولت نهم و دهم متفاوت است» بههرحال ماه عسل احمدینژاد با اصولگرایان هم درحال اتمام بود. قهر سیاسی یازده روزه رئیسجمهوری که رسانهای شد دیواری به بلندای عمر دو دولت میان اصولگرایان و احمدینژاد کشیده شد. رئیسجمهوری سابق از آن پس بیش از پیش به حلقه یاران خودش نزدیک شد. آن روزها اسفندیار رحیممشایی، محمدرضا رحیمی، حمید بقایی، مجتبی ثمرههاشمی و چند تن دیگر مشترکا حلقهای را تشکیل دادند که رسانههای اصولگرا و اصلاحطلب عمدتا با نام حلقه انحرافی اطراف رئیسجمهوری از آن یاد میکردند. هرچند هیچگاه به روشنی مشخص نشد که این حلقه دقیقا نسبت به چه معیاری منحرف خطاب میشوند اما مشخص بود که این نامگذاری برای ایجاد تفاوت و تمایز میان دولت احمدینژاد با سیاستمداران و احزاب اصولگرایی بود که زمانی برای روی کار آمدنش همه کار کرده بودند. حالا غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی به سایت انتخاب گفته است: «اصولگرایان بیش از هر گروه دیگری در طول سالهای گذشته از احمدینژاد ضربه خوردهاند.» این نماینده مجلس که به فراکسیون مستقلین ولایی و نیز علی لاریجانی، رئیس مجلس نزدیک است اصل این پیغام را متناقض با روحیات احمدینژاد و در نتیجه دروغ میداند و میگوید: تا به امروز احمدینژاد به اصولگرایان ضربه زده، بعد از این هم ضربه میزند. اصولگرایان باید از همین الان تکلیفشان را با احمدینژاد مشخص و اعلام موضع کنند و به افراد و مردم اعلام کنند که احمدینژاد نماینده ما نیست. این پیام باید به دست مردم برسد که هم خیال احمدینژاد تخت بشود هم خیال دیگران.
غلامرضا مصباحیمقدم نیز در جایگاه سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفته بود که حداقل جامعه روحانیت بنایی برای حمایت از احمدینژاد در انتخابات ریاستجمهوری ندارد. اظهارنظری شبیه محمدرضا باهنر که پیش از این گفته بود «به صلاح احمدینژاد نمیبینم کاندیدا شود» با این حال این نظر همه اصولگرایان نیست. روحالله حسینیان یکی دیگر از شخصیتهای سیاسی اصولگرا و البته نزدیک به جبهه پایداری در مورد سخنان چهرههای مطرح اصولگرا مبنی بر عدم حمایت از احمدینژاد در انتخابات آینده گفته است: اگر اصولگرایان چیزی هم داشته باشند به خاطر خدمات آقای احمدینژاد است والا خودشان خیلی سابقهای از خدمت ندارند. اگر اصولگرایان بخواهند نگاهی به عملکرد خودشان داشته باشند حتما باید دوره ریاستجمهوری احمدینژاد را استناد کنند.
حسینیان میگوید: به نظر من، رویکرد مردم به سوی احمدینژاد بهحدی است که او بالاخره تسلیم مردم خواهد شد و درنهایت وارد کارزار انتخابات میشود.
به گفته این عضو جبهه پایداری، اصولگرایان مهم نیستند که بخواهند از احمدینژاد حمایت کنند یا نه. رئیسجمهوری سابق بخشی از جامعه را با خود همراه دارد که حتما از او حمایت میکنند و همان متن جامعه است که در انتخابات تعیینکننده هستند.
چنانچه از مجموع این اظهارات برمیآید، احمدینژاد اگر در انتخابات بهعنوان رقیب نامزد اصولگرایان شرکت نکند بهطورحتم نقش دونده امدادی را هم برای آنان بازی نخواهد کرد. اظهارنظرهای این چند روز نشان میدهد محمود احمدینژاد در صورت حضور فعال در انتخابات بیش از همه، اصولگرایان را نگران خواهد کرد. امیر محبیان فعال سیاسی اصولگرا میگوید: احمدینژاد بر حسب اختیار حمایت هوادارانش را برای به قدرت رسیدن هر کسی جز خودش قرض نمیدهد ولو جلیلی باشد مگر آنکه جلیلی قول دهد که پیشاپیش معاون اولی و تمامی اختیارات خود را جز نام ریاستجمهوری به احمدینژاد واگذارد که در آن صورت هم شک دارم احمدینژاد جز به ثمرههاشمی یا مشایی چنین اعتمادی داشته باشد
رئیس دولت دهم دونده امدادی اصولگرایان نمیشود
خوف و رجای «احمدینژادی» اصولگرایان
شایعه پیغام رئیسجمهوری سابق به اصولگرایان در مورد انتخابات واکنشهای متعددی را برانگیخت
صاحبخبر -