شناسهٔ خبر: 14996520 - سرویس استانی
منبع: فارس | لینک خبر

فارس گزارش می‌دهد

بازنشستگانی که سد راه اشتغال جوانان در فردوس شده‌اند/سونامی به‌کارگیری بازنشستگان در فردوس

به‌کارگیری جمعی از نیروهای بازنشسته فردوس سد راه و مانعی برای اشتغال جوانان در این شهرستان شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از فردوس، امروزه داشتن شغل و برخورداری از حقوق و درآمد یکی از نیازهای ضروری بشر برای گذران زندگی و تامین معیشت است.

بدون شک داشتن شغل برای جوانان بسیار ضروری‌تر و منطقی‌تر از اشتغال‌زایی برای بازنشستگان و افرادی با حقوق بازنشستگی است اما این مهم در شهرستان فردوس و شاید بسیاری از شهرهای دیگر به فراموشی سپرده شده و امروزه شاهد اشتغال نیروهای بازنشسته فردوسی در دو و یا حتی چند منصب و مقام هستیم، به طوری که این امر عرصه را برای اشتغال و فعالیت جوانان تنگ و روز به روز بر تعداد و جمعیت فارغ‌التحصیل بیکار در شهرستان فردوس افزوده است.

نیروهای جوان و تحصیل‌کرده بجای نیروهای بازنشسته بکارگیری شود

یکی از جوانان فردوسی که یکسالی از فارغ‌التحصیلی وی می‌گذرد در این ارتباط به خبرنگار فارس در فردوس اظهار کرد: دوره کارشناسی حسابداری را یکسال گذشته به اتمام رسانده‌ام ولی تاکنون نتوانسته‌ام شغل مناسبی برای خود بیابم و مجبور هستم در مغازه یکی از آشنایان با حقوق بسیار ناچیز شاگردی کنم.

وی با اظهار تاسف گفت: چرا باید برای نیروهای بازنشسته در شرکت‌ها، موسسات بانکی و خیریه‌ها شغل وجود داشته باشد در حالی که جوانان برای تامین مخارج زندگی خود با مشکل مواجه و بیکار هستند.

این جوان فردوسی از مسؤولان خواست که بجای بکارگیری بازنشستگان دولتی در پست‌های مختلف از نیروهای جوان و تحصیل‌کرده استفاده کنند.

بازنشستگان با دریافت چندین حقوق، مدیون جوانان هستند

یکی دیگر از جوانان فارغ‌التحصیل فردوسی که دارای مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد است در این ارتباط گفت: سه سال از فارغ‌التحصیلی‌ام می‌گذرد ولی هنوز نتوانسته‌ام شغل مناسبی برای خود دست و پا کنم و با وجود صرف هزینه‌های زیادی برای تحصیل، همچنان بیکار و سربار خانواده هستم.

زهرا بخشی افزود: جای بسی تاسف است که سونامی بکارگیری بازنشستگان، فردوس را فراگرفته و امروز شاهد اشتغال نیروهای بازنشسته در بسیاری از مسوولیت‌ها از جمله موسسات نیمه دولتی، صندوق‌های قرض‌الحسنه، موسسات خیریه و حتی برخی نهادهایی هستیم که خود قرار است مشکل بیکاری جوانان را حل کنند.

وی تصریح کرد: برخی از نیروهای بازنشسته در فردوس پس از پایان دوران خدمت 30 ساله در یک ارگان دولتی، وارد مجموعه‌های دیگری شده و دوره دوم اشتغال آنان آغاز می‌شود.

بخشی، با انتقاد از مسؤولانی که بستر اشتغال بازنشستگان را فراهم می‌کنند، یادآور شد: نیروهای بازنشسته‌ای که جای اشتغال جوانان را می‌گیرند و برخی دو یا سه شغل دارند، مدیون جوانان هستند چرا که بسیاری از جوانان بدلیل نداشتن شغل و درآمد کافی، قادر به ازدواج و تشکیل خانواده نیستند.

جوانان برای ازدواج به اشتغال نیاز دارند

یکی از جوانان فردوسی که با داشتن مدرک کارشناسی در یک آژانس تلفنی مشغول بکار است، گفت: با هزاران امید و آرزو به دانشگاه رفته و درس خواندم تا بتوانم شغل مناسبی داشته باشم ولی بعد فراغت از تحصیل اگر چه در چند مرکز برای بنده پیشنهاد کار شد ولی چون حقوق آن بسیار پایین بود، ترجیح دادم که در آژانس مشغول بکار شوم.

وی افزود: چرا باید حق جوانان تحصیلکرده ضایع شود و در عوض، برخی از بازنشستگان در مسوولیت‌های مختلف بکار گرفته شوند.

این جوان فردوسی، موسسات خیریه فردوس نظیر دارالشفاء، مرکز بوعلی، مرکز گل‌های امام رضا(ع)، خیریه امام زمان(عج)، شرکت‌های تعاونی مصرف کارکنان شبکه بهداشت و درمان، تعاونی مصرف جهادکشاورزی، تعاونی فرهنگیان، صندوق‌های قرض‌الحسنه، مجتمع آبگرم معدنی هلال فردوس، شورای حل اختلاف، ستاد عتبات عالیات، خدمات مرکز الکترونیک پلیس، دفتر نماینده مردم و بسیاری از مراکز دیگر را از جمله نهادها و سازمان‌هایی دانست که اداره امور را به دست بازنشستگان سپرده‌اند و به جای بکارگیری جوانان جویای کار، بستر اشتغال و درآمدزایی برای نیروهای بازنشسته دارای حقوق را فراهم کرده‌اند.

این فارغ‌التحصیل دانشگاهی با انتقاد از اینکه تنها بهانه مدیران شرکت‌ها و صاحبان مشاغل در بکارگیری نیروهای بازنشسته این است که از پرداخت حق بیمه و حقوق بالا به بازنشستگان معاف هستند، تصریح کرد: بسیاری از جوانان با همین حقوق پایینی که به بازنشستگان پرداخت می‌شود حاضر به کار هستند تا بتوانند مخارج زندگی خود را تامین کنند و به نظر می‌رسد این تنها یک بهانه برای بکارگیری افراد سرشناس، اقوام، دوستان و آشنایان است.

انتهای پیام/69007/ذ40