شناسهٔ خبر: 15062427 - سرویس فرهنگی
منبع: فارس | لینک خبر

سی و نهمین دوره مسابقات قرآن کریم کرمانشاه/ 25

برنامه توسعه ششم دولت رنگ و بوی قرآنی ندارد

قاری و داور بین‌المللی قرآن‌کریم کشور بر نظارت جدی متولیان فرهنگی بر تخصیص اعتبارات قرآنی در کشور تاکید کرد و گفت: برنامه توسعه ششم دولت رنگ و بوی قرآنی ندارد.

صاحب‌خبر -

منصور آقا‌محمدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در کرمانشاه اظهار داشت: بیش از 80 درصد متسابقان قرآنی در همه استان‌ها تقریبا از نظر آماری طبق سال‌های گذشته است و داوران در هر رشته‌های قرآنی به داوری آثار و عملکرد آن‌ها می‌پردازند و کمتر چهره جدیدی دیده می‌شود.

قاری و داور بین‌المللی قرآن‌کریم کشور در ادامه ارقام 36 هزار نفر ثبت‌نامی در طرح ملی قرآن‌کریم کرمانشاه را تامل برانگیز و قابل تحسین عنوان کرد و افزود: آمار دقیق این تعداد علاقمند به فعالیت در رشته حفظ قرآن‌کریم در سازمان دارالقرآن کشور حدود 50 هزار نفر است و باید اسناد رسمی آمار 36 هزار نفر در طرح ملی حفظ کل قرآن‌کریم از سوی متولیان فرهنگی ابلاغ و تایید شود.

ناظر داوران سی و نهمین دوره مسابقات استانی قرآن‌کریم کرمانشاه خاطر‌نشان کرد: همه دستگاه‌های اجرای به‌دنبال ارائه عدد و ارقام هستند و ارتقاء سطح کیفیت و پیگیری اجرای دستورالعمل و آیین‌نامه مسابقات قرآنی دراکثر استان‌ها ضعیف است.

این مسؤول تاکید کرد: سازمان دارالقرآن به تنهایی با عدم تخصیص بودجه و یا اعتبارات محدود نمی‌تواند 6 هزار موسسه قرآنی در کشور را ساماندهی کند.

وی ادامه داد: باید مدیریت اجرایی مسابقه به‌طور کامل در اختیار اداره‌کل اوقاف و امور خیریه کشور قرار بگیرد و سایر دستگاه‌های اجرایی از این مجموعه تبعیت کنند.

قاری و داور بین‌المللی قرآن‌کریم کشور خاطر‌نشان کرد: ستاد عالی مسابقات قرآن‌کریم باید اعتباراتی برای برگزاری همه مسابقات قرآنی در سطح کشور تصویب و هزینه کند و هر ارگانی به صورت تخصصی تقسیم کار کرده و به فرض مثال اداره اوقاف در اجرای مسابقات قرآنی، دارالقرآن کل آموزش‌های عمومی و تخصیص اعتبار برای برخی همایش‌های قرآن‌کریم، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آموزش تبیلغی و تخصصی قرآن‌کریم را به عهده بگیرند.

این مسؤول نظارت بر عملکرد وزارتخانه برنامه و بودجه کشور را ضعیف دانست و با تاکید بر تخصیص اعتبارات قرآنی توسط یک مرکز واحد در کشور، گفت: نماینده‌های حوزه قرآنی باید قدرت و امکان نظارت بر تصمیمات دستگاه وزارتخانه برنامه و بودجه کشور برای تخصیص اعتبارات قرآنی اخذ کنند.

به گفته این مسؤول اگر طی مکاتبه‌ای اسامی متسابقان قرآنی برای شناسایی استعدادهای برتر به سازمان دارالقرآن کشور برای رسیدگی بیشتر در این عرصه را ابلاغ و تکلیف کنند این مرکز قرآنی با تعریف اعتبارت لازم در پرورش نخبه‌های قرآنی موفق‌تر عمل می‌کند.

آقامحمدی ادامه داد‌: به‌عنوان شهروند ایرانی از دولت انتظار رسیدگی بیشتر به فرهنگ و امور قرآنی کشور در راستای پرورش فرزندان دینی و متدین در جامعه نسبت به دستورات این کتاب الهی و معنوی را داریم.

سرپرست دفتر ریاست و روابط عمومی سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: در مراکز گردشگری استان‌ها به‌ویژه در محوطه تاریخی طاقبستان کرمانشاه که هرساله بازدیدکننده بسیاری دارد باید پک فرهنگی عفاف و حجاب به همراه مراسمات قرآنی توسط متولیان فرهنگی، اصحاب رسانه و مسؤولان استانی تعریف و فرهنگ‌سازی شود.

ناظر داوران سی و نهمین دوره مسابقات استانی قرآن‌کریم کرمانشاه گفت: ستاد عالی مسابقات باید با بررسی کمبودها و نقاط ضعف و قوت دستگاه‌های اجرایی در تربیت نخبگان قرآنی رقم 50 هزارحافظ قرآن‌کریم را به 100 هزار نفر تبدیل و طبق دستورات مقام معظم رهبری در کشور 10 میلیون نفر حافظ قرآنی تربیت کنند.

وی با اشاره به اینکه برنامه توسعه ششم نگاه قرآنی ندارد، بیان کرد: اعتبارات قرآنی سال 93 با پیگیری سازمان بودجه شورای توسعه تخصیص یافت و هنوز اعتبارات قرآنی سال 94 و 95 را پرداخت نکرده‌اند.

قاری و داور بین‌المللی قرآن کریم کشور تاکید کرد: مدیریت سازمان برنامه‌ریزی و بودجه کشور در سرانه بودجه و اعتبارات باید برای پیشرفت 6 هزار موسسه قرآنی برنامه‌ریزی کند.

به گفته محمدی نظارت دستگاه‌ها بر وزارتخانه‌ها برای تخصیص بودجه بسیار ضعیف است و به این دلیل زخم‌های حقوق نجمومی در کشور سرباز کردند.

این مسؤول با تاکید بر فرموده پیامبر اسلام(ص) مبنی بر تربیت فرزندان در جامعه با انتخاب اسم‌های مناسب و فرهنگ دینی، یادآور شد: صدا و سیما برای بازی‌های المپیک وقت و انرژی بسیاری صرف و ملت را شبانه‌روز درگیر مسابقات ورزشی کرد در حالی که اگر همین اندازاه در برنامه‌ریزی فرهنگی و تربیت قرآنی حرکت کند پیشرفت‌های بیشتری حاصل می‌شود.

ناظر داوران سی و نهمین دوره مسابقات استانی قرآن‌کریم کرمانشاه، تعداد داوران بخش‌های وقف و ابتدا، صوت و لحن، حسن حفظ در هراستانی را به نسبت ظرفیت‌های قرآنی متفاوت دانست و اظهار داشت: خراسان رضوی به دلیل کثرت فعالان قوی قرآنی، تعدد داوران حرفه‌ای و متخصص بیشتری نسبت به استان ضعیفی همچون ایلام دارد و باید با برنامه‌ریزی در اعزام داوران بین‌المللی به مناطق دارای ظرفیت قرآنی از جمله کرمانشاه در راستای تقویت این سرمایه‌های ملی قرآنی حرکت کنیم.

انتهای پیام/2700/ح40