به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی آذربایجان شرقی، درنشست کارشناسان ارشد مجمع گفتگوی همکاری آسیایی دستور جلسه نشست فردای وزرای گردشگری کشورهای عضو، تبیین و بیانیه نشست وزرا توسط کارشناسان ارشد نهایی و جمعبندی شد.
در این نشست که 46 تن از مقامات عالی رتبه و مسئولان گردشگری 13 کشور بنگلادش، بوتان، کامبوج، چین، اندونزی، قرقیزستان، پاکستان، فیلیپین، سریلانکا، تاجیکستان، تایلند، ترکیه، ویتنام، دبیرخانه ACD، یونسکو و اکو حضورداشتند جمهوری اسلامی ایران پیشنهادات بسیار خوبی را در زمینه توسعه همکاریها در حوزه گردشگری ارائه داد که با استقبال بسیار مناسب کشورهای عضو روبه رو شد.
یکی از پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران در این نشست، تشکیل شبکه همافزایی تجربیات و اطلاعات بود که به شدت مورد استقبال کارشناسان ارشد شرکت کننده در این نشست قرار گرفت.
در همین ارتباط لادن جعفری تهرانی مدیرکل دفتر امور بینالملل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تشریح پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در این نشست گفت: بر اساس این پیشنهاد و در صورت تشکیل شبکه هم افزایی تجربیات و اطلاعات، کشورهای عضو میتوانند در زمینه های مختلف از جمله موضوعات اقامتی، هتلینگ، رزرواسیون آنلاین، تبادل تجربیات، معرفی فرصت های سرمایه گذاری و ... با یکدیگر ارتباط داشته و تبادل اطلاعات کنند.
وی افزود: گام مهم و اساسی در تشکیل این شبکه امکان صدور ویزای الکترونیکی است که در صورت تصویب و تائید از سوی مراجع ذی صلاح اجرایی شدن این موضوع مهم می تواند کمک بسیار بزرگی به توسعه گردشگری و افزایش میزان ورود گردشگر داشته باشد.
جعفری تهرانی افزود: کشورهای عضو این مجمع از پراکندگی جغرافیایی وسیعی برخوردار هستند که شناخت اندکی از یکدیگر ممکن است داشته باشند و رفت و آمدهای گردشگر بین این کشورها تا کنون قابل توجه نبوده لذا این نشست به جهت اینکه می تواند باعث توسعه و تقویت گردشگری بین کشورهای عضو شود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
مدیرکل دفتر امور بین الملل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه گفت: یکی دیگر از نتایج مهم تشکیل شبکه مهم افزایی تجربیات و اطلاعات که از سوی جمهوری اسلامی ایران در این نشست پیشنهاد شد، امکان بازاریابی و تبلیغات مشترک بین کشورهای عضو خواهد بود.
وی در ادامه گفت: این پیشنهاد به شدت مورد استقبال اعضاء قرار گرفت و در بیانیه پایانی نیز درج خواهد شد.
وی اضافه کرد: تاکید بر توسعه گردشگری مذهبی، توریسم سلامت، گردشگری فرهنگی، افزایش راه های دسترسی هوایی، زمینی، دریایی، توسعه راه ابریشم و ... از دیگر موضوعات و محورهایی بود که در این نشست مورد موافقت کارشناسان ارشد کشورهای عضو قرار گفت.
یادآور می شود، اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو مجمع گفت و گوی همکاری آسیایی فردا سه شنبه نهم شهریورماه با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جمعی دیگر از مدیران و مسئولان در هتل کایا لاله تبریز برگزار میشود.
انتهای پیام/60002/آ/
∎