به گزارش ایرنا، دکتر سورنا ستاری روز دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در اراک افزود: وابستگی های نفتی، ایده های اقتصادی و تجاری را در کشور به کلی سرکوب کرده و مردم را مصرف گرا به جای ایده پردار و کارافرین بار آورده است.
وی ادامه داد: برای حل مشکلات اقتصادی مردم و ایجاد اشتغال ،جوانان باید اقتصاد نفتی را به کلی کنار بگذارند و دامن همت در حوزه های کسب و کار نوین و دانش بنیان گذاشته و از این مسیر در آبادانی کشور سهیم شوند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری بیان کرد: کشور ایران در قرون چهار تا نهم هجری قمری دانشمندان بزرگ و ارزشمندی از قبیل ابوعلی سینا، خوارزمی و فارابی را به جهان معرفی کرد که آثار و برکات این دانشمندان همچنان مردم نقاط جهان را بهره مند می سازد، اما در قرن بیستم نه تنها هیچ دانشمند برجسته ای از ایران به جهانیان معرفی نشد بلکه به دلیل غفلت ناشی از درآمد نفتی ، استعدادهای علمی و فناوری در نطفه خفه شدند.
وی اضافه کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بهره گیری از 170 نفر از بهترین و کارآموده ترین مهندسان دانش آموخته در بهترین دانشگاه های کشور، با ایده پردازی های کارآفرینی نوین فعالیت خود را آغاز کرد که در این خصوص اقدامات بسیار شایسته ای نیز صورت گرفته است.
دکتر ستاری افزود: هم اکنون بیش از 2600 شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت می کنند که گردش مالی ناشی از فعالیت و درآمدزایی این شرکت ها سالانه بالغ بر 200 هزار میلیارد ریال است.
به گزارش ایرنا، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: فعالیت 145 شرکت تولیدکننده محصولات مبتنی بر فناوری نانو در کشور نیز یکی از ظرفیت های ارزشمند علمی و فناوری است که توسعه و حمایت این شرکت های یکی از اولویت های این معاونت است.
وی بیان کرد: قبل از سال 1392 ،تنها 70 شرکت در بخش گیاهان دارویی فعالیت می کردند که این میزان امروز به یک هزار واحد رسیده است که این مهم نیز نشان از توجه ویژه دولت به اقتصاد غیر نفتی است.
دکتر ستاری گفت: جمهوری اسلامی ایران با تولید سالانه 380 تن زعفران، 94 درصد نیاز جهان به این محصول را تامین می کند اما ، درآمد حاصل از این مهم تنها 450 میلیون دلار برآورد می شود در صورتی که گردش مالی این محصول در دنیا هشت و نیم میلیارد دلار است و این بیانگر آن است که ظرفیت های اولین و بزرگترین تولید کننده زعفران در حد انتظار بارور نشده است.
وی یادآوری کرد: اصلاح اقتصاد کشور و قطع وابستگی به نفت یکی از خواسته های مقام معظم رهبری است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این راهبرد تخصصی را سرلوحه امور خود قرار داده است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: اصلاح الگوی کسب و کار و ایجاد کارآفرینی نوین نیازمند یک زیست بوم تخصصی و حمایت های همه جانبه دستگاه های خدمات رسان است.
***فعالیت های فناوری و پژوهشی دولت یازدهم تحسین برانگیز است
به گزارش ایرنا، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز در این نشست گفت: فعالیت های علمی، فناوری، پژوهشی و تکنولوژی دولت تدبیر و امید تحسین برانگیز بوده و اتفاقات عظیمی در طول سه سال گذشته در این بخش افتاده است.
آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی افزود: تقویت زیرساخت های دانش بنیان و زنجیره صنایع وابسته و خوشه های تخصصی از مهمترین پیش نیازهای تحقق اقتصاد مقاومتی است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وظیفه خطیری در این خصوص بر عهده دارد.
وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید به خصوص وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید صنایع دانش بنیانی که در دایره صادرات و ارتقاء بهره وری به صورت هدفمند گام برمی دارند را شناسایی کرده و برنامه های حمایتی را به صورت ویژه عملیاتی کنند.
امام جمعه اراک بیان کرد: تنها عاملی که توسعه اقتصادی، ارتقاء جایگاه صنعتی و اقتصادی کشور در دنیا، اشتغالزایی مولد، کاهش آسیب های اجتماعی و در نهایت بهبود معیشت مردم را رقم می زند، روشن کردن موتور صنایع و بهره گیری از همه ظرفیت های تولیدی است که این مهم باید با علم و فناوری روز دنیا عجین باشد.
وی ادامه داد: دولتمردان باید بدانند که با دستورهای شفاهی و نامه نگاری های اداری هیچ مشکلی از کشور رفع نمی شود بنابراین باید تیم های کارآزموده و کارشناس را به نقاط مختلف کشور اعزام کرده و مشکلات و مسایل صنایع را به صورت علمی فهرست بندی کرده و در راستای حل مشکلات گام بردارند.
آیت الله دری نجف آبادی افزود: چنانچه ظرفیت های صنعتی و تولیدی استان مرکزی را در اختیار صنعتگران چینی و یا حتی هندی قرار گیرد، آنها با همین ظرفیت ها ظرف مدت یک سال بازارهای همه دنیا را با محصولات تولیدی خود تسخیر می کنند، اما متاسفانه صنعتگران و دولتمردان کشور و استان مرکزی قصد دارند با دستور و نامه نگاری مشکلات را حل کنند که این مهم نیز هیچ گاه محقق نمی شود.
به گزارش ایرنا، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بیان کرد: واحدهای صنعتی هپکو، آذرآب، ماشین سازی، واگن پارس و آونگان اراک که در روزگار نه چندان دور غول های صنایع خاورمیانه محسوب می شدند ، با بی تدبیری برخی از دولتمردان و واگذاری های غلط بر اساس اصل 44 قانون اساسی در گذشته، در آستانه ورشکستگی قرار گرفته اند و هیچ کس نیز پاسخ گو نیست.
وی در ادامه سخنان خود توسعه کشور را در گرو تحول مغزها عنوان کرد و گفت: چاه های نفت مشکلات بسیاری برای کشور به وجود آورده است به طوری که آحاد جامعه خود را در این مهم سهیم می دانند و این عامل عقب افتادگی را رقم زده است.
امام جمعه اراک بیان کرد: برای توسعه و آبادانی کشور باید چاه های نفت را نا دیده گرفت و کار و تلاش شبانه روزی در راستای تولیدات با کیفیت را سرلوحه امور قرار دهیم.
حضور در گلزار شهدای اراک، دیدار با خانواده شهید ابوالفضل حسن بیگی از شهدای دولت، حضور در شورای اداری استان مرکزی و همچنین بازدید از دو شرکت تولیدی از دیگر برنامه های معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در سفر یک روزه به اراک است.
3017/6013/
دکتر ستاری
احیاء فرهنگ کسب و کار در کشور نیازمند کاهش سهم اعتبار نفتی است
اراک- ایرنا- معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: احیای فرهنگ کسب و کار و کارآفرینی نوین در کشور نیازمند کمرنگ کردن سهم اعتبار نفتی و حرکت به سمت حذف محوریت نفت در درآمد است.
صاحبخبر -