شناسهٔ خبر: 15020447 - سرویس سیاسی
منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون بنیاد ملی نخبگان:

اقتصاد دانش بنیان پایه و اساس تحقق اقتصاد مقاومتی است

یاسوج- ایرنا- معاون برنامه ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان گفت: اقتصاد دانش بنیان پایه و اساس تحقق اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، غلامعلی منتظر روز چهارشنبه در آیین افتتاحیه جشنواره منطقه ای رویش اختراعات خلیج فارس که در یاسوج برگزارشد، اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان در این جشنواره های رویش به دنبال حمایت همه جانبه از اختراع ها، خلاقیت ها، ایده ها و نوآوری هایی است که به دلیل کمبود اعتبار و یا امکانات، توانایی تجاری سازی و تبدیل شدن به ثروت را ندارند.
وی افزود: نقش و رسالت بنیاد ملی نخبگان پشتیبانی است و حمایت آن نیز مربوط به هر 2 حوزه اختراع و صاحب اختراع است و این حمایت ها شامل مشاوره ای، سرمایه ای و تسهیلاتی می شود.
منتظر بیان کرد: انتخاب اختراع از سوی کارشناسان بنیاد ملی نخبگان فرایند پیچیده و دشواری دارد و سه ملاک اصلی شامل داشتن مبنای علمی، نوآورانه بودن و اقتصادی و بازارگرا بودن در این زمینه لحاظ می شود.
وی عنوان کرد: سال گذشته از بین یک هزار و 800 تا یک هزار و 900 اختراع بررسی شده از سوی بنیاد ملی نخبگان تنها 150 مورد انتخاب شد.
منتظر ابراز داشت: در حالی که این تعداد در طول 2 سال قبل حدود 270 اختراع از بین سه هزار و 400 تا سه هزار و 500 اختراع بوده است.
وی گفت: از مجموع این 270 اختراع نیز تنها 40 مورد برای ساماندهی و تسهیل در تجاری سازی آنها به شرکت های دانش بنیان واگذار شده اند.
منتظر اظهار داشت: تا سه سال آینده باید تمامی اختراعات هر کدام از استان های کشور با کمک پارک های علم و فناوری و مراکز رشد همان استان در راستای ساماندهی و تجاری سازی به شرکت های دانش بنیان استان واگذار شود.
وی با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان به دنبال جذب سرمایه گذاران برای کمک هر چه بیشتر به مخترعان و نخبگان کشور است، افزود: ورود بخش غیردولتی به عرصه حمایت از نخبگان و مخترعان اثرگذاری بیشتری دارد.
منتظر بیان کرد: تا 6 سال آینده باید تمامی خلاقیت های نوآورانه فردی در کشور در قالب شرکت های دانش بنیان ساماندهی شوند و این امر مهم نیز با جدیت در دستور کار بنیاد ملی نخبگان است.
وی عنوان کرد: بررسی ها نشان می دهد که از هر یکهزار اختراع در دنیا تنها سه مورد تجاری سازی و روانه بازار می شود و از هر 300 شرکت دانش بنیان در جهان نیز حدود 270 مورد دچار شکست خواهند شد.
منتظر ابراز داشت: این امر بیانگر آن است که نباید انتظار داشت تمامی اختراع ها در کشور تجاری سازی و وارد بازار شود بلکه فرایند پیچیده ای دارد.
70 مخترع و نخبه علمی از هشت استان کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، فارس، کرمان، خوزستان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و یزد در این جشنواره حضور دارند.
7535/8005/6110