به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کاشان اول، نقش مهم و موثر بسیج سازندگی و به طور کلی بسیج مردمی در سازندگی کشور غیر قابل انکار است؛ تفکر بسیجی هم در دوران دفاع مقدس و هم در عرصههای مختلف اقتصادی، آموزشی و دیگر زمینهها منجی کشور و انقلاب اسلامی از بحرانهای عظیمی بوده است و با نقشآفرینی خود خط بطلانی بر نظریههای سرمایهداری غربی کشیده و جمهوری اسلامی ایران میتواند ایدهی بسیج را امروز به تمام کشورهای انقلابی به عنوان یک الگوی تجربه شده معرفی کند.
در رابطه با عملکرد سازمان بسیج سازندگی و ماموریتهایی که به عهده دارد با مسئول سازمان بسیج سازندگی کاشان علیرضا نوش آبادی به گفتگو نشستیم تا ما را بیش از پیش با ماهیت این سازمان و ماموریتهایی که بر عهده دارد آشنا کند.
* لطفاً در رابطه با ماهیت بسیج سازندگی و ماموریتهایی که دارد توضیح فرمایید.
– سازمان بسیج سازندگی در سال ۷۹ و پس از انحلال جهاد سازندگی به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد، یعنی ما قبلاً جهاد سازندگی داشتیم که در سال ۷۹ سازندگی را از جهاد گرفتند و به وزارت کشاورزی تبدیل شد و سازندگی را به مجموعه مقاومت بسیج سپاه دادند و سازمان بسیج سازندگی تشکیل شد.
سازمان بسیج سازندگی یک سری ماموریتهایی دارد مثل محرومیتزدایی، آموزش، اقتصاد مقاومتی، اردوهای هجرت و جهادی که قبل از اینکه به تقصیل آنها را توضیح دهم به این نکته اشاره میکنم که بسیج سازندگی شهرستان کاشان در سال ۹۴ در عرصههای آموزش، اقتصاد مقاومتی و اردوهای جهادی مقام نخست را در بین کل نواحی استان اصفهان داشته است.
* در اردوهای جهادی چه کارهایی انجام میشود؟
– اردوهای جهادی ما به اردوهای یک روزه و هفت روزه تقسیم میشوند و پس از اینکه نیروهای جهادگر شناسایی شدند در قالب گروه به روستاها و مناطق محروم اعزام میشوند و در آن مناطق به ساخت و ساز و کارهای عمرانی و فرهنگی میپردازند.
گروههای جهادی با مردم آن منطقه، امام جمعه و شورای آن روستا ارتباط برقرار میکنند، کلاسهای آموزشی برگزار میکنند، از کلاسهای ICDL گرفته تا کلاسهای آموزش کشاورزی چرا که آموزشهای بسیج سازندگی گسترده است و محدود به عرصهی خاصی نمیشود و عرصههای گوناگون صنعتی، کشاورزی را مانند پرورش شترمرغ، بوقلمون، بلدرچین، زنبور عسل، کشت زعفران و… در بر میگیرد.
خروجی این گروهها را میتوانید در روستاهایی مثل روستای ون، وادقان، برزآباد (لایروبی انهار) و باریکرسف ببینید، خانهی عالم روستای باریکرسف توسط جهادگران بسیجی ساخته شده است.
* اردوهای هجرت چه فرقی با اردوهای جهادی دارد؟
– اردوهای هجرت ویژه مدارس و دانشآموزان بسیجی فعال است که به مدارس محروم میروند و آنجا را آباد میکنند و کارهایی از قبیل رنگآمیزی، دیوارنویسی و مانند آن را انجام میدهند و مخارج و هزینههای آن بین بسیج سازندگی و آموزش و پرورش تقسیم میشود.
متاسفانه دولت به این دلیل که بودجه ندارد در این زمینه با ما همکاری نداشته و دو سالی است که این اردوها برگزار نمیشود و متاسفانه اهتمامی به این اردوها نیست.
* در بحث آموزش تعامل بسیج سازندگی با سایر مراکز آموزشی چگونه است؟ وجه تمایز دورههای آموزشی بسیج سازندگی با دورههایی که سایر مراکز برگزار میکنند چیست؟
– بازوی آموزش در کل نیروی مقاومت، بسیج سازندگی است، در بسیج محلات، اقشار و مساجد هر کجا که آموزشی لازم باشد، بسیج سازندگی متولی آن است.
بسیج سازندگی در سطح گستردهای با مراکزی که متولی امر آموزش هستند مثل سازمان فنی و حرفهای کل کشور، اداره ترویج جهاد کشاورزی، مرکز پردیس جهاد کشاورزی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و… تفاهمنامه امضاء کرده است و این تفاهمنامهها از مرکز تا ردههای پایین یعنی تمام نواحی نیروی مقاومت جریان دارد.
وجه تمایز دورههای آموزشی بسیج سازندگی با سایر دورههایی که در مراکز خصوصی برگزار میشود این است که در آن مراکز دورههای آموزشی برای افراد عادی با نرخ آزاد صورت میگیرد اما دورههای آموزشی بسیج سازندگی برای بسیجیان و با هزینهی ناچیزی فقط برای ثبتنام آنها برگزار میشود.
از طرفی امسال وارد عرصهی خدمات هم شدهایم و آموزش بازاریابی و کارآفرینی را هم پوشش دادهایم.
* در رابطه با محرومیتزدایی و اقتصاد مقاومتی چه کارهایی انجام شده است؟
– در بحث محرومیتزدایی از طریق پایگاههای بسیج به شناسایی افراد محروم جامعه میپردازیم و تنها به افرادی که کمیته امداد یا اداره بهزیستی معرفی میکنند اکتفا نمیکنیم.
برای مثال ما موردی داشتهایم که یک مادر پیری در یک روستا زندگی میکرده که در خانهاش حمام نداشته و با بسته شدن حمام عمومی در روستا مجبور بوده از حمام همسایهها استفاده کند، که نیروهای جهادی بسیجی دست به کار شده و برای او حمام ساختهاند.
بحث اقتصاد مقاومتی که خودش به تنهایی کار بزرگی است که دربارهی تعداد تسهیلاتی که واگذار شده، تعداد عرصههایی که افتتاح شده، آموزشهایی که داده شده و وجه تمایز عملکرد کاشان با سایر نواحی و مباحثی چون بازاریابی و فروش محصولات را باید با کارشناس اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی کاشان صحبت کنید.
هنچنین ماموریت دیگر بسیج سازندگی سوادآموزی است، یعنی شناسایی افراد بیسواد و تبدیل آنها به سوادآموز و در نهایت باسواد. در این زمینه فراخوان دادهایم و افراد بین ۱۰ تا ۴۰ سال در مناطق مختلف اگر خود را معرفی کنند مسئولین سوادآموزی آنها بر عهده ماست.
بحث ویزیت رایگان را هم داریم، که با همکاری بسیج جامعه پزشکی انجام میشود. در خانه بهداشت روستاها و اگر خانه بهداشت ندارند در مساجد پزشک مستقر میشود و مراجعان را به صورت رایگان ویزیت میکند و اگر امکانش وجود داشته باشد با دهیار هماهنگ میکنیم تا دارو هم به صورت رایگان باشد.
انتهای پیام/