شناسهٔ خبر: 14985589 - سرویس سیاسی
منبع: فارس | لینک خبر

به میزبانی خبرگزاری فارس

نشست «قانون پیوند عضو به اتباع خارجی در ایران» برگزار شد

نشست نقد و بررسی «قانون پیوند عضو به اتباع خارجی» با حضور مسئولان وزارت بهداشت ایران و پزشکان افغانستانی در خبرگزاری فارس برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، نشست نقد و بررسی «قانون پیوند عضو به اتباع خارجی» با حضور جمعی از مسئولان وزارت بهداشت ایران و جامعه پزشکی افغانستان در خبرگزاری فارس برگزار شد.

در این نشست که با حضور «محمد کاظمینی»، رئیس مرکز مدیریت پیوند اعضای وزارت بهداشت، «کتایون نجفی‌زاده»، رئیس اداره شبکه فراهم‌آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت «فائزه تخاری»، پزشک افغانستانی،«حسین حبیبی» متخصص خون‌شناسی، «سیده فاطمه سقا ابوالفضل» برگزار شد، مشکلات پیوند عضو اتباع خارجی در ایران مورد بررسی قرار گرفت و مسئولان و کارشناسان به بیان نظرات و پیشنهادهای خود در رابطه با مشکلات ممنوعیت پیوند عضو اتباع خارجی در ایران پرداختند.

«محمد کاظمینی» رئیس مرکز مدیریت پیوند اعضای وزارت بهداشت در ابتدای نشست با اشاره به موضوع پیوند عضو و بحث خرید و فروش آن، گفت: پیوند عضو یا از نزدیکان یا  اعضای مرگ مغزی انجام می‌شود، سابقه پیوند عضو در ایران به سال‌های قبل از انقلاب ایران باز می‌گردد و بعد از انقلاب هم به دلیل نیاز شدید در زمان جنگ تحمیلی اوج گرفت.

رئیس مرکز مدیریت پیوند اعضای وزارت بهداشت در رابطه با اینکه چرا قانون منع پیوند عضو برای اتباع خارجی اعمال شد خاطرنشان کرد: با توجه به پیشرفت در زمینه اهدای عضو در ایران و سوء استفاده‌های ممکن بود انجام شود و اینکه توریست درمانی شیوه مناسبی برای پیوند عضو نبود این قانون وضع شد.

وی خاطرنشان کرد: کشورهایی اروپایی درمورد اهداء و پیوند عضو با یکدیگر یک گروه تشکیل داده و تصویب کردند که هر یک از اتباع آنها از مزایای اهدا و گرفتن عضو از یکدیگر بتوانند بهره‌مند شوند. 

«کتایون نجفی زاده» رئیس اداره شبکه فراهم‌آوری اعضای پیوندی وزارت بهداشت با بیان اینکه توریست درمانی در دنیا پسندیده است، خاطرنشان کرد: ایران پاک‌ترین کشور در زمینه پیوند عضو است چرا که قاچاق پیوند اعضا در ایران انجام نمی‌شود.

وی افزود: دولت ایران تصمیمات درستی را در زمینه پیوند عضو اتخاذ کرده است و در سال 78 قانون پیوند اعضا تصویب و مجوز آن را وزارت بهداشت ایران صادر کرد که برهمین اساس شورای عالی پیوند 2 سال پیش تصویب کرد که اتباع دیگر کشورها اجازه پیوند از عضو تبعه ایرانی ندارند و اتباع افغانستانی فقط از خودشان می‌توانند اهدا عضو کنند.

«فائزه تخاری» پزشک افغانستانی در ادامه با اشاره به حضور 3 میلیون مهاجر افغانستانی در ایران، گفت: قوانین مربوط به پیوند عضو برای سایر کشورهای نباید منجر به آسیب به جامعه مهاجر افغانستان شود.

وی با ارائه پیشنهادی برای جلوگیری از سوء استفاده از پیوند اعضای اتباع افغانستان گفت: تشکیل مرکز پیوند عضو ویژه مهاجرین می‌تواند از سوء استفاده پیوند اعضاء جلوگیری کند.

«حسین حبیبی» متخصص خون شناسی و بانک خون در بخشی از این نشست خاطرنشان کرد: تصمیم ما نیز بر این است که پیوندهای عضو غیر خویشاوند انجام نشود و در فرهنگ جامعه اهدای عضو خویشاوندی بهتر است.

وی با اشاره به مشکلات مهاجرین افغانستانی در خصوص بیمه و خدمات بهداشتی و درمانی گفت: مهاجرین افغانستانی مشکل بیمه دارند و هزینه درمان برای آنها زیاد است بنابراین ایجاد قانونی بهتر برای پیوند اعضا تأثیرگذاری مثبت برای 2 کشور به همراه دارد.

***مشروح این نشست به زودی منتشر خواهد شد***

انتهای پیام/ح