شناسهٔ خبر: 15051205 - سرویس فرهنگی
منبع: فارس | لینک خبر

امام جمعه مهدی‌شهر:

تجمل‌گرایی سبب افزایش سن ازدواج جوانان شده است

امام جمعه مهدی‌شهر گفت: تجمل‌گرایی و مصرف‌گرایی در ازدواج سبب تأخیر و افزایش سن ازدواج جوانان شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از مهدی‌شهر، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد بارانی ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه مهدی‌شهر که با حضور پرشور مردم و مسؤولان در میعادگاه نماز جمعه این شهر برگزار شد، با اشاره به اول ذی‌الحجه سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س)، ضمن تبریک این روز اظهار داشت: در جامعه امروز عزاداری‌ها برای اهل‌بیت (ع) پرشکوه و با عزت برگزار می‌شود اما متأسفانه سبک و سیره زندگی اهل‌بیت (ع) در جامعه درست پا نگرفته است.

امام جمعه مهدی‌شهر تصریح کرد: در جامعه امروز بیش از گذشته نیازمند ترویج معارف اهل‌بیت (ع) خصوصاً در مسأله ازدواج هستیم و در مسأله ازدواج از معارف و سبک و سیره اهل‌بیت (ع) دور شدیم.

وی افزود: در جامعه امروز طبق گفته دانشمندان سن بلوغ پسران در 13 سالگی بوده اما متأسفانه سن ازدواج در جامعه فعلی در 28 سالگی است و دراین‌بین جوانان از حلال خداوند به دور هستند و جوانان در مسائل جنسی در این مابین بعضاً آلوده به گناه می‌شود.

بارانی گفت: نارضایتی از زندگی زناشویی یکی از مسائلی است که به دلیل دور شدن از سبک و سیره زندگی اهل‌بیت (ع) رخ می‌دهد و برخی از ازدواج‌ها منجر به طلاق عاطفی می‌شود و طلاق عاطفی یعنی زن و شوهر در زیر یک سقف در مسائل جزئی و بعضاً کلی زندگی اشتراک نظر و تفاهم ندارند.

وی با بیان اینکه مصرف‌گرایی و تجمل‌گرایی در ازدواج یکی از آسیب‌های جدی در ازدواج است و سبک و سیره زندگی اهل‌بیت (ع) این‌گونه نبوده است گفت: برگزاری مراسم‌های عروسی در جامعه سخت شده است و افزایش توقعات و تشریفات در ازدواج سبب شده تا سن ازدواج جوانان به تأخیر بیفتد.

امام جمعه مهدی‌شهر افزود: فرزند کم آوری و افزایش خانواده‌های تک و یا دو فرزندی یکی دیگر از آسیب‌های بعد از ازدواج است که متأسفانه در جامعه رشد کرده است و این نیز باید اصلاح شود.

بارانی گفت: گرایش‌های جوانان قبل از ازدواج به مسائل مالی و از این قبیل نیز باعث شده تا جوانان به دلیل مشکلات مالی کمتر سراغ ازدواج بروند و این نیز جزو آسیب‌های ازدواج در جامعه است و باید خداباوری و اینکه خداوند روزی‌رسان است در میان جوانان تقویت شود.

وی با اشاره به رسومات غلط در ازدواج میان جوانان بیان کرد: یکی از رسومات غلط در میان جوانان مسأله مهریه است و دختران بعضاً به میزان سال تولد خود مهریه می‌خواهند و مهریه سنگین در ازدواج این فکر در اذهان برخی ایجاد می‌کند که علیه شوهر شکایت کنند و مهریه پشتوانه آنان باشد اما مهریه سنگین و زیاد در ازدواج میان جوانان موجب دشمنی شده و محبت‌ها را زایل می‌کند.

امام جمعه مهدی‌شهر گفت: باید تعادل در میزان و تعداد مهریه در ازدواج میان جوانان برقرار شود و مهریه سنگین در ازدواج دشمنی‌ها میان زن و شوهر را به همراه خواهد داشت.

بارانی تصریح کرد: باید مقدمات عروسی و شرایط بعد از عروسی اصلاح شود و تشریفات ظالمانه و سخت‌گیری‌های زیاد کمتر شود.

امام جمعه مهدی‌شهر خاطرنشان کرد: باید زن و شوهر در سایه ازدواج مکمل یکدیگر باشند و در سایه ازدواج به آرامش برسند.

وی افزود: زنان باید به کار خانه‌داری مشغول باشند و کارمندی برای زن افتخار نیست و هنر زن مادر بودن است تا بتوانند فرزندانی را همگام با سبک و سیره زندگی اهل‌بیت (ع) پرورش دهند.

انتهای پیام/74016/ذ40