شناسهٔ خبر: 14994149 - سرویس سیاسی
منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس سازمان عشایر: پراکندگی عشایر در 15 هزار نقطه عامل پدافندی برای کشور است

بوشهر- ایرنا- رئیس سازمان امور عشایر گفت: پراکندگی عشایر در 15هزار نقطه یک عامل پدافندی برای کشور است زیرا این قشر هر جا باشند با خود حیات و امنیت می آورند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، کرمعلی قندالی روز سه شنبه در نشست شورای عشایری استان بوشهر افزود: عشایر علاوه بر اهمیت و ارزش اقتصادی برای کشور در حوزه فرهنگی نیز یکی اصیل ترین فرهنگ ها را دارند.
وی اضافه کرد: پایبندی به اعتقادات و اصول اخلاقی در همه مناسبات اقتصادی و اجتماعی در عشایر بسیار بالاست طوریکه در هیچ تسهیلات بانکی با این همه مشکلات مالی معوقه ای ندارند و باید به این قشر اعتماد کرد.
قندالی ادامه داد: با توجه به تلاش و اهمیتی که از استاندار بوشهر و مسئولان امور عشایر این استان برای جامعه عشایری ملاحظه کردم برای رفع مشکلات عشایر در این استان نگرانی ندارم.
وی بیان کرد: پروژه نصب 527 مخزن پنج هزار لیتری برای عشایر در استان بوشهر درفاصله زمانی چند ماه در کشور بی نظیر است.
قندالی ادامه داد: برای ادامه این طرح در استان بوشهر 10میلیارد ریال اعتبار اختصاص می یابد.
وی اظهارکرد: در سال گذشته یکهزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی با سود پایین بدون نیاز به وثیقه بانکی برای عشایر کشور مصوب شد که 30میلیارد ریال آن سهم استان بوشهر بود.
رئیس سازمان امور عشایر کشور در باره تاریخ کوچ و اختلافات زمان ورود و خروج به استانها گفت: در بسیاری از استانها با هم تعامل می کنند و در زمینه ماندگاری بیشتر در مراتع با توجه به مطمئن شدن از اینکه به مراتع آسیبی وارد نشود، انعطاف نشان می دهند.
قندالی گفت: راه دوم استفاده از تشکل ها و سپردن مدیریت کوچ به این تشکل هاست که بصورت فنی و کارشناسی مدیریت کنند.
وی در باره تامین انرژی خورشیدی برای عشار اظهار کرد: با توجه به تصمیم هایی که در کشور گرفته شده درپنج سال آینده همه سامانه عرفی مورد نظر برای عشایر مجهز به این انرژی خواهد شد.
قندالی یادآور شد: صادرات دام با هماهنگی همه دستگاهها در استان تسهیل می شود.
قندالی درباره حمایت و توسعه صنایع دستی عشایر گفت: فروشگاه و نمایشگاه هایی در اختیار تشکل ها قرار می گیرد تا از این فرصت برای معرفی و درآمدزایی از این حرفه استفاده کنند.
استاندار بوشهر در این نشست گفت: برای بازنگری در تاریخ کوچ عشایر، سازمان جنگلها اختیاری خاص به منابع طبیعی استانهای فارس، اصفهان و بوشهر بدهد تا بتوانند بر اساس اقتضای شرایط آب و هوایی و اکولوژیکی و بر اساس نظرات کارشناسی با هم تعامل کنند.
مصطفی سالاری افزود: تاریخ کوچ عشایر و ورود به مناطق ییلاق و قشلاق که بر اساس زمانبندی سالهای گذشته که هنوز ایل راهها و مراتع بین راهی دستخوش تغییرات و بحرانهای امروزی نشده بود با امروز که کوچ با خودرو صورت می گیرد، سازگار نیست.
وی یادآور شد: به همین دلیل هر ساله قشر زحمتکش عشایر طبق تاریخی که باید مراتع را رها سازند و به منطقه دیگری در استانی دیگر کوچ کنند از دو سوی در فشارند و مشکلاتی برای آنها پیش می آید.
سالاری بیان کرد: امور عشایر استان بوشهر گزارشی از نحوه و میزان همکاری دستگاههای اجرایی در زمینه امور عشایر ارسال کند تا در صورت لزوم هماهنگی بیشتر صورت گیرد.
وی ادامه داد: در مورد سطوح صیقلی آب انبارهای عشایری نظر فنی ارایه شود تا بر اساس اولویت بندی کار کم هزینه و کیفی انجام شود.
سالاری گفت: بازسازی و مرمت ایل راهها با اعتبار یکساله انجام نخواهد شد اما در اولویت خواهد بود.
استاندار بوشهر استفاده از تحقیقات و دستاوردهای جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات در مورد نوع مناسب گیاهان دارویی برای کشت در منطقه و قابلیت تجاری سازی آن برای توسعه فعالیت اقتصادی عشایر را مورد تاکید قرار داد.
وی افزود: حمایت طرح های بسیج و سپاه در اجرای اقتصاد مقاومتی برای رفاه و محرومیت زدایی از جامعه عشایری با هماهنگی و همکاری و هدفمند کردن این خدمات ارزشمند صورت بگیرد نتیجه بهتر و جامع تری خواهد داشت.
7213/6043